Φρίκη από την δολοφονία Κασόγκι: «Του έκοβαν τα δάχτυλα και του έλεγαν να σκάσει – Τον αποκεφάλισαν στο τέλος»

Κοινοποίηση:
1

Λίγο μετά το δημοσίευμα του «Middle East Eye», πως ο 59χρονος εξόριστος δημοσιογράφος διαμελίστηκε ενώ ήταν ακόμα ζωντανός έρχονται νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες στο φως που θα φέρουν τις ΗΠΑ σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τα «σπάσουν» με το Ριάντ ακόμα κι αν αυτό δεν τις βολεύει ως προς τα συμφέροντά τους.

Σημειώνεται ότι Τουρκία και Σ.Αραβία είναι οι μόνες χώρες στον πλανήτη που οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να κάνουν κάτι περισσότερο απέναντί τους από το να τους «κρατάνε μούτρα» λόγω του ότι αποτελούν την βάση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» επικαλείται το περιεχόμενο ηχητικών καταγραφών των όσων έγιναν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας ενώ μερικές μέρες η εφημερίδα «Sabah» είχε υποστηρίξει πως ο Κασόγκι κατέγραψε τις τελευταίες ώρες της ζωής του με το «Apple Watch» που φορούσε.

Βάσει των όσων αναφέρει η «Yeni Safak», ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίστηκε από Σαουδάραβες πράκτορες που τους είχε αποστείλει το σαουδαραβικό καθεστώς και είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία με σκοπό να τον δολοφονήσουν. Τον αποκεφάλισαν μέσα στο προξενείο και στη συνέχεια τεμάχισαν το πτώμα του. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την «Yeni Safak», το σώμα του δεν θα βρεθεί ποτέ… καθώς έχει «εξατμιστεί» μέσα σε οξέα!

Η «Yeni Safak» δεν αποκαλύπτει πως έφτασε στην κατοχή της το ηχητικό ντοκουμέντο των όσων έγιναν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας αλλά εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως η εφημερίδα αποτελεί κυβερνητικό άντρο ενώ ο διευθυντής της Ιμπραϊμ Καραγκιούλ είναι στενός φίλος και βασικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Συνεπώς οι πληροφορίες της ήρθαν από την ίδια την ΜΙΤ η οποία και προφανώς παρακολουθεί συνεχώς πρεσβείες και προξενεία στο έδαφός της «ιδιαίτερου» ενδιαφέροντος μεταξύ αυτών βέβαια και των ελληνικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης, ενώ οι Σαουδάραβες πράκτορες του έκοβαν τα δάχτυλα πριν τον αποκεφαλίσουν.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του Κασόγκι, οι τουρκικές αρχές έχουν κατηγορήσει τη Σαουδική Αραβία για το θάνατο του δημοσιογράφου. Το Ριάντ αρνείται τα πάντα και υπόσχεται ενδελεχή έρευνα αλλά δεν πρέπει να το πολυπίστεψε κανείς, όμως τώρα έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, η οργή του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Η «Yeni Safak» αναφέρει ότι η δολοφονία του Κασόγκι έγινε σχεδόν μπροστά στα μάτια του Σαουδάραβα πρόξενου, Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι. Στο ηχητικό που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο πρόξενος ακούγεται, σε κάποιο σημείο, να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μου δημιουργήσετε προβλήματα»

Τότε, ένα πρόσωπο, που δεν κατονομάζεται, τον απειλεί ξεκάθαρα: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε»

Αυτό είναι ένα δείγμα πόσο αξία έχει το αξίωμα του προξένου μπροστά στις αρχές ασφαλείας του Ριάντ

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως κάποια από τα αποδεικτικά στοιχεία βάφτηκαν!

Ο Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι έφυγε χθες Τρίτη (16.10.2018) από την Κωνσταντινούπολη.

Το Μiddle East Eye, επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος έχει ακούσει ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο έχει καταγράψει τη δολοφονία του 59χρονου δημοσιογράφου.

Δεν είναι, φυσικά, γνωστό αν πρόκειται για το ηχητικό που κατέγραψε με το ρολόι του ο ίδιος ο Κασόγκι ή αν πρόκειται για καταγραφή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Τουρκική πηγή (ανώνυμη φυσικά) περιέγραψε στο «Middle East Eye» τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Τζαμάλ Κασόγκι. Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να πεθάνει ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος που υποστηρίζει πως έχει ακούσει όλη την ηχογράφηση των τελευταίων στιγμών στη ζωή του γνωστού δημοσιογράφου.

Εξαιτίας της υπόθεσης Κασόγκι, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή (με σταθμό και το Ριάντ) – Θα συμμετείχε σε Σύνοδο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη οι Σαουδάραβες πράκτορες έσυραν τον Κασόγκι σε διπλανό δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω σε ένα τραπέζι που υπάρχει εκεί.

Τρομακτικά ουρλιαχτά ακούγονταν έως τους κάτω ορόφους, ανέφερε η ίδια πηγή. «Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν» είπε η τουρκική πηγή στο «Middle East Eye».

Τα ουρλιαχτά σταμάτησαν όταν οι δολοφόνοι νάρκωσαν τον Κασόγκι, κάνοντάς του ένεση με άγνωστη ουσία

Στο δημοσίευμα κατονομάζεται ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, ως ένας από τους 15 πράκτορες που είχαν φτάσει, με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι. Είχαν μια αποστολή: να τον σκοτώσουν.

Όπως αναφέρει το «Middle East Eye», ο Τουμπάιγκι ήταν εκείνος που έκοψε το νήμα της ζωής του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Άρχισε να τεμαχίζει το σώμα του άτυχου 59χρονου ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Κασόγκι, είπε η τουρκική πηγή.

Διαμελισμός μετά μουσικής

Καθώς άρχισε να διαμελίζει το σώμα του Κασόγκι, ο Τουμπάιγκι έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική. Συμβούλευσε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων να κάνουν το ίδιο. «Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο» ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Τρίλεπτη εκδοχή του ηχογραφημένου ντοκουμέντο δόθηκε στην εφημερίδα «Sabah» αλλά δεν το δημοσίευσε.

Οι ΗΠΑ θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Ριάντ για έναν απλό λόγο: Η Τουρκία λόγω γεωπολιτικής θέσης εκβιάζει κατά καιρούς τις ΗΠΑ, το Ριάντ όμως το κάνει αυτό γιατί κρατάει στα χέρια του το… δολάριο.

Το δολάριο είναι το status των Ηνωμένων Πολιτειών

Όλα ξεκίνησαν το 1973 όταν το Ριάντ ανέλαβε να κάνει το δολάριο το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη

Ο Πρόεδρος Ντε Γκολ ήταν από τους πρώτους που αμφισβήτησαν το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα όταν εζήτησε όλα τα κράτη να επιστρέψουν στον Χρυσό αντί του δολαρίου το 1965.

Αργότερα επεξέτεινε την θέση αυτή ζητώντας να ανταλλαγούν τα δολάρια της Τραπέζης της Γαλλίας με το ισοδύναμο σε χρυσό από τις ΗΠΑ ,οι οποίες είχαν υποσχεθεί να δίνουν μια ουγγιά χρυσό για κάθε 35 δολάρια, περίπου ένα γραμμάριο χρυσού για κάθε δολάριο.

Κατόπιν συνέβησαν στη Γάλλια οι ταραχές του Μαΐου του 68, η Γαλλική Οικονομία διαλύθηκε και ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν τότε Υπουργός Οικονομίας ζήτησε την στήριξη των ΗΠΑ σε δανεικά δολάρια η οποία αμέσως του εδόθη και το θέμα Χρυσού ως παγκόσμιου αποθεματικού δεν ανακινήθηκε πλέον από τη Γάλλια.

Σχετική ήταν και η δήλωση του τότε Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Κόνναλυ προς τους Υπουργούς της Ευρώπης:«Το δολάριο είναι το νόμισμα μας και το πρόβλημα σας.»

Την ίδια περίοδο 1971-1973 ο Πρόεδρος Νίξον μονομερώς ακύρωσε οριστικά την μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό και την εξ αυτού προκύπτουσα υποχρέωση των ΗΠΑ, και άφησε ελεύθερο τον χρυσό στην χρηματιστηριακή αγορά, ο οποίος σε λίγο έφτασε τα 800 δολάρια η ουγγιά από 35 που προέβλεπε η παγκόσμια συμφωνία του Bretton Woods του 1944.

Οι Αμερικανοί αντελήφθησαν ότι η απομάκρυνση τους από τον χρυσό κινδύνευε να τους αφαιρέσει το «Υπέρογκο προνόμιο», όπως το αποκάλεσε ο Ντ’ Εσταιν, του παγκοσμίου αποθεματικού νομίσματος, με συνέπεια την δημιουργία τέτοιας ύφεσης στην Οικονομία τους ώστε να κινδυνεύσει δραματικά το επίπεδο ευημερίας τους.

Ένα νόμισμα είναι αποθεματικό νόμισμα όταν είναι ισχυρό, άφθονο και κυρίως σταθερό και στηρίζεται πάνω σε κάποια αδιαμφισβήτητη πραγματική αξία, όπως για παράδειγμα ο Χρυσός.

Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί μια νέα σύνδεση του δολαρίου μετά την κατάργηση του χρυσού, που να επιτρέπει την συνέχιση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου και κατά συνέπεια της Αμερικανικής Ευημερίας η οποία προέρχεται κατά το σημαντικότερο μέρος της από την παγκόσμια οικονομική Ηγεμονία των ΗΠΑ .

Η πετρελαϊκή κρίση του 1973 είχε αναδείξει τον αντικαταστάτη του χρυσού, τον μαύρο χρυσό, το πετρέλαιο.

Η σύνδεση δολαρίου – πετρελαίου θα συντηρούσε την παγκόσμια ζήτηση σε δολάρια και συνεπώς την Παγκόσμια Οικονομική Ηγεμονία των ΗΠΑ .

Το έργο ανέλαβε να υλοποιήσει ο τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ.

Μετά από σειρά συναντήσεων με τη Βασιλική Οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, που τότε ήταν ακόμη σημαντικότερη από σήμερα στην παραγωγή πετρελαίου, ο Κίσινγκερ επέτυχε την ακόλουθη συμφωνία.

Οι ΗΠΑ ανέλαβαν να προστατεύσουν στρατιωτικά έναντι οιουδήποτε εχθρού, και να εφοδιάζουν στρατιωτικά με όσο αμυντικό υλικό εχρειάζετο την Σαουδική Αραβία. Τότε ο φόβος των Σαουδαραβών ήτο το Ισραήλ αφ’ ενός και το Ιράν αφ’ ετέρου που είχαν τότε μεταξύ τους συνεργασία.

Σε αντάλλαγμα η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε:
1. Να αποτιμώνται όλες οι πωλήσεις πετρελαίου μόνο σε δολάρια και να πληρώνεται μόνο σε αυτό το νόμισμα.
2. Να αγοράζουν με το πλεόνασμα που θα έχουν Αμερικάνικα Κρατικά Ομόλογα και άλλες Αμερικανικές αξίες. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ ακολούθησαν όπως αναμένετο την Σαουδική Αραβία προσδοκώντας Αμερικανική προστασία και οπλισμό.

Το δολάριο πλέον ανέβηκε στη στρατόσφαιρα εν σχέσει με τα άλλα νομίσματα, στηριζόμενος και στη διεθνή συνεχή άνοδο της ζήτησης του πετρελαίου.

Έτσι γεννήθηκε το Πετροδολάριο.

Το Πετροδολάριο είχε τρία άμεσα οφέλη για τις ΗΠΑ:
1. Αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης δολαρίων
2. Αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για Αμερικάνικα Κρατικά Ομόλογα
3. Την δυνατότητα των ΗΠΑ να αγοράζουν πετρέλαιο με ένα νόμισμα το οποίο μπορούν να τυπώνουν όσο θέλουν.

Μέχρις εδώ το σύστημα λειτούργησε καλά για τις ΗΠΑ, με ορισμένες παραφωνίες όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν που ζήτησε να πληρώνεται σε Ευρώ. Αυτό αποδείχθηκε κακή ιδέα για τον ίδιο…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: