Υπόθεση Siemens: Στη φυλακή οδηγείται η Μάρθα Καραβέλα

Κοινοποίηση:
siemens

Έπειτα από την αρνητική απάντηση που έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση Siemens, σχετικά με το αίτημα η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος του φυγόποινου Χρήστου Καραβέλα, να εκτίσει κατ’ οίκον λόγω ηλικίας την ποινή των 13 ετών κάθειρξης, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι δικαστές έκριναν πως για την σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρίας Χρήστου Καραβέλα, φυγόποινου μετά την καταδίκη του, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ’ οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος ηλικίας τους, καθώς υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση βάσει της οποίας η Μάρθα Καραβέλα κρίθηκε ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Κατά συνέπεια, η κ. Καραβέλα θα παραμείνει στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, όπου έχει ήδη μεταχθεί, ενώ η υπεράσπισή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ιδιαίτερα σκληρή χωρίς επαρκή αιτιολογία με δεδομένο πως η κ Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια».

Από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις είναι οι κρατούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ, ανάμεσα τους το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.

Η τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό συνεδρίαση του δικαστηρίου, αναμένεται την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, όποτε και το δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: