ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Η κακοκαιρία σάρωσε Αχαΐα, Ναύπακτο -Απεγκλωβισμοί και τεράστιες ζημιές

Κοινοποίηση:
plimira-aytokinito-14-7-2019

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές, ενώ μάχες έδωσαν οι πυροσβέστες, για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν οι τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι άνοιξαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν. Ανθρωποι απεγκλωβίστηκαν από υπόγεια, κάμπινγκ, τούνελ και δρόμους στη Ναυπακτία και την Αχαΐα.

Η πυροσβεστική έδωσε «μάχες» εν μέσω κακοκαιρίας

«Δώσαμε μάχες σήμερα τα ξημερώματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε στο ΑΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος. «Πραγματοποιήσαμε δεκάδες διασώσεις, χωρίς να συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός», συμπλήρωσε.

«Οι καιρικές συνθήκες έχουν πλέον βελτιωθεί και δεν έχουμε βροχοπτώσεις, ωστόσο, κλιμάκια της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις απαντλήσεις υδάτων από περίπου 15 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ναυπακτίας», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες δυτικής Ελλάδας ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα από το μεσημέρι του Σαββάτου, για την κακοκαιρία. «Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο σε δύο διαφορετικές περιοχές, το ένα στο Δρέπανο της Αχαΐας και το άλλο στην Μακύνεια και στον Πλατανίτη της Αιτωλοακαρνανίας».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Δρέπανο, όπου 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν ενώ διασκέδαζαν, δήλωσε: «Ηταν πάρα πολλά τα εγκλωβισμένα άτομα στο κέντρο διασκέδασης, όπως επίσης και τα αυτοκίνητα, αλλά μπορώ να πω ότι τα πήγαμε καλά».
Βίντεο: Εγκλωβίστηκαν από την κακοκαιρία σε κέντρο διασκέδασης

Υπενθυμίζεται ότι στο Δρέπανο της Αχαΐας περισσότερα από 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν στο κέντρο διασκέδασης που τραγουδούσε η Πάολα. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, υπερχείλισε χείμαρρος δίπλα στο κέντρο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φύγουν από εκεί οι θαμώνες. Πυροσβεστική και αστυνομία έστησαν επιχείρηση, για την απομάκρυνσή τους. Μάλιστα, το νερό είχε μπει ακόμη και μέσα στο κέντρο, όπως φαίνεται σε βίντεο της ιστοσελίδα gnomi.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: