“Χαράς ευαγγέλια” και στις αγορές της Αδριανούπολης για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων

Κοινοποίηση:
690_248a74b7-263e-453a-9224-1e9decdf27f7

Χάρηκε η Ελλάδα, αλλά χάρηκαν και οι αγορές της Αδριανούπολης μετά την είδηση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αφού τα “καραβάνια” των επισκεπτών από τη βόρεια Ελλάδα που έκαναν τα ψώνια τους στην Τουρκία, ξανάρχισαν να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους, σύμφωνα με τους μαγαζάτορες της περιοχής.

Οι Έλληνες καταναλωτές της βορείου Ελλάδας, η συμβολή των οποίων στην οικονομία της περιοχής θεωρείται πολύ σημαντική για την τοπική κοινωνία, είχαν επιβάλει ένα άτυπο οικονομικό εμπάργκο στην Αδριανούπολη και τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου εδώ και μήνες, διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση των δύο Ελλήνων.

«Από χθες το βράδυ, όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, νιώσαμε ένα συναίσθημα ανακούφισης. Μέσα στο μπαϊράμι (Εορτή των Θυσιών, που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο) και με την άνοδο του ευρώ, αναμένουμε μεγάλη ροή Ελλήνων πελατών στις αγορές της Αδριανούπολης», ανέφερε ένας Τούρκος μαγαζάτορας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη γειτονική χώρα, Μαρία Ζαχαράκη.

Για κλίμα εορτασμού στην Ελλάδα έκανε λόγο η Sabah, ενώ η Milliyet αναφέρεται σε μία καινούρια περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Τσούγκρισαν τα ποτήρια της ελευθερίας», γράφει η Vatan για τους Κούκλατζη-Μητρετώδη, ενώ τον τίτλο «επιστροφή στην πατρίδα» επέλεξε η εφημερίδα Hurriyet.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: