Φοιτητές στο Αγρίνιο έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση:
1

Κατάληψη και στο δημαρχείο της πόλης


Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Την στιγμή που φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ προχώρησαν σε κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης, φοιτητές του ΔΕΑΠΤ κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν το μέλλον του Τμήματος καθίσταται δυσοίωνο με βάση όσα μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει για τα Τμήματα του Αγρινίου και γενικά για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη δυτική Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του Συντονιστικού των φοιτητών:

«Την τελευταία χρονική περίοδο ,ο ορίζοντας για το τμήμα μας, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που έχει έδρα το Αγρίνιο και υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών , είναι σκούρος!

Πιο συγκεκριμένα , σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί ιδρύσεως Γεωτεχνικής σχολής στο Αγρίνιο που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση σε αυτήν του τμήματος μας, καθώς και των τμημάτων Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο υπάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ,Οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το «λουκέτο» που θέλουν κάποιοι να βάλουν στα τμήματα .

Κανένας υπεύθυνος δεν διασφαλίζει το μέλλον του τμήματος μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και των ενεργεία φοιτητών . Μετά από παρουσία μας στη συνέλευση καθηγητών έχουμε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι απόψεις των ιδίων διίστανται ,με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δυο τομέων του τμήματος και όχι η αρμονική συνύπαρξη τους.

Πηγή: www.agriniopress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: