Χαμός στα νότια προάστια Αττικής από το ξαφνικό μπουρίνι – Δρόμοι «ποτάμια» & φανάρια εκτός λειτουργίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
bouliagmeni-attiki-bourini

Ξαφνική νεροποντή εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Νότια Προάστια με τους δρόμους σε πολλά σημεία να γίνονται ποτάμια και σε πολλές περιπτώσεις να σημειώνεται μποτιλιάρισμα εξαιτίας του άστατου καιρού.

Ειδικότερα, ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στην Αθηνών Σουνίου, από το ύψος της Αγίας Μαρίνας έως και τη Λεωφόρος Βάρης. Όσοι είχαν καταφύγει σε κάποια κοντινή παράλια επιστρέφουν άρον άρον.

Την ίδια ώρα λόγω της κεραυνόπτωσης παρατηρούνται διακοπές ρεύματος σε Βάρκιζα, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Έκτος λειτουργίας έχουν τεθεί κάποια φανάρια.

Εννέα κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Σχεδόν ακινητοποιημένα τα οχήματα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Λίμνης της Βουλιαγμένης, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Το καλοκαιρινό μπουρίνι που άλλαξε απότομα το σκηνικό του καιρού, ξέσπασε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι και ήταν τόσο έντονη που σε πολλές περιοχές, κυρίως στα νότια Προάστια οι δρόμοι πλημμύρισαν με νερό, όπως στη Βουλιαγμένη, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Φαίνεται πως η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή σε Βουλιαγμένη, αλλά και Βάρκιζα όπου η ποσότητα του νερού ήταν σημαντική και σε πολλούς δρόμους παρουσιάστηκαν προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων.

Διακόπηκε και η κίνηση στο τραμ λόγω κακοκαιρίας

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως διακόπηκε η κίνηση του τραμ στην παραλιακή και στο ύψος του Αλίμου, καθώς κόπηκαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης των συρμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή συνέβη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, κεραυνός χτύπησε στο σημείο προκαλώντας τη βλάβη που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κίνηση στα νότια της Αττικής.

Δείτε βίντεο από την Ακτή Βουλιαγμένης, όπου λουόμενοι που έκαναν μπάνιο προσπαθούν να προστατευθούν από την μπόρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: