Χαμός με τους S-400 – Bild: «Ακυρώνεται η συμφωνία με την Ρωσία» – Άγκυρα: «Το… διαψεύδουμε»

Κοινοποίηση:
s4

Άμεσα αντέδρασε (τόσο άμεσα που δημιουργεί εύλογες υποψίες) η τουρκική κυβέρνηση σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η Τουρκία δεν πρόκειται τελικά να αγοράσει τα S-400 σε ένα ακόμη «επεισόδιο» του γνωστού σήριαλ που μονοπωλεί το ενδιαφέρον για το φιλοθεάμον κοινό «τι τα θες τα F-35 όταν έχεις S-400».

 

Ο δημοσιογράφος της Bild Julian Röpcke σε ένα δημοσίευμά του με τίτλο: «Ξαφνική αναστροφή για τον Ρ.Τ.Ερντογάν», αναφέρει ότι  «κανονικά η Τουρκία πρόκειται να παραλάβει τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα από την Ρωσία το καλοκαίρι και αυτό σε αντίθεση με την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ.

Αλλά ξαφνικά η κρίση αυτή φαίνεται να προκαλεί δεύτερες σκέψεις στον Ερντογάν.

Όπως έμαθε η Bild από διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα, η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για τους S-400 πρόκειται να ακυρωθεί.»

Στην είδηση της γερμανικής ταμπλόιντ που έπεσε ως «βόμβα» αντέδρασε ο επικεφαλής επικοινωνιακής στρατηγικής του Τούρκου προέδρου, Fahrettin Altun.

Σε ανάρτησή του και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο της Bild έγραψε:

«Αγαπητέ Julian. Οι πηγές σου είναι λάθος. Άκουσέ το από εμένα: Η παραγγελία των S-400 είναι τελειωμένη υπόθεση».

Βέβαια παρά τις τουρκικές κατηγορηματικές διαψεύσεις είναι σίγουρο ότι η Άγκυρα κάνει τα γνωστά της παζάρια μέχρι τέλους προκειμένου να αντλήσει όσα περισσότερα μπορεί σαν ανταλλάγματα.

Εάν αρνηθεί από τώρα ότι δε θα προχωρήσει στην αγορά των S-400 χάνει ότι έχει επιτύχει στις σχέσεις με τη Ρωσία και φυσικά λαμβάνει μικρότερα ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία όμως τα θέλει όλα. Οπότε αναμένεται να παίξει μέχρι τέλους το παιχνίδι αυτό ή όσο την παίρνει να το κάνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: