Άλλοι τρεις υπουργοί από Σύριζα και ΑΝΕΛ ζήτησαν επίδομα ενοικίου

Κοινοποίηση:
optimized-kwo3-696x463

Εκτός από το ζεύγος Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, άλλοι τρεις υπουργοί αποκαλύπτεται ότι έχουν ζητήσει το επίδομα ενοικίου των 1,000 ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ το 2015.

Ο πρώτος είναι ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ζήτησε 4,900 ευρώ για το διάστημα που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο τού 2015. Μάλιστα, είναι ο ίδιος ο Δημήτρης Μάρδας που είχε σχεδιάσει και πήγε στη Βουλή τη διάταξη για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Ο δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Φωτάκης, νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Ζήτησε 5,000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το ποσό εγκρίθηκε στις 21 Μαρτίου 2016. Ο ίδιος ο κ. Φωτάκης δήλωσε στον Σκάι ότι δεν πήρε ποτέ τα χρήματα, διότι μένει σε σπίτι μαζί με τον γιο του.

Ο τρίτος είναι ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Έκανε αίτηση για 7,000 ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015 ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα χρήματα εγκρίθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στις 20 Μαϊου του επόμενου χρόνου. Ο ίδιος δήλωσε στον Σκάι ότι τελικά έμεινε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, στο οποίο πλήρωνε 50 ευρώ το μήνα. Συνολικά, έλαβε 350 ευρώ, όπως είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: