Τσεζάρε Μπατίστι. Αριστερός αρχιτρομοκράτης. Ο δεξιός Μπολσονάρο τον στέλνει με χειροπέδες «πακέτο» στον συναγωνιστή Σαλβίνι. «Κλάφτε αριστερούληδες», έγραψε ο γιος του

Κοινοποίηση:
Battisti

Ο 54χρονος Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια για τρομοκρατική δράση και τέσσερις δολοφονίες, συνελήφθη στην πόλη Σάντα Κρουθ της Βολιβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εκδοθεί πολύ σύντομα στην Ιταλία. Ο Μπατίστι συνελήφθη από την Ιντερπόλ και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να μεταφερθεί στην Βραζιλία και αμέσως μετά θα εκδοθεί στην Ιταλία. 

Στην αρχή της δεκαετίας του ‘70 έγινε μέλος της τρομοκρατικής ομάδας Ένοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό, και σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, ευθύνεται προσωπικά για την διάπραξη δυο δολοφονιών, ενώ είναι εντολοδότης και σχεδιαστής άλλων δυο.

Για την σύλληψη αυτή κινητοποιήθηκε η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας, χώρα στην οποία ο Μπατίστι είχε διαμείνει επί σειρά ετών, μετά από την παραμονή του στην Γαλλία. Ο Εντουάρντο Μπολσονάρο, γιός του νέου προέδρου της Βραζιλίας, έγραψε σχετικά στο Twitter: «Γειά σου Μπατίστι, η αριστερά κλαίει. Ματτέο Σαλβίνι, το μικρό δώρο έρχεται», με αναφορά στην στενή σχέση του πατέρα του με τον γραμματέα της Λέγκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε απονομή χάριτος, στον Μπατίστι, ακριβώς την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την σύλληψη, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι «τον Μπατίστι, τώρα, περιμένουν οι ιταλικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή στην οποία καταδικάσθηκε από την δικαιοσύνη της χώρας, με οριστικές αποφάσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: