Φίδια εναντίων χρυσόψαρων στην Κρήτη. Πως ο ξαφνικός θάνατος εκατοντάδων ψαριών κινητοποίησε επιστήμονες και … ερπετά

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο-οθόνης-33-e1566291209285

Ένα απίστευτο σκηνικό στο βυθό του φράγματος Αποσελέμη στην Κρήτη απαθανάτισε ο Νίκος Σαράντος με το drone και την κάμερα του. Η εικόνα στο συγκεκριμένο φράγμα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα νεκρά ψάρια επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Μια εξήγηση που δίνουν οι αρμόδιοι είναι ότι τα ψάρια πεθαίνουν επειδή πέφτει απότομα η στάθμη του νερού. Οι ειδικοί όμως από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και μιας τοπικής μόλυνσης των υδάτων αφού όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, στο συγκεκριμένο σημείο καταλήγουν όλα τα λήμματα της περιοχής. Ήδη έχει γίνει λήψη δείγματος, το οποίο έχει αποσταλεί στο ΙΘΑΒΙΚ ( Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης) από όπου αναμένονται τα αποτελέσματα….

fidi-fragma

Τι συνέβη στο βυθό του φράγματος Ξαφνικά μέσα στο ποτάμι ένα φίδι γλιστράει με γρήγορες κινήσεις ανάμεσα σε νεκρά και ζωντανά ψάρια έχοντας αρπάξει με τα κοφτερά δόντια του ένα από αυτά, προσπαθώντας να βρει ένα απόμερο κομμάτι στεριάς για να απολαύσει το γεύμα του. Σε μια στιγμή σταματά και έχοντας πάντα στο στόμα του το χρυσόψαρο, σηκώνεται σαν να επιδεικνύει το λάφυρο του και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζει το ψάξιμο. Στη συνέχεια και αφού βρήκε κρυψώνα πίσω από ένα ξύλο επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο για αυτό τους νόμους της φύσης και της τροφικής αλυσίδας….

Κολυμπούσαν ανάμεσα στα ανήμπορα να αντιδράσουν ψάρια, σερνόντουσαν απάνω τους και τα μύριζαν για να διαλέξουν το επόμενο γεύμα τους. Το ένα ερπετό μάλιστα που ήταν το μεγαλύτερο και ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, είχε ένα εμφανές εξόγκωμα στη μέση του σώματος του που παρέπεμπε σε προηγούμενο πλούσιο γεύμα. Δαγκώνει ένα νεκρό ψάρι στο κεφάλι και να το αφήνει τελικά συνεχίζοντας το ανατριχιαστικό κυνήγι μέσα στο σκηνικό θανάτου με εκατοντάδες νεκρά και μισοπεθαμένα χρυσόψαρα που έψαχναν απεγνωσμένα για οξυγόνο. Δάγκωναν ή προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα ψάρια στα μάτια και στο κεφάλι….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: