Τσαβούσογλου: Οι S-400 είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία – Θα απαντήσουμε αν επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
720_690623_36a43c5f15-bd2defb611b51040

Η Άγκυρα δεν θα αλλάξει πορεία στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία, καθώς αυτά τα αμυντικά συστήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις η Τουρκία δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία πολλών εκατομμυρίων που υπέγραψε με τη Ρωσία” τόνισε σε ένα συνέδριο στη Ντόχα του Κατάρ.

 

“Οι κυρώσεις και η απειλητική γλώσσα δεν δουλεύει ποτέ. Αν επιβληθούν κυρώσεις, η Τουρκία θα απαντήσει ανάλογα” υπογράμμισε για τις ΗΠΑ στο Doha Forum.

Στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χαλουσί Ακάρ, είπε ότι η Άγκυρα προσπάθησε να αγοράσει ανάλογα συστήματα σαν τους S-400 από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη, όπως ανέφερε, η Ρωσία ανταποκρίθηκε στις τουρκικές απαιτήσεις.

Πηγή: RT

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το σύνδρομο του Μεγαλο ιδεατισμου κατέστρεψε πολλές Χώρες στο παρελθόν. Αρκεί να θυμηθουμε τη Γερμανία ( δις εξ αμαρτην) , Ιταλία αλλά και την Ελλάδα το, 1922… Τώρα φαίνεται το σύνδρομο αυτό διακατεχει την Τουρκία! !!

    Οι σημερινοί Ταγοι του Έθνους θα πρέπει να διαμορφωσουν ισχυρές και δεσμευτικες συμμαχίες με τα πέριξ γειτονικά ( τα ήδη γνωστά ενδιαφερομενα) κράτη στα πρότυπα των συμμαχιων του 1912(τηρουμενων των αναλογιων και ισορροπιων) για την από κοινού αντιμετώπιση του (” Παντουρανισμου – Νεοθωμανισμου))…

Comments are closed.