Υπόθεση Novartis: Με εντολή Δημητρίου, διερεύνηση χειρισμών των εισαγγελέων για την υπόθεση

Κοινοποίηση:
30239733_2018-01-24t085122z_200889999_rc1b848c1450_rtrmadp_3_novartis-results

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθούν οι αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή και της επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Αρχικά η υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου η Ελένη Τουλπουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν γίνει την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Στο πλαίσιο της διπλής προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφείο του όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: