Τσουνάμι κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών

Κοινοποίηση:
katasxeseis-xrimata-2

Η αύξηση των οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες κατά 60 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και των φορολογούμενων κατά 500.000 είναι μερικά από τα “κατορθώματα” της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι που υπόσχονταν Σεισάχθεια, οδήγησαν μέσα σε αναλογικά πολύ σύντομο χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της μικρο-μεσαίας τάξης μέσω των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων στην απόλυτη εξαθλίωση και στην πλήρη αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων τους.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι άκρως αφοπλιστικά για το “success story” της χειρότερης Κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο.

Από το 2015 μέχρι σήμερα 695.074 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να “αδειάζουν” λόγω της φορολογίας που έρχισε να γίνεται εξοντωτική.

Συνολικά, έως το τέλος Απριλίου του 2019, η Εφορία είχε προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών από 1.205.640 φορολογούμενους.

Δηλαδή, προέκυψε μια καθαρή αύξηση του αριθμού των “πνιγμένων” φορολογούμενων κατά 510.466! Δηλαδή, σε κάθε εργάσιμη μέρα επιβάλλονταν κατασχέσεις σε 580 οφειλέτες του Δημοσίου!

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 4.300.000 οφειλετών είναι μικρότερος από τον πραγματικό, καθώς πολλοί φορολογούμενοι προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ άλλοι πτώχευσαν και ως εκ τούτου τα χρέη τους κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ακόμα, διαγράφτηκαν από τα μητρώα οφειλετών χιλιάδες άλλοι λόγω θανάτου ή εκκαθάρισης των επιχειρήσεων.

Ως γνωστόν, με νόμο που έχουν ψηφίσει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Εφορία μπορεί να προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη για όσους χρωστούν άνω των 500 ευρώ και για περίοδο άνω των τριών μηνών.

Επιπλέον, την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι χρωστούν άνω των 2.000 ευρώ για χρονικό διάστημα περισσότερο των έξι μηνών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο νόμος παρέχει την ευχέρεια στην Εφορία για κατασχέσεις απ’ όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη ή εις χείραν τρίτων, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων που υπάρχουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: