Άγριο κυνήγι της εφορίας σε όσους έχουν το μαύρο χρήμα στα σπίτια τους!

Κοινοποίηση:
4

Οι φορολογούμενοι που έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους στα χρόνια της κρίσης και τα έχουν στα στρώματα, εάν τα επαναφέρουν στις τράπεζες κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για φοροδιαφυγή!

Το χρήμα σε κυκλοφορία, εκτός του τραπεζικού συστήματος, ανέρχεται στο ποσό των 31 δισ. ευρώ ή στο 17% του ΑΕΠ, όταν υπό κανονικές συνθήκες, η νομισματική κυκλοφορία δεν ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ ή τα 11 δισ. ευρώ στην προκειμένη περίπτωση.

Ο κίνδυνος του ελέγχου

Ειδικότερα, ας υποθέσουμε όμως, ότι ένας φορολογούμενος που φοβήθηκε το Grexit ή οτιδήποτε άλλο έχει αποσύρει τις καταθέσεις του και έχει τα χρήματα  στο σπίτι. Εάν σήμερα μεταβεί στην τράπεζά του για να καταθέσει το ποσό που είχε αποσύρει το 2012 ή το 2015 κ.λπ. θα κληθεί να δικαιολογήσει πού το βρήκε. Εάν το ποσό δεν προκύπτει από τα τρέχοντα εισοδήματά του, θα μπλέξει.

Η νομοθεσία προβλέπει, ότι ακόμη και σε περιπτώσεις μεταφοράς ποσού από ένα λογαριασμό του ίδιου φορολογούμενου σε άλλον, θα πρέπει να αιτιολογείται το ποσό που κατατίθεται. Όπως επίσης θα πρέπει να αιτιολογείται και το ποσό που μεταφέρεται από λογαριασμό σε λογαριασμό της ίδιας οικογένειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: