Υπερήφανοι Γονείς: «Κύριε Σεφερλή, δεν κάνετε σάτιρα, κάνετε κακοποίηση»

Κοινοποίηση:
markos-seferlis-pethane-goutis

«Κύριε Σεφερλή,

Ως ομάδα των Υπερήφανων Γονέων αισθανόμαστε πως οφείλουμε να πάρουμε θέση απέναντι στη διαμάχη σας με την κ. Ακρίτα.

Χρόνια τώρα, θίγετε, κοροϊδεύετε και γελοιοποιείτε τα παιδιά μας, αλλά και ανθρώπους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές των προτύπων σας. Γκέι, λεσβίες, τρανς, νάνοι, χοντροί, κοντοί, γυναίκες, άσχημοι, κουτσοί, στραβοί, άτομα τέλος πάντων με «κουσούρι», όπως είπατε ο ίδιος, υφίστανται την ανελέητη «σάτιρά» σας.

Αρέσκεσθε στα εύκολα θύματα, αυτά που δεν έχουν βήμα για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις και τον θυμό τους, όταν με τον χαβαλέ και την καζούρα, την συνταγή της επιτυχίας σας, δίνετε άλλοθι στο κοινό σας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία να τους συμπεριφερθεί ανάλογα.

Μπορεί πράγματι να είστε μεγάλος κωμικός, όπως είπε ο κ. Γεωργουσόπουλος. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Είναι το αν σκεφτήκατε ποτέ να αξιοποιήσετε το ταλέντο και την αμεσότητα της επικοινωνίας με το κοινό σας, παρουσιάζοντας κείμενα που δεν είναι κακοποιητικά, απαξιωτικά και προσβλητικά απέναντι σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων, στις οποίες κατά τύχη δεν ανήκετε κι εσείς ο ίδιος.

Θα μπορούσατε ίσως να διακωμωδήσετε ανέντιμους κλέφτες, ψεύτες, νεοναζί, κακούς πολιτικούς. Αλλά αυτοί δεν είναι εύκολοι στόχοι. Η πραγματική σάτιρα όμως έχει στόχο άτομα με δύναμη και θέσεις εξουσίας, όχι ήδη καταπιεσμένα και ευρισκόμενα σε θέση αδυναμίας. Γιατί τότε δεν είναι σάτιρα, είναι κακοποίηση.

Δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε τα κείμενά σας, κι ούτε ποτέ θα το κάναμε, θα ήταν αντίθετο στις αξίες και τις αρχές μας. Μπορούμε όμως να τα κρίνουμε. Να απαντάμε κάθε φορά που υπεραμύνεστε αυτού του «χιούμορ» που κακοποιεί, γελοιοποιεί, μειώνει και ενθαρρύνει ανάλογες συμπεριφορές, λειτουργώντας ως κακό πρότυπο. Σας επισημαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που αποτελούν συνήθη στόχο σας, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν αγωνιστεί πολύ σκληρά για να φτάσουν στο σημείο να ζουν με αξιοπρέπεια. Μια αξιοπρέπεια που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να χλευάζει, χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν άλλοθι την τέχνη.

Η τέχνη προσφέρει παιδεία, ανάταση ψυχής. Ψυχ-αγωγεί, δεν ρίχνει στον Καιάδα όσα άτομα δεν ταιριάζουν με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες και στερεότυπα. Η τέχνη σέβεται τον άνθρωπο με τη μοναδικότητά του, η τέχνη δίνει χώρο σε όλους. Ανεξαιρέτως.
Ξανασκεφτείτε το λοιπόν.
Μπορείτε σίγουρα και καλύτερα».

Πηγή: «Υπερήφανοι Γονείς» (σελίδα στο facebook)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Υπερηφανοι γονεις των “πειραγμενων” και μαστουρωμενων νεων,τους πειραξε ο σεφερλης που μας κανει να χαμογελαμε λιγο στα μαυρα χρονια που ζουμε.

  2. Υπερήφανοι Γονείς: «Κύριε Σεφερλή, δεν κάνετε σάτιρα, κάνετε κακοποίηση»
    ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟΙ

  3. Πόση βλακεία υπάρχει επιτέλους σε αυτόν τον κόσμο; Άσχετα από το αν σου αρέσει ή όχι ο Σεφερλής και η σάτιρα του δε μπορείς να λες τέτοιες παπαριές. Ο Σεφερλής που συνεργάζεται με ηθοποιό με νανισμό και που οι περισσότεροι συνεργάτες του ήταν “τελειωμένοι” επαγγελματικά σε θέατρο και τηλεόραση και και τους μάζεψε και τρώνε ψωμί μαζί του 20 χρόνια τώρα. Άλλα μάλλον είναι καλύτερο πρότυπο να προπαγανδίζεις για πολιτικά κόμματα και να εμπλέκεσαι σε όργια με ναρκωτικά σε κότερα, γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εκείνον κάθονται και τον βλέπουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Απλά τους εύχομαι τα παιδιά τους να μην καταλήξουν σαν τον Ζακ.

  4. Τα όρια της σάτιρας τα ορίζει ο θεατής.Και το θεατή θα τον κοροιδέψεις 2-3-5 χρόνια.Κάποτε θα ξυπνήσει όπως έγινε και με το Λαζόπουλο.
    Από την άλλη 20 χρόνια έχει το Σεφερλή στην κορυφή και στην καρδιά του γιατί ποτέ δεν προσπάθησε να τον κοροιδέψει με ψεύτικες κορώνες.Σε όσους δεν αρέσει ξύδι με το λίτρο.

  5. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΕΦΕΡΛΗ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΨΟΓΟ ΚΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΨΟΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΦΒ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΤΗΡΙΖΕΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΕΦΕΡΛΗ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΗΜΝΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΔΕΝ ΑΦΕΙΝΕ ΛΙΘΟ ΕΠΙ ΛΙΘΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ ΑΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΙΩΠΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΖΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟ ΕΩΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΑΙΔΟ ΚΟΙΝΑΙΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑΙΔΟΣ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΙΜΑΝΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

  6. Ο Σεφερλης εχει άθλιο χιουμορ. Ψωνισμενος και κερατας

  7. Αντι να κρυφτουν οι υπερήφανοι γονεις των πουστηδων,μιλανε κιολας

  8. τα ορια της σατυρας τα οριζει ο κοσμος και μονο
    αυτο το ειχε πει ο πανουσης
    ο κοσμος ειναι αυτος που θα σε εξυψωσει -η- θα σε εξαφανισει
    σαν πολυ μιγιαγγιχτη προοδευτικη νομενκλατουρα να μαζευτηκε στην ψωροκωσταινα!
    πηγαινετε να γλυψετε κανενα φρυδι του αμερικανοκομμουνιστη μηπως σας ταξει κανενα 5ευρω αυξηση να βαλετε βενζινη στο κορολλα του 90.
    με μπαγιατικο ψωμι τη βγαζετε στο σπιτι και θελετε και καταγγελτικη συναθροιση στο φατσομπουκι

  9. Η υπερηφανια σας τρεχει απο τα μπατζακια σας σαν δεν ντρεπεστε λιγακι ρε φουκαραδες ο Σεφερλης σας φταιει ,εδω ολη η παιδεια παραπαιει και εσεις τον χαβα της…..”περηφανια σας ποιας περηφανια σας μωρε καραγκιοζηδες,εδω καταργουν αυτοι οι κατσαπλιαδες την Ιστορια μας, καταργουν τα παντα σε λιγο αυτοι οι πολιτικοι αλητες με επικεφαλης τον ανεκδηιγητο τουρκοφιλο υπουργο “παιδειας” λενε οτι θα επιτρεπεται να διδασκεται και η……Μακεδονικη γλωσσα ακουσον ακουσον μεσα στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ Μακεδονικη γλωσσα και εσεις οι …”υπερηφανοι σας το ξαναλεω καραγκιοζηδες που στο διαολο ειναι η υποτιθεμενη περηφανια σας ερωτηση κανω ,μαλλον το ψεκαστηρι παει συννεφο,δεν ξερω εαν εχετε κανενα…….. Καθρεφτη στο σπιτι σας για να τον………κοιταξετε………………………..

  10. Η ΛΕΞΗ ΣΑΤΙΡΑ-///–σατιριζω-σατιρικος///ΑΦΟΡΑ ΣΚΩΠΤΙΚΟ-ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΟΛΟΓΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ //Ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΩΜΙΚΟΣ ΚΑΛΟΣ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ -ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΣΑΣ -ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΦΕΡΛΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ .ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΤΡΟ ΤΟΥ…ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ …

  11. ασε μας κουκλιτσα μουυυυυ.φατσαμπουκ και υπερηφανοι αλλαξοκωλακηδες.αφου δεν σας αρε γιατι τον βλε; αντε ντεεεεεε.Μην ακους ρε συ ΜΑρκος.Σε ζηλευουν γι’αυτο εχουν λυσσαξει.λυσσάξει,βεβαιως βεβαιως.

  12. οποιος δεν τον γουσταρει, απλα δεν τον βλεπει!
    δεν θυμαμαι να πηγε κανεις με το ζορι στο θεατρο του….
    δεν σας αρεσει κυριοι οι σατυρα του? κανενα προβλημα…μην πατε να τον δειτε! τοσο απλα!
    κανεις δεν εχει δικαιωμα να απαγορευει τιποτα σε κανεναν!

  13. Τον κατακρίνουν οι “υπερήφανοι γονείς” των λοατκι παιδιών και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Είπαμε δεν τα κακοποιούμε τα ανώμαλα, ήταν η κακιά η μοίρα τους και βγήκαν έτσι, αλλά δεν καμαρώνουμε και την κατάντια τους. Ήμαρτον πιά

  14. Σωστα κ.Σεφερλη.Αρχισε να διακωμωδης τον Τσιπρα & ολον αυτον τον συρφετο που τον ακολουθει μαζι με τους ΑΝΕΛ που προσπαθουν να μας πεισουν οτι περναμε ζαχαρη αν & δεν το καταλαβαινουμε.Εν συνεχεια εχεις μπολικο υλικο απο την Αξιωματικη αντιπολιτευση που θελουν παλι να μας σωσουν.Α! Μην ξεχασεις & τους μπαχαλακηδες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ & τον πιλιτιστικο συλλογο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ,οι οποιοι σαν δικα τους παιδια καταστρεφουν τις πολεις μας,με την καλυψη γελοιων υπουργων.Θυμισου τη σατιρα των παλαιοτερων κωμικων μας.Σου εδωσα θεματα συμπαθεστατε κ.Σεφερλη.Καλη επιτυχια.

Comments are closed.