Άμα μπλέξεις με την τρόικα δεν ξεμπλέκεις! Έρχονται και νέα σκληρά μέτρα το 2019 και 2020

Κοινοποίηση:
4

Παράθυρο επιβολής νέων μέτρων στην Ελλάδα, ακόμη και τα έτη 2019 – 2020 άνοιξε ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του. Παράλληλα μίλησε για ενισχυμένη εποπτεία και μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πώς διαγράφεται η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018, ο Βίζερ ήταν αποκαλυπτικός, καθώς απάντησε ότι θα υπάρξει «ένα πλαίσιο πολιτικής», το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιηθεί το 2019 και το 2020.

«Πρόκειται», εξήγησε, «για ένα πλαίσιο που δεν είχαμε στις περιπτώσεις άλλων κρατών υπό πρόγραμμα και συνδέεται με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την ανάγκη νέων έκτακτων μέτρων, εφόσον υπάρξει ανάγκη κατά τη διάρκεια των ετών 2019 και 2020».

Ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε για πλαίσιο εποπτείας το οποίο έχει εφαρμοστεί σε κράτη μέλη που ήταν σε πρόγραμμα, όπως Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα υπαχθεί σε ανάλογη εποπτεία μέχρι την αποπληρωμή του 75% των χρεών.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε όμως ότι «ο βαθμός εποπτείας τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια θα είναι πιο έντονος σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την Ιρλανδία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: