Φόβοι για ένοπλη επίθεση σε δικαστικούς: Εκτακτα μέτρα ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από περίεργο περιστατικό με εκπυρσοκρότηση όπλου στο Εφετείο

Κοινοποίηση:
1

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας για δικαστικούς λειτουργούς διέταξε προ ολίγων ημερών η ηγεσία της αστυνομία, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα αυτά σχετίζονται με τη μη ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, στις 13 Νοεμβρίου, στην κατοικία στον Βύρωνα του δικαστικού λειτουργού κ. Ισίδωρου Ντογιάκου αλλά και δίκες και δικαστικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Ορισμένες από αυτές αφορούν επιθέσεις αναρχικών (σς. ανάμεσα σε αυτούς κατηγορούμενοι για ληστείες ) «ακτιβιστών» των Εξαρχείων αλλά και ακροδεξιών όπως και υποθέσεις π.χ Novartis,οι αποφυλακίσεις κρατουμένων, οι δολοφονικές ενέργειες στον Κορυδαλλό κλπ. Ακόμη ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ είναι πότε και με ποιο τρόπο θα υπάρξει επανεμφάνιση της οργάνωσης που οργάνωσε την βομβιστική επίθεση στον κ. Ντογιάκο και το επόμενο κτύπημα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Παραμένει άγνωστο αν η ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες ημέρες έχει περαιτέρω πληροφορίες για στόχευση δικαστικών ή έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από δικαστικούς φορείς, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Η σχετική διαταγή εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου και ανάμεσα στα άλλα ζητείται από τους αστυνομικούς να «εντατικοποιήσουν στο έπακρο τα λαμβανόμενα μέτρα προστασίας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και κτηρίων όπως εγκαταστάσεων δικαστικού ενδιαφέροντος. Τα ανωτέρω μέτρα να εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή από όλες τις διατιθέμενες για το σκοπό αυτό αστυνομικές δυνάμεις». Ακόμη ζητείται από όλους τους αστυνομικούς «διαρκής επαγρύπνηση κι ετοιμότητα κι η λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας».

Δείγμα πάντως των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην ΕΛ.ΑΣ και στις φρουρήσεις δικαστικών στόχων είναι ότι προ μερικών ημερών στο Εφετείο εκπυρσοκρότησε το όπλο αστυνομικού της Αμεσης Δράσης και επικράτησε πανικός. Λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε στην Ασφάλεια Αμπελοκήπων ένα υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, ένας γεμιστήρας κι ένα κλειδί χειροπεδών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα (…) στα αποδυτήρια του Εφετείου Αθηνών. Παραμένει άγνωστο αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: