Φυλακισμένη και υποσιτισμένη βρέθηκε 11χρονη

Κοινοποίηση:
1100_69f9217f-0b68-47fa-97e6-28437c6667f6

Ότι ένα κοριτσάκι ζούσε τη φρίκη διαπίστωσε ένας δάσκαλος που της έκανε διαδικτυακά μαθήματα.

Η 11χρονη του είπε ότι πεινούσε, καθώς της επιτρέπεται να τρώει ένα μικρό πιάτο ρύζι την ημέρα. Η αναφορά αυτή κινητοποίησε τις Αρχές του Οχάιο, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν υποσιτισμένο και ζούσε σε άθλιες συνθήκες, ενώ ήταν απομονωμένο για χρόνια.

Όταν εντοπίστηκε, το Σεπτέμβριο, ήταν μόλις 21,3 κιλά, δηλαδή περίπου 13 κιλά κάτω από το μέσο όρου βάρους της ηλικίας της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κορίτσι ήταν απομονωμένο και ταλαιπωρημένο τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, το κορίτσι αναγκαζόταν να κοιμάται σε στρώμα με ούρα, ενώ την έβαζε να φορά πάνα και την έκλεινε μέσα στο σπίτι, παρακολουθώντας τις με κάμερες.

Η νόμιμη κηδεμόνας του παιδιού, η 47χρονη Μάργκαρετ Μπριζ, συνελήφθη και κατηγορείται για απαγωγή, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο παραμένει υπό κράτηση σε φυλακές στο Σινσινάτι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το κορίτσι έκανε κατ’οίκον μαθήματα και εξετάσεις.

Ο δάσκαλος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και την ρώτησε όταν διαπίστωσε ότι το παιδί είχε προβλήματα έλλειψης συγκέντρωσης. Τότε και ειδοποίησε τις Αρχές.

Η οικογένεια αρνήθηκε ότι το κορίτσι κακοποιείτο και είπαν ότι είχαν την κάμερα στο δωμάτιό της, ώστε να μην προσπαθήσει να βγει από το σπίτι.

Μετά τον εντοπισμό της νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από ανωμαλία στον οργανισμό της, λόγω του υποσιτισμού. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας έμοιαζε με αυτές ανθρώπων από υποανάπτυκτες χώρες και ανθρώπους που βιώνουν λιμό.

Από τότε πάντως έχει πάρει σχεδόν 7 κιλά και η υγείας της βελτιώνεται. Το κορίτσι ζούσε με την Μπριζ από τα 6 του χρόνια, με δικαστική απόφαση. Δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν μεταξύ τους συγγενική σχέση. Οι έρευνες για το αν εμπλέκονται κι άλλοι στο βασανισμό του παιδιού βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ έχει εξ αρχής προσαχθεί ο σύζυγος της Μπριζ.

Στο σπίτι ζούσαν κι άλλα παιδιά, τα οποία ωστόσο δε φαίνεται να κακοποιούνταν. Στο σπίτι, πάντως, εντοπίστηκαν και βίντεο στα οποία φαίνεται κάποιος να φωνάζει και να απειλεί το παιδί, χωρίς να είναι σαφές σε ποιον ανήκουν οι φωνές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: