Υπάρχει κάτι πιο «ντροπιαστικό» από τη Συμφωνία των Πρεσπών; ΝΑΙ και δυστυχώς το υπογράψαμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
PENA-1024x768

O αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου, συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπίων Vasko Gjurchinovski στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, υπεγράφη υπό των δυο αρχηγών, ως εκπρόσωποι των δύο χωρών, η αμυντική συμφωνία Αστυνόμευσης του εναέριου χώρου (Air Policing) της γείτονος χώρας, από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Δυστυχώς η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και εκτός του ότι θα εκπαιδεύσουμε τον σκοπιανό στρατό, όπως και στην περίπτωση της Αλβανίας, είμαστε πλέον υπεύθυνοι για την…αστυνόμευση, του εναέριου χώρου των Σκοπίων.

Το εν λόγω γεγονός, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλοι υποστήριξαν πως καλύτερα να επιτηρούμε εμείς τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας, παρά η Τουρκία, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που είπαν πως δεχτήκαμε μια ακόμη εθνική ήττα.

«Ασυγκίνητος» μπροστά στην είδηση αυτή, δεν έμεινε ούτε και ο…. Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε πως «το μήνυμα είναι ιστορικό». «Με αμοιβαιότητα, δύο χώρες που μέχρι προ ολίγων μηνών διατηρούσαν ανοικτές πληγές εχθρότητας, τώρα αναβαθμίζουν σχέσεις συνεργασίας, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια.

Η αμυντική και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι προφανής. Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιταχύνει θετικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κι όχι μόνο», τόνισε.

Κλείνοντας είπε πως «ελπίζουμε πως τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα δείξουν γενναιότητα και δεν θα υποβαθμίσουν, μέχρι και εξαφανίσεως, την είδηση της υπογραφής της τεχνικής συμφωνίας για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή».

Συμπερασματικά, όπως είδατε μέρος της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών το προβλέπει και αυτό, ενώ υπογράφηκε μόλις χθες, στα πλαίσια «σεβασμού και τήρησης» της Συμφωνίας και από τη νέα κυβέρνηση, που όπως σας έχουμε ξαναπεί, δεν μπορεί ακόμη και να θέλει να την καταργήσει.

Τα σχόλια δικά σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: