Φώτης Ντούλος: Η αυτοκτονία, τα εκατομμύρια της συζύγου και ένας φόνος χωρίς πτώμα

Κοινοποίηση:
ap

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ, το σώμα της οποίας δεν έχει ακόμα βρεθεί

Η είδηση ότι ο εκατομμυριούχος ομογενής Φώτης Ντούλος αυτοκτόνησε ήταν μια ανατροπή που δεν… περίμεναν οι Αρχές και οι συγγενείς της συζύγου του, Τζένιφερ, οι οποίοι αποζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση και, από ό,τι φαίνεται, τη στυγερή δολοφονία της.

H είδηση ότι ο Φώτης Ντούλος είναι νεκρός διαψεύστηκε από τον δικηγόρο του Νορμ Πάτις, ο οποίος είπε σε τοπικά Μέσα πως ο ελληνικής καταγωγής κτηματομεσίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αδύναμο σφυγμό, αλλά ζει και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ομογενής είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και μητέρας των πέντε παιδιών τους, η οποία έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο μήνα. Ο επιχειρηματίας, που είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό του, όπου είχε δηλητηριαστεί αφού εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα.

Φώτης Ντούλος

Μια εξαφάνιση που (μάλλον) είναι φόνος!

«Εκείνοι που γνωρίζουν την Τζένιφερ ξέρουν πως είναι αφοσιωμένη μητέρα, μια εξαιρετικά έξυπνη, αξιόπιστη και οργανωτική γυναίκα» ανέφεραν στα διεθνή media οι συγγενείς της, προσπαθώντας να εξηγήσουν ότι η σύζυγος του Ντούλου δεν θα άφηνε τα παιδιά για να φύγει έτσι απλά.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής της, ένας αστυνομικός εντόπισε το αυτοκίνητό της (μια μαύρη Chevrolet Suburban του 2017) σταθμευμένο επί της οδού Lapham Road, πλησίον του πάρκου «Waveny Park».

Η αγνοούμενη βρισκόταν σε διάσταση με τον επί 13 χρόνια σύζυγό της, ενώ το 2017 είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Εκτοτε, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Stamford Advocate», ξεκίνησε μια τεράστια διαμάχη ανάμεσά τους σχετικά με την κηδεμονία των πέντε παιδιών τους.

ipothesi_eksafanisis_1.jpg

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, στην αίτηση διαζυγίου η 50χρονη γυναίκα ανέφερε πως φοβόταν τον σύζυγό της και πίστευε πως «με κάποιον τρόπο θα της έκανε κακό» επειδή ζητούσε διαζύγιο.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγες μέρες μετά την υποβολή της αίτησης διαζυγίου ο Έλληνας επιχειρηματίας, Φώτης Ντούλος, είχε παραδώσει στην Αστυνομία ένα όπλο.

Η μητέρα της Τζένιφερ πνέει τα μένεα εναντίον του γαμπρού της (μάλιστα του έχει κάνει μήνυση), λέγοντας ότι σκότωσε την κόρη της γιατί του είχε ζητήσει διαζύγιο και εκείνος την εκμεταλλευόταν οικονομικά μαζί με τη νέα σύντροφό του.

 Ο Φώτης Ντούλος τον τελευταίο καιρό διατηρούσε σχέση με την αργεντίνικης καταγωγής Michelle Troconis Arreaza, 42 ετών, πρώην παρουσιάστρια και παραγωγό στο κανάλι ESPN της Αργεντινής.

Η Μισέλ, που έχει μια κόρη, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία του Ντούλου και φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο διαζύγιο, καθώς η Τζένιφερ δήλωσε στην αίτηση διαζυγίου πως η σχέση τους είχε ξεκινήσει ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος. Αμέσως μετά την αίτηση διαζυγίου, η Τρόκονις μετακόμισε στην έπαυλη στο Farmington, από όπου είχε μόλις φύγει η Τζένιφερ και τα παιδιά.

