Χρήστος Νομικός: Η ζωή ενός “αδιαφήμιστου” αλλά ακαταμάχητου κινηματογραφικού ζιγκολό. Τι ξεχωριστό είχε η ταινία με την καλλονή Μπέτυ Λιβανού

Κοινοποίηση:
amartoloi

Ο Χρήστος Νομικός έπαιξε σε πάρα πολλούς ρόλους σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές, σε καλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου καθώς και σε διάφορες βιντεοταινίες. Από όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (και είναι ελάχιστα) το πλούσιο βιογραφικό του «μιλά» από μόνο του. Οι περισσότεροι πάντως, οι πιο νέοι δηλαδή, θα τον θυμούνται να υποδύεται τον σκληρό Ορφανό, τον πατέρα της Λίζας στη σειρά του MEGA «Εραστής Δυτικών Προαστίων».
Πάντα πίστευε ότι όλες οι γενιές έχουν τα προβλήματά τους, πάντως. Κι όταν τον ρωτούσαν για τη συμμετοχή του ή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε σειρές, πάντα, με χαμηλό προφίλ, απαντούσε ότι ακόμη και οι επαναλήψεις που προβάλλονται, δεν σημαίνει ότι κάνουν επίκαιρους κάποιους ηθοποιούς. Άλλωστε, αυτό που μέτραγε πάντοτε για εκείνον, ήταν η δουλειά του και όχι τα εφήμερα φώτα της δημοσιότητας.

1ef63c37c3e871fd8b74ef6c5b73b3f4

Ο Νομικός ήταν ένας από τους εξαιρετικούς κινηματογραφικούς ζεν πρεμιέ. Ξεχώριζε. Ποτέ όμως δεν κατέταξε- πιθανόν από σεμνότητα- τον εαυτό του στους “μεγάλους” εραστές της μεγάλης οθόνης. Δεν τοποθετήθηκε ανάμεσα στους Κακαβά, Μπάρκουλη, Κούρκουλο, Αλεξανδράκη και άλλα αστέρια που οι γυναίκες έτρεχαν από πίσω τους, πιθανόν γιατί και ο ίδιος είχε γυναίκες που έτρεχαν από πίσω του αλλά δεν το διαφήμισε.

Σε μία από τις ταινίες με τίτλο “Οι Αμαρτωλοί” του Γιάννη Δαλιανίδη, δίνει ρέστα σαν ένας επαγγελματίας ζιγκολό.

oi_amartoloi

Ένας νέος απ’ τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος, προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη γεμάτη ευκαιρίες πρωτεύουσα, αλλά ο θείος του που είναι εργοστασιάρχης, και πάνω στον οποίο βασιζόταν, δεν τον στηρίζει στα σχέδιά του. Η Άννα την οποία είχε συναντήσει στο τρένο, κατεβαίνοντας στην Αθήνα, δέχεται να τον φιλοξενήσει σπίτι της. Οι προσπάθειές του να βρει δουλειά αποβαίνουν για καιρό άκαρπες και η βοήθεια που του προσφέρει ένα πατριωτάκι τον μπλέκει για τα καλά με μια σπείρα εμπόρων ναρκωτικών. Συλλαμβάνεται από την αστυνομία αλλά η Άννα του συμπαραστέκεται ολόψυχα. Όμως οι δρόμοι τους χωρίζουν καθώς ο Γιώργος συνδέεται με τη Μάρθα, μια επηρμένη πλούσια, και κάνει το ντεμπούτο του ως εραστής της στους κύκλους της καλής κοινωνίας. Παράλληλα, η Άννα παντρεύεται τον δικηγόρο για τον οποίο εργαζόταν. Όταν κάποια στιγμή ξαναβρίσκονται, το παλιό τους αίσθημα φουντώνει εκ νέου. Ένα μοιραίο ατύχημα της Μάρθας οδηγεί τον Γιώργο στο εδώλιο με την κατηγορία του φόνου, αλλά η μαρτυρία της Άννας τον αθωώνει πλήρως. Φεύγουν μαζί για τη Νότιο Αφρική προκειμένου να φτιάξουν μια νέα ζωή.

Ας φτιάξουν τέτοιες ταινίες οι σημερινοί και τα ξανασυζητάμε. Μπορεί η υπόθεση να ήταν πολλές φορές νερόβραστη αλλά οι ηθοποιοί ήταν μάγκες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!Πλεον μονο σαχλαμαριτσες βγαινουν!

Comments are closed.