Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση της Novartis: «Το σύνολο των πολιτών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί όλοι τα παίρνουν»

Κοινοποίηση:
ImageHandler (3)

«Το σύνολο των πολιτών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί όλοι τα παίρνουν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.

«Διαφωνώ με την πρότασή σας για παραγραφή της απιστίας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό,ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: Κύριε υπουργέ, σας θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Πείτε μου, απαντήστε, ο υπουργός κανονίζει τις τιμές;
«Θέλω να μιλήσω επί των συγκεκριμένων κατηγορών και μετά θα πω τα γενικά» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Πήρα 2 εκατ. εγώ και 1 εκατ. ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά έσοδα της εταιρείας Novartis;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις κατηγορίες όπως έχουν κατατεθεί από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

«Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ.ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα.

«Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας Novartis την τελευταία 15ετία είναι επί δικής μου θητείας» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας.

«Ο κ.Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι. Και γι’ αυτό δεν υπογράφω εγώ την απόφαση. Το ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν έχε τίποτα κακό το δελτίο τιμών που υπογράφει ο κ. Μπέζας» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε live την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΜΕΤΙΚΟΣ….ΕΒΑΛΕ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΑΚΗ………. ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΕΛΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ……..Κ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Κ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΝΕ..ΑΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΡΑΣΕΙ…ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΕΣ..ΑΣΤΟ….ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ……

Comments are closed.