Σημαντική είναι επίσης η πληροφορία πως η ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση της υπόθεσης του διαζυγίου είχε οριστεί για τις 22 Μαΐου, δυο μέρες δηλαδή πριν από την εξαφάνιση της Τζενιφερ, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού πήρε αναβολή.

ap_20007730385838.jpg

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν έχει σχέση με την εξαφάνισή της: «Ξέρω τι έχω κάνει και ξέρω τι δεν έχω κάνει. Πρέπει να σταθώ όρθιος και να παλέψω, ελπίζοντας ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί… Ποτέ δεν ήθελα να βγάλω την Τζένιφερ από τη μέση. Στέλνω τις προσευχές μου. Είχα τις διαφορές μου με την Τζένιφερ, όπως συμβαίνει σε πολλούς παντρεμένους», είχε πει ο επιχειρηματίας, ο οποίος περιγράφεται σαν εξαιρετικά ευφυής και πολύ μορφωμένος.

Το πτώμα της Τζένιφερ Ντούλος δεν έχει βρεθεί – Αίμα στο σπίτι και στο αυτοκίνητο 

Ο Φώτης Ντούλος είχε επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2020, λίγες ώρες αφότου καταδικάστηκε μαζί με τη σύντροφό του Μισέλ με εγγύηση, καθώς είχαν βρεθεί ένοχοι για τη δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ. Είχε φτάσει στο υπερπολυτελές σπίτι του στο Κονέκτικατ, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς.

Ο 52χρονος επέστρεψε στο σπίτι του αφού πλήρωσε εγγύηση 6 εκατομμύρια δολάρια. Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειχναν τον επιχειρηματία δεμένο πισθάγκωνα να εξέρχεται από το κτίριο της Αστυνομίας του Κονέκτικατ.

jennifer_dulos.jpg

Η σύντροφος του επιχειρηματία συνελήφθη επίσης και κατηγορείται για συνωμοσία και διάπραξη φόνου, όπως και ο δικηγόρος και στενός φίλος του επιχειρηματία, Κεν Μαγουίνι.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, όπως  μετέδωσε το δελτίο του CNN, ο Μαλγουίνι είχε πρόσβαση σε μια ιδιωτική λέσχη σκοποβολής, όπου ένας ρηχός τάφος, ένα πλαστικό κάλυμμα και σάκοι με άσβεστο βρέθηκαν από κυνηγούς λίγο πριν από την εξαφάνιση.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επίσης εντοπίσει ίχνη από το αίμα της Τζένιφερ στο σπίτι τους, στο αυτοκίνητο καθώς και σε αυτοκόλλητες ταινίες με τις οποίες πιθανότατα την έδεσε πριν ή μετά τον φόνο. Το πτώμα της Τζένιφερ Ντούλος δεν έχει βρεθεί. Και όπως λέει και ο ίδιος, «χωρίς πτώμα, φόνος δεν υπάρχει».

 

Φώτης Ντούλος: Απόφοιτος Harvard, δεινός σκιέρ, με μεγάλες δεξιότητες επικοινωνίας

Ο Φώτης Ντούλος γεννήθηκε το 1968 στην Τουρκία, όπως αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook, και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι τον θυμούνται από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η παρουσία του δεν περνούσε απαρατήρητη στα νότια προάστια της Αθήνας όπου σύχναζε. Γοητευτικός, αθλητικός, τραβούσε αμέσως την προσοχή, όπως αναφέρει στο peoplegreece.com σοσιαλιτέ της εποχής. Μαζί με τα ξαδέλφια του, τη Μαρία Χριστίνα και τον Ματθαίο (Μαθιό για τους φίλους του), ήταν από τα «cool» παιδιά της εποχής – παιδιά που ξεχώριζαν ταυτόχρονα για  τους καλούς τους τρόπους.

dulos_fotis.jpg

Ο Ντούλος ξεκίνησε να φοιτά το 1975 στο Κολλέγιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1986. Ακολούθησαν σπουδές στις ΗΠΑ, ένα καλοκαίρι στο Harvard με μαθήματα στα Οικονομικά, πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island το 1989, ενώ πήρε MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Columbia Business School το 1997.

Για τον Φώτη Ντούλο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας του, Fore Group: Ο Φώτης Nτούλος διακρίθηκε ως κορυφαίος εργολάβος στην κοιλάδα Farmington. Ο Φώτης, ο οποίος επίσης κατέχει Β.Α. στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Brown και ένα MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Columbia Business School, έχει αναπτύξει τη φήμη του βασισμένη στην ακεραιότητα, τη σκληρή δουλειά, τις μεγάλες δεξιότητες επικοινωνίας και τα εκπληκτικά σπίτια που κατασκευάζει.

Ο Φώτης ζει στο Farmington του Κονέκτικατ με τα πέντε παιδιά του, Πέτρο, Θεόδωρο, Χριστιάνα, Κωνσταντίνος και Κλέα-Νόελ. Ο Φώτης απολαμβάνει επίσης το αγωνιστικό θαλάσσιο σκι, το χειμερινό σκι, την αρχιτεκτονική, την ανάγνωση, την πτήση και να παίζει Lego με τα παιδιά του.

fotis_ntoylos.jpeg

Στο πανεπιστήμιο Brown γνώρισε την κατά έναν χρόνο μικρότερή του Jennifer Farber

Η Τζένιφερ, γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης, σπούδαζε στο Brown δημιουργική γραφή και αποφοίτησε το 1990. H μητέρα της Gloria Farber είναι γνωστή φιλάνθρωπος, ενώ ο πατέρας της, Hilliard Farber, γνωστός τραπεζίτης. Αντιπρόεδρος της Chase Manhattan Bank και με δική του χρηματιστηριακή εταιρεία, τη Hilliard Farber & Co., απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με το «Patch.com», η Τζένιφερ Ντούλου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας στη Νέα Υόρκη. Το 2004, παντρεύτηκε τον Φώτη, ο οποίος ίδρυσε την κατασκευαστική Fore Group Inc. στο Κονέκτικατ.

Την εταιρεία, που κατασκεύαζε πολυτελείς κατοικίες στις περιοχές Farmington Valley και Fairfield County χρηματοδότησε, σύμφωνα με τις καταθέσεις της Τζένιφερ, ο πατέρας της. Πολύ σύντομα ο Φώτης Ντούλος διακρίθηκε για τη σκληρή δουλειά του και τις ικανότητες επικοινωνίας του.

ap_20007601542874.jpg

Στην Ελλάδα ερχόταν πολύ συχνά όχι μόνο για να δει την οικογένειά του, αλλά και για να εξασκηθεί στο αγαπημένο του σπορ, το θαλάσσιο σκι, με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Στην ίδια ομάδα αγωνίζονται και τα τρία από τα πέντε παιδιά του, κερδίζοντας συνεχώς μετάλλια. Όμως -σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider- στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Τζένιφερ ισχυρίζεται πως το σκι του είχε γίνει εμμονή και επέμενε να προπονεί τα παιδιά του σκληρά, προκειμένου να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ισχυρίστηκε πως ο ένας τους γιος αποκόμισε ψυχολογικά προβλήματα από την πίεση, καθώς η προπόνηση ήταν σκληρή και επίπονη, και διαρκούσε μερικές φορές έως και 11 ώρες την ημέρα.

Όταν τα παιδιά δήλωσαν πως ήθελαν να σταματήσουν το σκι, σύμφωνα με την Τζένιφερ, εκείνος έγινε εξαιρετικά βίαιος. Άρπαξε τα σκι και τα έσπασε πάνω σε έναν βράχο. Η Τζένιφερ Ντούλου κατέθεσε πως ο Φώτης την απειλούσε πως θα πάρει τα πέντε τους παιδιά και θα «εξαφανιστεί» στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα. «Δεν θα μας βρεις ποτέ» της έλεγε. Ο επιχειρηματίας επιμένει ότι είναι αθώος, ενώ η Τζένιφερ παραμένει άφαντη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: