Υπόθεση Noβαρτις: Οριστική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μανιαδάκη – Επικυρώθηκε η εισαγγελική διάταξη

Κοινοποίηση:
maniadakis-nikos-novartis-708

Το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής με βούλευμά του την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη.
makeleio-maniadakis1

To χρονικό της υπόθεσης Μανιαδάκη 

Λίγες ώρες πριν λήξει το 2018 ο Νίκος Μανιαδάκης, προστατευόμενος μάρτυρας αλλά και εμπλεκόμενο στην υπόθεση Novartis εντοπίστηκε από τις Αρχές στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στη προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό με την οικογένειά του *. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα για την εμπλοκή του στο μεγάλο σκάνδαλο με αποτέλεσμα να καταστεί ήδη κατηγορούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης.

* ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΟΥ  “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ” ΤΗΣ NOVARTIS

1.indd

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αρμόδια Εισαγγελέας Διαφθοράς ολοκληρώνει οσονούπω την έρευνά της που αφορά 10 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και πολιτικούς, ενώ έχουν ανοιχθεί προς διερεύνηση και cross-checking τουλάχιστον 45 τραπεζικοί λογαριασμοί.
Το μπλόκο στο αεροδρόμιο
Πρόκειται για τον σύμβουλο των πρώην υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, Νίκο Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση της Novartis, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα μας, από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανιαδάκης θα πετούσε τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 09.00 το πρωί για τη Μαδρίτη, ενώ μάλιστα είχε προλάβει να στείλει τις οικοσυσκευές του στην Ισπανία το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προσαγωγή του σημειώθηκε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι αναπληρωτής κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και στο παρελθόν είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Σε βάρος του κ. Μανιαδάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες η αντίστροφη μέτρηση για τον κύριο Μανιαδάκη ξεκίνησε μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που κατέθεσε μάρτυρας ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς περιγράφοντας τον ρόλο του στην υπόθεση των παράνομων χρηματικών ποσών.

Ερευνάται και για διακίνηση μαύρου χρήματος

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis και νυν κατηγορούμενος, Νίκος Μαναδιάκης. Πληροφορίες επισημαίνουν πως η εισαγγελία Διαφθοράς αφού πρώτα αξιολόγησε τα στοιχεία της υπόθεσης ερευνά τον Ν. Μανιαδάκη με στόχο να διαπιστώσει εάν εκτός από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που ήδη αντιμετωπίζει, ενδεχομένως προκύπτει κι άλλη αξιόποινη πράξη σε βάρος του. Υπό έρευνα μάλιστα έχει τεθεί και για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

Στοιχεία για ποινική εμπλοκή του κ.Μανιαδάκη στην υπόθεση προέκυψαν από την κατάθεση της μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ( τον Νοέμβριο του 2017). Σημειώνεται πως ενώ μεσολάβησαν δύο καταθέσεις του κ.Μανιαδάκη με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου», η «Κελέση» ανακάλεσε τις αρχικές της (του) καταγγελίες. Έχει γίνει γνωστό ότι πίσω από το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση» κρύβεται προστατευόμενος μάρτυρας που είναι άνδρας.
maniadakis4
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: