Χάνει τον έλεγχο της πόλης και του εγκλήματος ο Μιχαλάκης. Τον έχουν έτοιμο για “φάγωμα”. Μπουρλότο παντού. Τράβα στην Πρεσβεία, γίγαντα 1.50 και πάρε άμεσα έντολες γιατί δεν σε κόβουμε καλά…

Κοινοποίηση:
xrisoxoidis

Μπορεί μέχρι τώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ήταν το μεγάλο …αστέρι για την κυβέρνηση της ΝΔ, όμως το τελευταίο διάστημα το «αστέρι» αυτό έχει αρχίσει όχι μόνο να δύει αλλά και κινδυνεύει να σβήσει εντελώς.

Όπως μας εξηγούν αυτοί που γνωρίζουν το παρασκήνιο, ο Κούλης είναι «παγιδευμένος» σε ένα μεγάλο δίλημμα και πρόβλημα. Από τη μια πλευρά θέλει να μετατρέψει τη ΝΔ σε «κεντρώο» κόμμα κι ας μιλούσε χθες για «κεντροδεξιά παράταξη», λέγοντας με ….καμάρι ότι μπορεί να χειροκροτεί τον Γιάννη Αντετοκούμπο αλλά και την μαύρη από την Αφρική που ήταν σημαιοφόρος στην φετινή παρέλαση για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Από την άλλη πλευρά όμως βλέπει το «τσουνάμι» που του έρχεται με το λαθρομεταναστευτικό και το οποίο απειλεί να τον πνίξει κυριολεκτικά πολύ σύντομα. Κι αυτό ήταν κάτι, που όπως μας επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δεν το περίμενε. Δεν το υπολόγιζε να του σκάσει έτσι. Δεν περιλαμβανόταν στους περίφημους μπλέ φακέλους που μοίραζε στους υπουργούς του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Βέβαια η πραγματικότητα είναι ότι ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης νομιμοποιεί με την πολιτική του -όσο κι αν παριστάνει ότι μαλώνει με τον προκάτοχό του- την εισβολή των λαθραίων στη χώρα μας που ξεκίνησε επί κυβέρνησης του Τσίπρα γιατί αυτό διατάσσουν οι κοινοί ξένοι πάτρωνες τους, οι Γερμανοί. Ο Τσίπρας άρχισε να τους φέρνει στην Ελλάδα με πρώτο «σταθμό» τα νησιά και ο Κούλης τους διασκορπίζει τώρα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα έρχονται κι άλλοι ενώ αυτοί που θα φεύγουν-παρά τα μεγάλα λόγια- θα συνεχίσουν να είναι λίγοι έως ελάχιστοι.

—————————— ——————-

Όμως ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης θέλει να περιορίσει την τεράστια ζημιά που παθαίνει πλέον και αυτός μέσα στην ελληνική κοινωνία. Οι υποσχέσεις που του είχε δώσει ο Χρυσοχοΐδης ότι «μέσα σε λίγο καιρό θα προστατεύουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τα σύνορά μας» έχουν πλέον αποδειχτεί μεγάλες μούφες, όπως λένε χαρακτηριστικά. Ο Κούλης λοιπόν σύμφωνα με τις πληροφορίες εκεί που τον είχε στα ώπα ώπα αυτόν τον φοβερό και τρανό υπουργό, τώρα τον έχει θέσει ουσιαστικά υπό προθεσμία. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ότι έχει θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα «για να κάνει κάτι» το οποίο θα δείχνει ότι περιορίζονται οι ροές των λαθραίων προς τη χώρα μας. «Τουλάχιστον να μην έρχονται κι άλλοι» σύμφωνα με την κόκκινη γραμμή που λένε ότι του έχει θέσει. Αυτό το χρονοδιάγραμμα αφορά τους αμέσως επόμενους μήνες οι οποίοι είναι διπλά κρίσιμοι γιατί εκτός των άλλων μπαίνει και ο χειμώνας και τα προβλήματα αναμένονται εξ αντικειμένου πιο οξυμένα. Όχι μόνο στα νησιά αλλά σε ολόκληρη την χώρα…

—————————— ——

Καθώς το άστρο του …Σερίφη ξεθωριάζει λοιπόν με πολύ γρήγορο ρυθμό, ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση ύστερα από την απαίτηση Μητσοτάκη για συγκεκριμένα αποτελέσματα και όχι γενικές και αόριστες διακηρύξεις. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες μιλώντας για το νομοσχέδιο του στην Βουλή ο Μιχαλάκης αναζήτησε δικαιολογίες για την αύξηση των ροών επικαλούμενος τη στάση της Τουρκίας που «έτσι έχει αποφασίσει…». Σα να λέει ότι αυτός δεν φταίει που δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φταίνε οι ….άλλοι. Και στους άλλους συμπεριλαμβάνεται ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος με τον οποίο ο εμφύλιος έχει φουντώσει για τα καλά. Αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης που έχει στην ευθύνη του το Λιμενικό. Τα φορτώνει και σε αυτόν. Και το μπάχαλο μέσα κι έξω από την κυβέρνηση συνεχίζεται ενώ οι λαθραίοι κάνουν …πάρτι σε βάρος της Ελλάδας!

Μαυρογιαλούρος- Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καλημέρα Στέφανε,

    Ασφαλώς και η Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού Όπως Εξελίσσεται, θα Είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

    Δεν Είναι Δυνατόν να μην Περιλαμβάνονταν η Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού στους Μπλε Φακέλλους που Μοίρασε στην 1η Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Τουλάχιστον, οι Κεντρικές Γραμμές σε Ένα Επίπεδο MACRO ( Χωρίς Λεπτομερή Ανάλυση, Διότι Αυτό θα Έπρεπε να Γίνει από τον Υπουργό ) θα Έπρεπε να Υπήρχαν. Δηλαδή, Θέλω να Πω Ότι Έπρεπε να Υπήρχαν Βασικές Κατευθυντήριες Γραμμές ( Πρωθυπουργός Είναι Άλλωστε ) Όπως, για παράδειγμα,:

    1. Αποσυμφόρηση των Νησιών
    2. Διακοπή Μεταναστευτικών Ροών
    3. Ασφαλή Φύλαξη των Συνόρων
    4. Ταχύτερη Επεξεργασία Διαδικασίας Ταυτοποίησης Λαθρο-Μεταναστών
    5. Ταχύτερη Εξέταση Αιτήσεων Παραχώρησης Ασύλου ( Διαχωρισμός σε Πρόσφυγες και Λαθρο-Μετανάστες )

    Αυτά τα 5 Σημεία Χρίζουν Περαιτέρω Ανάλυση και Επεξεργασία για τη Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού. Για Παράδειγμα, το 2ο Σημείο Περιλαμβάνει το Άμεσο Κλείσιμο των Συνόρων ( Έβρου και Νησιών ).
    Για Παράδειγμα, το 3ο Σημείο Περιλαμβάνει τις Αρμοδιότητες που Πρέπει να Δοθούν στο Λιμενικό, στη FRONTEX, στο Στρατό, στην Αστυνομία.

    Εγώ, Αγαπητέ Στέφανε, σε Κάθε Νέο Project το Οποίο μου Ανατίθεται και Πρέπει να Υλοποιήσω, στην 1η Σύσκεψη που Έχω με τους Υφισταμένους Διευθυντές, Διευθυντές Υπηρεσίας, Διευθυντές Προγράμματος και Διευθυντές Έργων, ΠΑΡΑΔΙΔΩ Ένα Φάκελλο ο Οποίος ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, τα Guide-Lines ( Κεντρικες Κατευθυντήριες Γραμμές ) και τα Dead-Lines ( Χρονοδιαγράμματα και Ημερομηνίες για την Επίτευξη των Στόχων ). Ακολούθως Ζητώ το Budget που θα Χρειασθούν, την Επεξεργασία και Προτάσεις για το Πως Σκοπεύουν να Κινηθούν σε Όλα τα Στάδια Υλοποίησης του Project. Στις Διάφορες Καθημερινές Συσκέψεις που Έχουμε, Συζητούμε Όλα Αυτά τα Πράγματα, και Όταν Συμφωνήσουμε ΌΛΕΣ τις Δράσεις που θα Γίνουν για την Υλοποίηση του Project, ΤΟΤΕ Δίνω το Πράσινο Φως για να Ξεκινήσει το Project.

    Όταν, για παράδειγμα, ο Διευθυντής Υπηρεσίας, μου Κάνει την Ανάλυσή του, Ότι για να Υλοποιήσει το Κομμάτι που τον Αφορά, το Budget που θα Χρειασθεί Είναι 1.000.000 Ευρώ, αν Εγώ για το Συγκεκριμένο Κομμάτι Έχω στη Διάθεσή μου ως Budget 850.000 Ευρώ, ΔΕΝ Περνάει η Πρόταση και Συζητούμε και ΖΗΤΩ Διευκρινήσεις για την ΑΠΟΚΛΙΣΗ. ΑΝ ΠΕΙΣΘΩ, Ότι Έχει Δίκιο, ΤΟΤΕ Αναλαμβάνω Εγώ να Διαχειρισθώ το Θέμα με το Δικό μου Προιστάμενο, Ζητώντας Αύξηση του Budget. Στην Περίπτωση Βέβαια, που μου Πει Ότι το Budget που θα Χρειασθεί Είναι 700.000 Ευρώ, Εκεί ΔΕΝ Λέω Τίποτε, Διότι Είμαι Καλυμμένος και Ευχαριστημένος, το ΜΟΝΟ που Ζητώ από Εκείνον Είναι η Ανάλυση του Budget, Δράση χ Δράση, των 700.000 Ευρώ που μου Ζητά για την Υλοποίηση που Αφορά στο Δικό του Κομμάτι.

    Και Εννοείται πριν Δοθεί το ΟΚ, για την Έναρξη Διαδικασιών Υλοποίησης του Project, Έχω στη Διάθεσή μου το Project Plan, με τα Βαδικά Επιμέρους Σχέδια Όπως, GANTT ( Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης Έργου ), Contingency Plan ( Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης ), Cost Management Plan, Human Resource Management Plan, Risk Management Plan, Integration Management Plan ( Λειτουργική / Τεχνική Διαχείριση ). Και Έτσι, Κάθε Εβδομάδα που Έχουμε το Καθιερωμένο SAL ( Stato Avanzamento Lavori – Κατάσταση Προόδου Εργασιών ), Ελέγχω και Διαχειρίζομαι Όλη την Εξέλιξη, Παίρνοντας τις Κατάλληλες Αποφάσεις, στην Περίπτωση που Διαπιστωθεί Ότι Κάτι Δεν Λειτουργεί Σωστά. Έτσι Λειτουργούν οι Managers.

    Στις Διάφορες Συσκέψεις του Υπουργικού, Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να Είναι σε Συζήτηση, Έλεγχο και Αξιολόγηση της Πορείας της Όλης Διαδικασίας. Από τη Στιγμή Λοιπόν, που τα Σημεία 2 και 3 ΔΕΝ Έχουν Υλοποιηθεί, και Βλέπουμε Όλο Αυτό το Μπάχαλο που Συμβαίνει στην Ελλάδα με τις Ροές, Σημαίνει Ότι ο Χρυσοχοίδης ΔΕΝ Έχει Σχέδιο, ΔΕΝ Μπορεί, ΔΕΝ Γνωρίζει Πως να Αντιμετωπίσει και να Λύσει το Πρόβλημα. Και Συνεπώς, ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Όσο το Δυνατόν Γίνεται Πιο Γρήγορα,

    Αν Υποθέσουμε Ότι ο Μητσοτάκης Είχε Δώσει τους Βασικούς Άξονες στη Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού ( που Εγώ ως Manager Πιστεύω Ότι Έτσι Είναι ), ΤΟΤΕ με Όλο Αυτό που Βλέπουμε να Συμβείναινει, Σημαίνει Πολύ Απλά Ότι ο Χρυσοχοίδης Αποδεικνύεται ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, και Πρέπει να Αντικατασταθεί.

    Αν Υποθέσουμε Ότι ο Μητσοτάκης ΔΕΝ Είχε Δώσει τους Βασικούς Άξονες στη Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού, Περιμένοντας από τον Υπουργό Προτάσεις και Λύσεις για την Αντιμετώπιση του Προβλήματος, με Όλο Αυτό που Συμβαίνει Τώρα στην Ελλάδα, Ευθύνη στη Διαχείριση Έχουν και οι Δύο, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Οι Κατευθυντήριες Γραμμές σε Ένα Θέμα Δίδονται από τον Άμεσο Προιστάμενο, Ώστε να Μπορεί να Ελέγχει την Εξέλιξη και την Πρόοδο των Εργασιών. Τι Έλεγχο να Κάνει, Όταν ο Ίδιος ΔΕΝ Έχει Δώσει Κεντρική Κατεύθυνση, να Ελέγξει την Πρόοδο των Εργασιών με Βάση τις Προτάσεις του Υφισταμένου, Δηλαδή στην Προκειμένη Περίπτωση του Υπουργού; Αυτό Δείχνει Ότι ο Προιστάμενος Θέλει να Αποποιηθεί των Ευθυνών και να Ρίξει Όλο το Βάρος στην Ενδεχόμενη Αποτυχία στον Υφιστάμενο. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Για Αυτό το Λόγο Είπα Προηγουμένως Ότι ΔΕΝ Πιστεύω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΝ Έδωσε τους Κεντρικούς Άξονες Τουλάχιστον στη Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. ο μιχαλακης αυτος ο φοβερος και τρομερος τυπος που επιασε την 17 Νοεμβρη, τετοια ατονια;;; γιατι μην ακουτε οτι η 17 Νοεμβρη πιαστηκε γιατι εσκασε η βομβα στα χερια του ξηρου… ΟΧΙ και εδω ειναι το μεγαλειο του ανδρος… ο μιχαλακης ειχε σαμποταρει τον μηχανισμο, για να σκασει και να τους πιασει… λοιπον σοβαρα τωρα, ενας σαν ολους τους αλλους πολιτικα αχρηστους τυπους ειναι που εκμεταλευονται ακομα και λαθη και τα οικειοποιούνται προς οφελος τους παραπλανοντας τον δυστυχη κοσμακη, ενας πολιτικα κηφηνας που αντι να δουλεψει βρηκε τροπο να ζησει σε βαρος των συναθρωπων του… ηταν και παραμενει ενα πολιτικα ΤΙΠΟΤΑ… το τελευταιο κατορθωμα του ειναι να γεμισει την χωρα με ισλαμομικροβια…

Comments are closed.