Χανιά: Αυτό είναι το πλωτό θηρίο που κλέβει την παράσταση – Σήκωσε άγκυρες και κύματα το τρομερό καταμαράν (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Το καταμαράν που ναυπηγήθηκε το 2015 βρέθηκε στα Χανιά με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν. Έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους και 41 άτομα πλήρωμα…
Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (19-09-2018), από την προβλήτα της Αμερικανικής βάσης στο Μαράθι στα Χανιά, σήκωσε τις άγκυρές του το τεράστιο και εντυπωσιακό καταμαράν USNS Carson City, το οποίο είχε καταπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το USNS Carson City, ανήκει στην δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού (Sealift), που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού. Ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016. Το πλωτό θηρίο των ΗΠΑ κεντρίζει τα βλέμματα σε κάθε του εμφάνιση. Αυτό συνέβη και στα Χανιά με τις φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους και 41 άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης ακόμα και ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο (και αποβατικό) σκάφος, στις αρχές Σεπτεμβρίου εκτελούσε αποστολή σε Κυπριακά χωρικά ύδατα ανοικτά της Λάρνακας, ενώ και τον περασμένο Ιανουάριο είχε αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της παρουσίας των ΗΠΑ στην Κύπρο λόγω των Τουρκικών προκλήσεων για το θέμα των υδρογονανθράκων.

Χανιά: Το «τέρας» των ΗΠΑ που κλέβει την παράσταση

Πηγή:zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: