Σοκ με τον Κυριάκο Βελόπουλου! Ανατροπή βόμβα! «Δεν…»

Κοινοποίηση:
samaras-velopoulos

Χθες παρουσιάσαμε το δελτίο τύπου του υπεύθυνου Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ της «Ελληνικής Λύσης» Φιλήμων Δημολιού που πρόσφατα δηλώνει ότι αποχώρησε από το κόμμα του Κυριάκου Βερόπουλου.
Χωρίς να πάρουμε θέση γράφαμε:

«Δελτίο Τύπου

Οι κοινές προσπάθειες μας και κυρίως η οργανωτική ικανότητα και ο ακάματος ζήλος του πρωτεργάτη της συντονισμένης δράσης μας, Φιλήμονα Δημολιού, προκειμένου να οργανωθεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Πιερία, ευοδώθηκαν πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο.

Το αποτέλεσμα απόλυτα εντυπωσιακό, καθώς σε λίγο χρονικό διάστημα από τότε οργανώθηκαν κατά τόπους οργανωτικοί πυρήνες σ’ όλα τα χωριά του Νομού Πιερίας, συγκροτήθηκε Συντονιστική επιτροπή Αγώνα αρχικά και ακολούθως Νομαρχιακή επιτροπή, στελεχωμένη από αξιόλογους και έντιμους πολίτες σ’ όλο το φάσμα των επαγγελμάτων, επιστημών τεχνών κλπ, γεγονός που προκάλεσε και την μεγάλη ευαρέσκεια του Προέδρου Κυρ. Βελόπουλου, ο οποίος μάλιστα υπέδειξε την οργανωτική υποδομή και συγκρότηση της Πιερίας ως πρότυπο οργάνωσης του κόμματος και σε πολλούς άλλους Νομούς της χώρας.

Μάλιστα σε επίπεδο περιφερειακών συσκέψεων ανέβαζε τον πρωτεργάτη της όλης προσπάθειας Φιλήμονα Δημολιό στο βήμα για να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε όλα τα στελέχη των άλλων Νομών.

Ο Πρόεδρος του κόμματος εκτιμώντας την όλη κοινή προσπάθεια και επιτυχία μας αυτή, ο ίδιος από καιρό (προ διετίας) ζήτησε να καταρτισθεί για το Νομό μας και κατάλογος υποψηφίων πολιτευτών, με τα βιογραφικά τους σημειώματα, προκειμένου να υπάρχει εκλογική ετοιμότητα και το σχετικό θέμα για το Ν. Πιερίας να είναι κλεισμένο.

Στην τελευταία, στις 18 Νοεμβρίου του 2018, δημόσια συγκέντρωση στελεχών και φίλων του κόμματος που οργανώσαμε στην Κατερίνη, προκειμένου να μιλήσει ο Πρόεδρος Κυρ. Βελόπουλος, και είχε μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής, και λίγη ώρα πριν την έναρξη της ομιλίας του ενημερωθήκαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο και την συνεργάτιδα του, ότι από τον προεκτεθέντα κατάλογο των υποψηφίων στο Ν. Πιερίας, θα εξέλθουν δύο υποψήφιοι και θα αντικατασταθούν από άλλους δύο της επιλογής του ιδίου.

Όπως ήταν φυσικό για εμάς, η αντίδραση μας υπήρξε άμεση, τόσο γι την απόφαση καθ’ εαυτή όσον και για την μη τήρηση των προτάσεων της Ν. Επιτροπής που μέχρι τότε ήταν απόλυτα σεβαστές.

Εξ αυτού του λόγου κλήθηκε ακολούθως προ 20 ημερών περίπου από τον Πρόεδρο ο Υπεύθυνος του Ν. Πιερίας Φιλήμων Δημολιός, να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος στην Θεσ/νίκη προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στην συνάντηση αυτή, αντί άλλων, ενημερώθηκε ο Φιλήμων Δημολιός από τον Πρόεδρο ότι εκτός από τον ίδιο (Φιλ. Δημολιό) όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, που ήταν στον σχετικό κατάλογο με ομόφωνη πρόταση της Ν. Επιτροπής, θα αξιολογηθούν από τον ίδιο τον Πρόεδρο και αν κριθεί αναγκαίο θα αντικατασταθούν με δικής του επιλογής πρόσωπα.

Ο Υπεύθυνος της Ν.Ε Πιερίας Φιλήμων Δημολιός ανέφερε στον Πρόεδρο ότι μ’ αυτά τα δεδομένα θέτει και ο ίδιος τον εαυτό του στην διαδικασία της αξιολόγησης, όπως και των λοιπών υποψηφίων, και θα συγκαλέσει την Νομ/κή και Συντ/κή Επιτροπή προς ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος και λήψη σχετικής απόφασης.

Ο Πρόεδρος Κυρ. Βελόπουλος αντέλεξε και αντέδρασε λέγοντας ότι δεν θα συγκληθεί Νομ. Επιτροπή και δεν θα ληφθεί καμία απόφαση, διότι οι Νομ. Επιτροπές δεν έχουν κανένα λόγο και απόφαση στο θέμα αυτό.

Όπως όφειλε, ο Υπεύθυνος του Ν. Πιερίας παρά ταύτα συγκάλεσε την 2-2-2019, ώρα 7.00 μ.μ, ημέρα Σάββατο, στην αίθουσα ΕΛΙΑ της Κατερίνης, σε σύσκεψη τα μέλη της Νομ/κής και Συντονιστικής Επιτροπής του Ν. Πιερίας για να τους ενημερώσει για όλα τα παραπάνω.

Κατά την σύσκεψη αυτή και πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση, παρισταμένων 40 μελών, εμφανίσθηκαν ξαφνικά και απρόσκλητοι, προφανώς κατ’ εντολήν του Προέδρου Βελόπουλου, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικώς με κάποιον τρόπο, στην αίθουσα ο φερόμενος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, δημοσιογράφος κος Φανίδης, με την συνοδεία και συμπαράσταση (10) περίπου ατόμων (άλλων γνωστών και άλλων αγνώστων για εμάς και μη εγγεγραμμένων καν στο κόμμα, και ενδιαφερομένων οψίμων πολιτευτών του τύπου «είδα φως και μπήκα»), οι οποίοι με φωνασκίες και χειρονομίες εναντίον του προεδρεύοντος υπευθύνου και μελών της επιτροπής, απαιτούσαν να μη γίνει καμμία συζήτηση και να διαλυθεί η συγκέντρωση, επικαλούμενοι ότι δεν υπάρχουν Νομ. Επιτροπές στο κόμμα, είμαστε ανυπόστατοι και ανύπαρκτοι και τελικά, βλέποντας σταθερή την βούληση μας να συζητήσουμε, αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν με την απειλή ωστόσο εκ μέρους του κ. Φανίδη, ως εκπροσώπου του κόμματος και του Προέδρου, της παραπομπής του Υπευθύνου κ. Φιλήμονα Δημολιού στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματος για την Τετάρτη 6-2-2019 προς διαγραφή του.

Η αντίδραση όλων μας υπήρξε ακαριαία, και ζητήσαμε να αποχωρήσουν και να μας αφήσουν να συζητήσουμε.

Για όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει πλήθος μαρτυριών και οπτικό υλικό προς επιβεβαίωση και πλήρη απόδειξη των γεγονότων για κάθε χρήση.

Τελικά έγινε η συζήτηση, έλαβε πρώτος τον λόγο ο Υπεύθυνος του Ν. Πιερίας, Φιλήμων Δημολιός, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη με ακρίβεια σχετικά με το όλο θέμα και τα προηγηθέντα γεγονότα, και υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις της Νομ. και Συντον/κής Επιτροπής και την αξιοπρέπεια όλων μας, δήλωσε πρώτος ότι παραιτείται πλέον και ως υποψήφιος πολιτευτής και ως μέλος του κόμματος και αποχωρεί από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Το ίδιο άμεσα έπραξαν και οι υποψήφιοι πολιτευτές Ευφραιμίδου Βιωρίκα και Χρήστος Χαραλαμπίδης και ακολούθως συμφωνήσαμε και όλοι, εκτός δύο, από τους λοιπούς παρισταμένους – μέλη, οι οποίοι και προσυπογράψαμε από κοινού την από 2-2-2019 δήλωση παραίτησης και αποχώρησης μας από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι το ίδιο βράδυ ο κ. Βελόπουλος με αφορμή τα γεγονότα αυτά ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του κόμματος του ότι δεν υφίστανται πλέον Νομαρχιακές Επιτροπές στο κόμμα του.

Η όλη συμπεριφορά αυτή του Προέδρου Κυρ. Βελόπουλου αλλά και του εκπροσώπου τύπου κ. Φανίδη και των συνοδευόντων τον ίδιο προσώπων, τα οποία ουδέποτε είδαμε δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό να αγωνίζονται για την «Ελληνική Λύση» και ούτε υπήρξαν εγγεγραμμένα μέλη της τοπικής οργάνωσης του Ν. Πιερίας, υπήρξε επιεικώς προσβλητική και απαράδεκτη, αποκάλυψε σ’ εμάς τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του, απέδειξε την αγνωμοσύνη του για τους κόπους και τις θυσίες μας και την περιφρόνηση του προς εμάς και απέναντι σε κάθε έννοια δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος.

Μοιραία λοιπόν μας οδήγησε στην άνευ ετέρου και άμεση επιλογή μας, σύσσωμη, πλην δύο μελών, η Συντονιστική και Νομ. Επιτροπή του Ν. Πιερίας, αποτελούμενη από 40 μέλη, όπως προεκτέθηκε, να υποβάλλουμε την έγγραφη παραίτηση μας, την οποία και κοινοποιήσαμε την μεθεπόμενη ημέρα στα γραφεία του κόμματος και να αποχωρήσουμε από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυρ. Βελόπουλου.

Οι «Ερινύες» της συμμετοχής σου στην «μνημονιακή κατοχή» και το ξεπούλημα της πατρίδας μας θα σ’ακολουθούν, δεν διαγράφονται ούτε παραγράφονται, Κυρ. Βελόπουλε.
Καλό κατευόδιο !

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΦΙΛΗΜΩΝ ΔΗΜΟΛΙΟΣ»

Μοναδικό σχόλιο στο τέλος ήταν το “Εφόσον υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης βεβαίως και θα παρουσιάσουμε την άποψη του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.” 

Σήμερα λάβαμε δυο ηλεκτρονικά μηνύματα από την Ελληνική Λύση.

Για το ήθος και την ευπρέπεια των μηνυμάτων δεν μας πέφτει λόγος. Δηλώνουμε όμως μαθήματα δημοσιογραφίας δεν δεχόμαστε από εκπροσώπους τύπου κομμάτων.

Θα δεχόμαστε όμως τα δελτία τύπου της Ελληνικής Λύσης για να παρουσιάζουμε την δράση του προέδρου σας.

Το ένα μήνυμα που το υπογράφει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κάποιος κύριος Ευάγγελος Φανίδης, (τον οποίο ο νέος υπαρχηγός του αρχηγού του, τον απομάκρυνε από την παρουσίαση του “Ανατρεπτικού Δελτίου”) μας ενημερώνει ότι…

Σε απάντηση δημοσιεύματος που αφορά το πρώην στέλεχος της «Ελληνικής Λύσης» στην Πιερία κ. Φιλήμωνα Δημολιό και στην ανακοίνωση παραίτησης της δήθεν Νομαρχιακής Επιτροπής, αφού το κίνημα δεν είχε κι ούτε έχει τοπικές και Νομαρχιακές επιτροπές σε κανένα μέρος της Χώρας κάτι το οποίο αποτελεί κεντρική απόφαση, απαντάμε ότι:
Πρώτον σε ότι αφορά τη δημοσίευση από το δικό σας μέσον, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τον ειδικό τρόπο της δημοσιογραφίας που ασκείτε, αφού χωρίς να διασταυρώσετε πρωτίστως την οποιαδήποτε πληροφορία προχωράτε στη δημοσίευση της και εκ των υστέρων ζητάτε την απάντηση από εμάς.. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε και να κάνετε την ανάρτηση και με τις δύο απόψεις.. Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση μόνο της μίας άποψης δημιουργεί εντυπώσεις στους αναγνώστες που οι περισσότεροι από αυτούς ίσως να μη δουν την ετεροχρονισμένη δημοσίευση με τη δική μας απάντηση.
Όσον αφορά αυτό καθ αυτό το ζήτημα δεν υφίσταται, αφού ο κύριος Δημολιός έχει διαγραφεί από το κίνημα από τις 2 Φεβρουαρίου, οπότε θέμα παραίτησης τόσο δικής του όσο και της υποτιθέμενης Νομαρχιακής που το κίνημα δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της δεν υπάρχει, αφού δεν μπορείς να παραιτηθείς από κάπου που απλά σε έχουν διώξει.. Είναι λοιπόν λογικό να βγάζει πικρία και βέβαια να προσφεύγει και σε ψευδείς καταγγελίες αφού ψευδές είναι εξ αρχής όλο το αφήγημα..
ΥΓ. Σας επισυνάπτουμε και την ανακοίνωση της διαγραφής του κυρίου Δημολιού που βγήκε το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου μετά από τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας του κινήματος.

Στο άλλο το μήνυμα με ημερομηνία 2-2-19 διαβάζουμε.

Κατά την επίσκεψή μου στην πόλη της Κατερίνης , όπου και είχα συνάντηση με στελέχη και πολιτευτές του Κινήματος, ο πολιτευτής του Νομού Πιερίας κ. Φιλήμων Δημολιός κατά τη συνάντησή μας μου συμπεριφέρθηκε απρεπώς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκα ότι είχε μυστικές συναντήσεις με στελέχη και μέλη του δικού του περιβάλλοντος και προχώρησε στη συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής κάτι το οποίο εξ’ αρχής έχουμε τονίσει ότι είναι εκτός της κεντρικής γραμμής που έχει δοθεί στα στελέχη μας. Ο ίδιος πολιτευτής όπως με επιβεβαίωσαν αρνήθηκε την εγγραφή μελών και την επιθυμία τους να είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές κάτι που παραβαίνει κάθε έννοια δεοντολογίας αφού υποκαθιστά το αρμόδιο όργανο Επιτροπής Εκλογικού αγώνα υπό τον Πρόεδρο του Κινήματος , το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την έγκριση υποψηφιοτήτων, δηλαδή προσπαθώντας ουσιαστικά να υποκαταστήσει ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο. Μετά από αυτό ήμουν υποχρεωμένος να εισηγηθώ την διαγραφή του συγκεκριμένου πολιτευτή από το αρμόδιο όργανο του κινήματος η οποία και έγινε δεκτή από την Πρ. Επιτροπή Δεοντολογίας που αποτελείται από τους κυρίους Θεόδωρο Μεχλιζόγλου και Βασίλειο Γραμμένο.
Ευάγγελος Φανίδης
Εκπρόσωπος Τύπου

Με νέο χτύπημα ο ΦΙΛΗΜΩΝ ΔΗΜΟΛΙΟΣ γράφει από το facebook (14-02-19)

Το παρακάτω κείμενο αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να το θέσω σε γνώση προς όλους εσάς τους διαδικτυακούς μου φίλους γιατί το περιεχόμενό του αφορά και εμένα προσωπικά με την εδώ και τρία χρόνια πολιτική σχέση μου με την ¨Ελληνική Λύση¨του Κ. Βελόπουλου. Έχω την ηθική υποχρέωση τουλάχιστον να προστατέψω ως γίνεται περισσότερο συμπολίτες μου, και οχι μόνο, που στα τρία αυτά χρόνια συ στρατευτήκαμε μαζί πιστεύοντας σε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα που μας ενώνει η αγάπη για την πατρίδα και να μην γίνουν για ακόμη μια φορά θύματα του κάθε νεοπαγές πολιτικού μορφώματος και του κάθε φερελπι ¨ηγέτη¨που δυστυχώς εύκολα πιστέψαμε.
Δημόσια κοινή δήλωση – ανακοίνωση παραίτησης από την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου

Στα ζοφερά χρόνια της «μνημονιακής κατοχής» που βιώνουμε πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στην πατρίδα μας, έγινε πλέον απτή και ολοφάνερη πραγματικότητα η πλήρης σχεδόν κατάπτωση και απαξίωση του πολιτικού λόγου και της αληθινής πολιτικής στο καθ’ εαυτό και ουσιαστικότερο περιεχόμενο, σκοπό και αποτέλεσμα τους: Την αρχοντική, ευγενή, ανιδιοτελή προσφορά της πολιτικής στους πολίτες, την χώρα, την πατρίδα μας.
Αποκαλύφθηκε πλέον σ’ όλο του το εύρος ο απόλυτος ξεπεσμός του πολιτικού προσωπικού που έλαχε «κακή τη μοίρα» να διαχειρίζεται τις τύχες της πατρίδος μας αυτά τα χρόνια και η καταρράκωση κάθε έννοιας σοβαρής και αξιόπιστης πολιτικής δράσης και άσκησης της εξουσίας, αληθινής και ανιδιοτελούς προσφοράς στους πολίτες και στο κοινωνικό σύνολο και υπεράσπισης των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, της αγάπης προς την ελευθερία, της φιλοπατρίας, της απόλυτης αφοσίωσης και πίστης στα δημοκρατικά ιδεώδη, που διαχρονικά οικοδόμησαν και στηρίζουν την ανυπέρβλητη ιστορική διαδρομή, το μεγαλείο και την διαρκή παγκόσμια προσφορά της Ελλάδος στην ανθρωπότητα.
Πόσο άλλο όμως να κατεβούμε πλέον στου ξεπεσμού την σκάλα;
Σ’ αυτό το περιβάλλον και με έντονες και κοινές τις ανησυχίες και τον προβληματισμό μας εμείς, ως απλοί Ελληνες πολίτες που αγαπούμε την πατρίδα μας και την Ορθόδοξη πίστη μας μαζί ως αδιαχώριστο πλέον μίγμα των ιστορικών μας καταβολών και απαραίτητη προυπόθεση αφ’ ενός για την έγερση και αφύπνιση μας από τον λήθαργο που μας έχει επιβληθεί και αφ’ ετέρου για την συνέχεια της ύπαρξης μας ως Έθνους, διακρίναμε, με επιφύλαξη αρχικά, μέσα από τον ορυμαγδό των κάθε λογής και μορφής πολιτικών τον λόγο, που άρθρωνε ο Κυριάκος Βελόπουλος και το νεοπαγές πολιτικό μόρφωμα που παρουσίαζε ως την «Ελληνική Λύση».
Τις όποιες αρχικές επιφυλάξεις μας, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος να εκθέσουμε, τις παραμερίσαμε, πιστεύοντας ότι στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, τεχνηέντως και μεθοδευμένα και με προφανείς στόχους, κατακερματίσθηκαν τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα και εμφανίσθηκαν νέα κόμματα και αποκόμματα, προκειμένου να απορροφήσουν την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και οργή των πολιτών και να την εκτονώσουν.
Το αποτέλεσμα βέβαια για την Ελλάδα και τους Ελληνες υπήρξε το ίδιο και χειρότερο, όπως περίτρανα σφραγίσθηκε και επισημοποιήθηκε και με την υπερψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών από το ετερόκλυτο συνοθύλευμα των βουλευτών «υπερασπιστών» του «πατριωτικού χρέους και καθήκοντος» που διαπιστώσαμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες.
Αλλοίμονο σ’ εμάς αν δεν είχαμε τέτοιους «υπερασπιστές». Φαντασθείτε τι άλλο κακό θα μας έβρισκε! Ευτυχώς σωθήκαμε!
Έτσι λοιπόν έστω και μια όχι εντελώς νέα φωνή, έξω από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, όπως αυτή του Κυρ. Βελόπουλου, με τον αντισυμβατικό πατριωτικό του λόγο και την πολιτική πρόταση του, και κυρίως την μοναδική από όλους τους πολιτικούς δημόσια δήλωση μετανοίας του για την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, όταν ακόμη ήταν βουλευτής και την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου μας παραμέρισε τις όποιες επιφυλάξεις μας και μας οδήγησε προ 3 ετών περίπου στην επιλογή μας να στρατευθούμε μαζί του και στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» για να δώσουμε «τον αγώνα τον καλόν».
Οι κοινές προσπάθειες μας και κυρίως η οργανωτική ικανότητα και ο ακάματος ζήλος του πρωτεργάτη της συντονισμένης δράσης μας, Φιλήμονα Δημολιού, προκειμένου να οργανωθεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Πιερία, ευοδώθηκαν πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο.
Το αποτέλεσμα απόλυτα εντυπωσιακό, καθώς σε λίγο χρονικό διάστημα από τότε οργανώθηκαν κατά τόπους οργανωτικοί πυρήνες σ’ όλα τα χωριά του Νομού Πιερίας, συγκροτήθηκε Συντονιστική επιτροπή Αγώνα αρχικά και ακολούθως Νομαρχιακή επιτροπή, στελεχωμένη από αξιόλογους και έντιμους πολίτες σ’ όλο το φάσμα των επαγγελμάτων, επιστημών τεχνών κ.λ.π., γεγονός που προκάλεσε και την μεγάλη ευαρέσκεια του Προέδρου Κυρ. Βελόπουλου, ο οποίος μάλιστα υπέδειξε την οργανωτική υποδομή και συγκρότηση της Πιερίας ως πρότυπο οργάνωσης του κόμματος και σε πολλούς άλλους Νομούς της χώρας. Μάλιστα σε επίπεδο περιφερειακών συσκέψεων ανέβαζε τον πρωτεργάτη της όλης προσπάθειας Φιλήμονα Δημολιό στο βήμα για να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε όλα τα στελέχη των άλλων Νομών.
Αυτό βέβαια συνέβαινε και ακολούθως με την διαρκή επικοινωνία με άλλους Νομούς και παροχή τηλεφωνικών υποδείξεων, συμβουλών κ.λ.π. προς τα κατά τόπους στελέχη.
Το επιστέγασμα αυτής της οργανωτικής υπερδραστηριότητας μας, επιβραβευμένης επανειλημμένα και από τον πρόεδρο Κυρ. Βελόπουλο, ήταν και οι τρεις κομματικές συγκεντρώσεις μας σε επίπεδο Ν. Πιερίας, οι οποίες ήταν άκρως εντυπωσιακές και επιτυχημένες, για τα δεδομένα μάλιστα ενός νεοπαγούς κόμματος.
Ο Πρόεδρος του κόμματος εκτιμώντας την όλη κοινή προσπάθεια και επιτυχία μας αυτή, ο ίδιος από καιρό (προ διετίας) ζήτησε να καταρτισθεί για το Νομό μας και κατάλογος υποψηφίων πολιτευτών, με τα βιογραφικά τους σημειώματα, προκειμένου να υπάρχει εκλογική ετοιμότητα και το σχετικό θέμα για το Ν. Πιερίας να είναι κλεισμένο.
Μ’ αυτά τα δεδομένα διαμορφώθηκε ο κατάλογος των υποψηφίων μετά από σχετική συζήτηση και υπόδειξη των μελών της διευρυμένης Συντ/κής και Νομ. Επιτροπής του Νομού μας και ορίσθηκαν έξι υποψήφιοι, τα δε ονόματα και τα βιογραφικά τους εστάλησαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπως μας ζητήθηκε.
Στην τελευταία, στις 18 Νοεμβρίου του 2018, δημόσια συγκέντρωση στελεχών και φίλων του κόμματος που οργανώσαμε στην Κατερίνη, προκειμένου να μιλήσει ο Πρόεδρος Κυρ. Βελόπουλος, και είχε μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής, και λίγη ώρα πριν την έναρξη της ομιλίας του ενημερωθήκαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο και την συνεργάτιδα του, ότι από τον προεκτεθέντα κατάλογο των υποψηφίων στο Ν. Πιερίας, θα εξέλθουν δύο υποψήφιοι και θα αντικατασταθούν από άλλους δύο της επιλογής του ιδίου.
Τούτο χωρίς καμία άλλη προηγούμενη ενημέρωση της Νομ. Επιτροπής.
Όπως ήταν φυσικό για εμάς, η αντίδραση μας υπήρξε άμεση, τόσο γι την απόφαση καθ’ εαυτή όσον και για την μη τήρηση των προτάσεων της Ν. Επιτροπής που μέχρι τότε ήταν απόλυτα σεβαστές.
Εξ αυτού του λόγου κλήθηκε ακολούθως προ 20 ημερών περίπου από τον Πρόεδρο ο Υπεύθυνος του Ν. Πιερίας Φιλήμων Δημολιός, να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος στην Θεσ/νίκη προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Στην συνάντηση αυτή, αντί άλλων, ενημερώθηκε ο Φιλήμων Δημολιός από τον Πρόεδρο ότι εκτός από τον ίδιο (Φιλ. Δημολιό) όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, που ήταν στον σχετικό κατάλογο με ομόφωνη πρόταση της Ν. Επιτροπής, θα αξιολογηθούν από τον ίδιο τον Πρόεδρο και αν κριθεί αναγκαίο θα αντικατασταθούν με δικής του επιλογής πρόσωπα.
Ο Υπεύθυνος της Ν.Ε Πιερίας Φιλήμων Δημολιός ανέφερε στον Πρόεδρο ότι μ’ αυτά τα δεδομένα θέτει και ο ίδιος τον εαυτό του στην διαδικασία της αξιολόγησης, όπως και των λοιπών υποψηφίων, και θα συγκαλέσει την Νομ/κή και Συντ/κή Επιτροπή προς ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος και λήψη σχετικής απόφασης.
Ο Πρόεδρος Κυρ. Βελόπουλος αντέλεξε και αντέδρασε λέγοντας ότι δεν θα συγκληθεί Νομ. Επιτροπή και δεν θα ληφθεί καμμία απόφαση, διότι οι Νομ. Επιτροπές δεν έχουν κανένα λόγο και απόφαση στο θέμα αυτό.
Όπως όφειλε, ο Υπευθυνος του Ν. Πιερίας παρά ταύτα συγκάλεσε την 2-2-2019, ώρα 7.00 μ.μ, ημέρα Σάββατο, στην αίθουσα ΕΛΙΑ της Κατερίνης, σε σύσκεψη τα μέλη της Νομ/κής και Συντονιστικής Επιτροπής του Ν. Πιερίας για να τους ενημερώσει για όλα τα παραπάνω.
Κατά την σύσκεψη αυτή και πριν κάν ξεκινήσει η συζήτηση, παρισταμένων 40 μελών, εμφανίσθηκαν ξαφνικά και απρόσκλητοι, προφανώς κατ’ εντολήν του Προέδρου Βελόπουλου, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικώς με κάποιον τρόπο, στην αίθουσα ο φερόμενος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, δημοσιογράφος κος Φανίδης, με την συνοδεία και συμπαράσταση (10) περίπου ατόμων (άλλων γνωστών και άλλων αγνώστων για εμάς και μη εγγεγραμμένων κάν στο κόμμα, και ενδιαφερομένων οψίμων πολιτευτών του τύπου «είδα φως και μπήκα»), οι οποίοι με φωνασκίες και χειρονομίες εναντίον του προεδρεύοντος υπευθύνου και μελών της επιτροπής, απαιτούσαν να μη γίνει καμμία συζήτηση και να διαλυθεί η συγκέντρωση, επικαλούμενοι ότι δεν υπάρχουν Νομ. Επιτροπές στο κόμμα, είμαστε ανυπόστατοι και ανύπαρκτοι και τελικά, βλέποντας σταθερή την βούληση μας να συζητήσουμε, αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν με την απειλή ωστόσο εκ μέρους του κ. Φανίδη, ως εκπροσώπου του κόμματος και του Προέδρου, της παραπομπής του Υπευθύνου κ. Φιλήμονα Δημολιού στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματος για την Τετάρτη 6-2-2019 προς διαγραφή του.
Η αντίδραση όλων μας υπήρξε ακαριαία, και ζητήσαμε να αποχωρήσουν και να μας αφήσουν να συζητήσουμε.
Για όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει πλήθος μαρτυριών και οπτικό υλικό προς επιβεβαίωση και πλήρη απόδειξη των γεγονότων για κάθε χρήση.
Τελικά έγινε η συζήτηση, έλαβε πρώτος τον λόγο ο Υπεύθυνος του Ν. Πιερίας, Φιλήμων Δημολιός, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη με ακρίβεια σχετικά με το όλο θέμα και τα προηγηθέντα γεγονότα, και υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις της Νομ. και Συντον/κής Επιτροπής και την αξιοπρέπεια όλων μας, δήλωσε πρώτος ότι παραιτείται πλέον και ως υποψήφιος πολιτευτής και ως μέλος του κόμματος και αποχωρεί από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».
Το ίδιο άμεσα έπραξαν και οι υποψήφιοι πολιτευτές Ευφραιμίδου Βιωρίκα και Χρήστος Χαραλαμπίδης και ακολούθως συμφωνήσαμε και όλοι, εκτός δύο, από τους λοιπούς παρισταμένους – μέλη, οι οποίοι και προσυπογράψαμε από κοινού την από 2-2-2019 δήλωση παραίτησης και αποχώρησης μας από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».
Να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι το ίδιο βράδυ ο κ. Βελόπουλος με αφορμή τα γεγονότα αυτά ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του κόμματος του ότι δεν υφίστανται πλέον Νομαρχιακές Επιτροπές στο κόμμα του.
Η όλη συμπεριφορά αυτή του Προέδρου Κυρ. Βελόπουλου αλλά και του εκπροσώπου τύπου κ. Φανίδη και των συνοδευόνταν τον ίδιο προσώπων, τα οποία ουδέποτε είδαμε δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό να αγωνίζονται για την «Ελληνική Λύση» και ούτε υπήρξαν εγγεγραμμένα μέλη της τοπικής οργάνωσης του Ν. Πιερίας, υπήρξε επιεικώς προσβλητική και απαράδεκτη, αποκάλυψε σ’ εμάς τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του, απέδειξε την αγνωμοσύνη του για τους κόπους και τις θυσίες μας και την περιφρόνηση του προς εμάς και απέναντι σε κάθε έννοια δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος.
Μοιραία λοιπόν μας οδήγησε στην άνευ ετέρου και άμεση επιλογή μας, σύσσωμη, πλην δύο μελών, η Συντονιστική και Νομ. Επιτροπή του Ν. Πιερίας, αποτελούμενη από 40 μέλη, όπως προεκτέθηκε, να υποβάλλουμε την έγγραφη παραίτηση μας, την οποία και κοινοποιήσαμε την μεθεπόμενη ημέρα στα γραφεία του κόμματος και να αποχωρήσουμε από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυρ. Βελόπουλου.
Μετά από αυτά και θέλοντας πλέον, να προφυλάξουμε από τέτοιου είδους συμπεριφορές και αντιμετώπιση και άλλους συμπολίτες μας που τείνουν «ευήκοον ους» στις κενές, όπως αποδείχθηκε, ουσιαστικού και αληθούς περιεχομένου εξαγγελίες του, καθιστούμε δημοσίως γνωστά όλα τα παραπάνω αφ’ ενός για να γνωρίζουν όλοι σε ποιο νέο «πατριωτικό» φορέα – κόμμα πιθανόν να παρασυρθούν και σε ποιο νέο φέρελπι «ηγέτη» θέλουν να πιστέψουν.
Δυστυχώς ο Κυρ. Βελόπουλος, μέσα σ’ αυτόν τον γνόφο και ζόφο της «μνημονιακής κατοχής» και της συστηματικής και μεθοδευμένης εξαθλίωσης του λαού και καταστροφής της χώρας που βιώνει ανελέητα η πατρίδα μας, δεν θα είναι ούτε κάν αμέτοχος αλλά αντιθέτως είναι ενεργά συμμέτοχος. Φαίνεται πως αντιμετωπίζει και μεταχειρίζεται τους διψασμένους πολίτες για την άρθρωση και μετάγγιση καθαρού, υγιούς, συνεκτικού και αληθινά πατριωτικού πολιτικού λόγου, με τους όρους και τις προυποθέσεις που προωθεί την γνωστή επιχειρηματική δραστηριότητά του. Βρήκε την ευκαιρία ως δεινός επιχειρηματίας, έμπειρος γνώστης και χειριστής των συγχρόνων μεθόδων μάρκετιγκ, προώθησης και πώλησης μέσω της τηλεόρασης είτε βιβλίων είτε σκευασμάτων και βοτάνων, παυσίπονων και ιαματικών «δια πάσαν νόσον και πάσαν μ……» είτε (ο αθεόφοβος) επιστολών του Ιησού Χριστού ως μοναδικός κάτοχος τους παγκοσμίως, να επεκτείνει τις επιχειρηματικές αυτές δραστηριότητες του και στον χώρο παράλληλα της πολιτικής, όπου στις πολιτικές του συγκεντρώσεις προωθεί επίσης συστηματικά και παράλληλα τα παραπάνω προιόντα του, στήνοντας πάγκους στις εισόδους των αιθουσών και αλιεύοντας, ανέξοδα και άκοπα, εύπιστους και πρόθυμους πελάτες. Δείγμα και αυτό του νέου πολιτικού ήθους του ανδρός.
Και ως κατακλείδα να προσθέσουμε το γνωστό αξίωμα από την ψυχολογία του βάθους «ό,τι απωθείται, προβάλλεται». Αυτό βέβαια αποτελεί ψυχικό σύμπλεγμα. Έτσι λοιπόν για να εκτονωθεί ο συμπλεγματικός και έχων ψυχικό βάρος, θα προβάλλει και θα επικαλείται ακριβώς αυτό που τον βαραίνει στην αντιστροφή του. Για παράδειγμα ο προδότης θα προβάλλει και επικαλείται τον πατριωτισμό γιατί τον πνίγει και τον τρώει τα σωθικά η ενοχή και το αόρατο δικαστήριο της συνειδήσεως, όσο και αν θέλει να το αγνοεί, δεν μπορεί να το σκεπάσει και να το εξαφανίσει οριστικά.
Οι «Ερινύες» της συμμετοχής σου στην «μνημονιακή κατοχή» και το ξεπούλημα της πατρίδας μας θα σ’ ακολουθούν, δεν διαγράφονται ούτε παραγράφονται, Κυρ. Βελόπουλε.
Καλό κατευόδιο !

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΦΙΛΗΜΩΝ ΔΗΜΟΛΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αντε πουλα καμια κηραλοιφή και κανενα ματζουνι βρε πολιτικε απατεωνα και εσυ πατριδοκαπηλε που το μονο που σε ενδιαφερει είναι να βρεις απελπισμένους ψηφοφόρους μπας και μπεις στην βουλη …εχασες την κουταλα και θες να βολευτεις παλι παρταλι κηφηνα!!!

  2. ΒΡΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ , ΤΟΝ ΝΑΘΑΝΑΙΛ , ΟΥΣΤ-ΟΥΣΤ.

  3. ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
    ΟΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ = ΒΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Comments are closed.