Φθινοπωρινή μπόρα; Αυτά πρέπει να κάνεις…

Κοινοποίηση:
odigisi-sti-vroxi-1024x682

Μπορεί στην Ελλάδα να απολαμβάνουμε την ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου, όμως το ενδεχόμενο μιας μπόρα έστω και πρόσκαιρης πάντα υπάρχει ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού, πόσο μάλλον τώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Για τους πιστούς που δεν φοβούνται τον άσχημο καιρό, αλλά αγκαλιάζουν την πρόκληση της οδήγησης μοτοσυκλέτας στο υγρό οδόστρωμα, έχουμε πέντε συμβουλές για να βοηθήσουμε στην προετοιμασία της οδήγησής σας σε αυτόν τον απρόβλεπτο καιρό.

1. Ελαστικά

Πρώτα απ` όλα, ελέγξτε τα ελαστικά και ελέγξτε τα καλά. Οποιεσδήποτε ενδείξεις ρωγμών ή έντονης φθοράς δείχνουν ότι δεν είναι κατάλληλα για χρήση και είναι ακόμα πιο επικίνδυνα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Αν στην περιοχή σας η βροχή είναι συχνό φαινόμενο σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε με ένα καλό, σετ χειμερινών ή βρόχινων ελαστικών. Θα αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία το νερό σε σχέση με ένα σπορ ελαστικό και θα κάνουν τα χιλιόμετρά σας ασφαλή και εύκολα. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπετε τον τακτικό έλεγχο των πιέσεων.

2. Στεγανοποίηση και προστασία μοτοσυκλέτας

Το νερό και η βρωμιά μπορεί να επηρεάσουν τα μέρη που κάνουν αυτή τη μοτοσυκλέτα λαμπερή. Να πλένετε προσεκτικά και να χρησιμοποιείτε ένα σπρέι μετά το πλύσιμο για προστασία των μεταλλικών και πλαστικών επιφανειών. Φροντίστε να διατηρείτε καθαρή την αλυσίδα, καθώς η σκουριά στην επιφάνειά της μπορεί να εμφανιστεί εξαιρετικά γρήγορα αν την αμελήσετε. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό καθαριστικό αλυσίδας, που δεν κάνει ζημιά στα o-rings και να κάνετε τακτική λίπανση. Τέλος, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταθμευμένη σε εξωτερικό χώρο, μια κουκούλα θα την προστατέψει από το νερό και τα αδιάκριτα βλέμματα.

3. Αντιθαμβωτική μεμβράνη
Κάτι που θεωρούμε δεδομένο είναι μερικές φορές η όρασή μας. Εάν το κράνος σας δεν είναι ήδη εξοπλισμένο με ειδική επίστρωση, σκεφτείτε μια Pinlock® μεμβράνη στο εσωτερικό της ζελατίνας. Έτσι θα έχετε καλή ορατότητα με κρύο και βροχή αφού δεν θα θαμπώνει το κράνος από την ανάσα σας. Ένα ακόμα πράγμα που θα βοηθήσει με την ομίχλη είναι ένα κράνος με καλό εξαερισμό. Όσο καλύτερη είναι η ροή του αέρα, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες θολώματος.

4. Αδιάβροχος Εξοπλισμός

Το καλοκαιρινό μπουφάν, δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα στις μπόρες που η σεζόν είναι βέβαιο ότι θα φέρει. Εξοπλιστείτε με ένα καλό σετ αδιάβροχου εξοπλισμού, καθώς αν περάσει νερό μέσα από τα ρούχα σας, η οδήγηση παύει να είναι ευχάριστη και μάλιστα γίνεται επικίνδυνη, αφού όταν κρυώνεις χάνεις τη συγκέντρωσή σου.

5. Γίνε ορατός

Τα μαύρα ρούχα μπορεί να φαίνονται ωραία, αλλά δεν τραβούν την προσοχή κάνοντας τον αναβάτη δυσδιάκριτο σε κακοκαιρία. Ο εξοπλισμός με έντονα χρώματα και ανακλαστικά σημεία θα σας κάνει πιο ορατούς. Ένα φωσφοριζέ κίτρινο ή πορτοκαλί γιλέκο θα βοηθήσει τους υπόλοιπους οδηγούν να αντιληφθούν εγκαίρως την παρουσία σας. Τέλος, σκεφτείτε την αναβάθμιση του προβολέα σε LED, καθώς όχι μόνο θα βλέπετε καλύτερα, αλλά και θα σας βλέπουν.

mototriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: