«Φωτογραφική» διαταγή για… μεταθέσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Κοινοποίηση:
Εκτεταμενη-αστυνομικη-επιχειρηση-σε-Αργολιδα-Κορινθια-και-Λακωνια

«Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Αθηνών, Πειραιώς και Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία καταγγέλλει ότι: «πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως διαταγή ενίσχυσης με 17 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών από διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. και μάλιστα από Α.Τ. τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα και λειτουργούν με υπάρχουσα δύναμη 50% κάτω της οργανικής και που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά:

«Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση άλλης μίας απόφασης ενίσχυσης Υπηρεσίας με τρόπο που μόνο οι «φωστήρες» της Φυσικής Ηγεσίας μπορούν και ανακαλύπτουν.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως διαταγή ενίσχυσης με 17 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών από διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. και μάλιστα από Α.Τ. τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα και λειτουργούν με υπάρχουσα δύναμη 50% κάτω της οργανικής και που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Επιπλέον η διάθεση του προσωπικού έγινε ονομαστικά χωρίς να υπάρξει πρότερη διαταγή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από όλο το προσωπικό της Γ.Α.Δ.Α.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω επιπλέον ενίσχυση της Υπηρεσίας του Αεροδρομίου είναι μία «φωτογραφική» διαταγή, όπου με κάποιο πλάγιο τρόπο (τυχαία;;;) η Φυσική Ηγεσία γνώριζε τα ονόματα αυτών που επιθυμούσαν να αποσπαστούν στο Αεροδρόμιο. Απόδειξη των παραπάνω, ότι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι είχαν ήδη προαναγγείλει την ενίσχυση, πριν την έκδοση της διαταγής της Γ.Α.Δ.Α.

Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ενίσχυση των Υπηρεσιών είναι αναγκαία από τη στιγμή που η Γ.Α.Δ.Α. υπολείπεται 4.500 περίπου οργανικών θέσεων. Όμως θα ήταν χρήσιμο οι «φωστήρες» να μας κάνουν γνωστό πως κατανέμονται αυτά τα κενά, ποιες Υπηρεσίες έχουν τα μεγαλύτερα και αν το Αεροδρόμιο ανήκει σε αυτές. Όπως επίσης γιατί στις κατά καιρούς διαταγές ενίσχυσης Υπηρεσιών εξαιρούνται τεχνηέντως Υπηρεσίες του Αρχηγείου και Υπηρεσίες φύλαξης Υψηλών Προσώπων, από τις οποίες ακούμε τόσα χρόνια ότι θα ενισχύσουν μάχιμες κεντρικές Υπηρεσίες, αλλά ποτέ δεν γίνεται.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να ενισχύονται Υπηρεσίες, αλλά όπως και στην πρόσφατη Διαταγή ενίσχυσης της Δ.Α.Ε.Α., αντιδράσαμε για τον τρόπο που επιλέγει η Φυσική Ηγεσία να καλλιεργεί τον υπηρεσιακό αυτοματισμό στη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Η Φυσική Ηγεσία οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις για την ουσιαστική και δίκαιη ενίσχυση Υπηρεσιών από εκείνες όπου υπάρχει πλεόνασμα σε εκείνες όπου υπάρχει ανάγκη, και όχι το αντίθετο. Οφείλει επίσης να αλλάξει το πλαίσιο τοποθέτησης των αστυνομικών σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες που τα τελευταία χρόνια έχουν αφαιμαχθεί και όχι να κλείνει το μάτι στα αιτήματα φορέων και παραγόντων, κάνοντας ρουσφετολογικές μετακινήσεις, συμμετέχοντας ουσιαστικά σε συνδικαλιστικά παιχνίδια ενίσχυσης ημέτερων της παρούσας πολιτικής κατάστασης. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές, που η κοινωνία έχει καταδικάσει.

Εμείς δεν λειτουργούμε συντεχνιακά, απόδειξη ότι αντιδράσαμε και στην τελευταία στρεβλή διαταγή ενίσχυσης της Δ.Α.Ε.Α. από χειμαζόμενες Υπηρεσίες και χωρίς εκδήλωση επιθυμιών από το προσωπικό. Σημειωτέον δε ότι και σε αυτή τη διαταγή, η Διεύθυνση Αερολιμένα εξαιρέθηκε σκανδαλωδώς!!

Καλούμε τη Φυσική Ηγεσία να σταματήσει εδώ, αυτές τις κοντόφθαλμες πρακτικές, οι οποίες δεν έχουν άλλωστε μακρόπνοες προοπτικές. Καλούμε επίσης αυτούς που χρησιμοποιούν τις εκλεκτικές τους πολιτικές – κομματικές αβάντες για προσωρινές ενισχύσεις των Υπηρεσιών που κηδεμονεύουν προσωρινώς, εις βάρος των άλλων μαχίμων συναδέλφων Αστυνομικών Τμημάτων, να βρουν, όσο δύσκολο και αν είναι για αυτούς, λίγα ψήγματα σοβαρότητας. Να σταματήσουν να λειτουργούν ως κομματάρχες του 1950, γιατί η ζωή είναι ένας μαραθώνιος δρόμος και όχι ένα κατοστάρι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΣΤΡΕΣ ΚΟΠΡΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΑ ΓΛΥΦΤΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ………………..

Comments are closed.