Τσέχοι επιχείρησαν να αρπάξουν δεκάδες αντικείμενα από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Κοινοποίηση:
dasos

Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, έπειτα από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες ευρήματα.

Δεκάδες αντικείμενα από το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου επιχείρησε να αρπάξει ομάδα Τσέχων τουριστών, όπως αποκάλυψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Οι φερόμενοι ως δράστες, αφού αφαίρεσαν τα συγκεκριμένα απολιθώματα από την προστατευόμενη περιοχή, στη συνέχεια επιχείρησαν να τα βγάλουν εκτός Ελλάδος.

Ωστόσο, κατόπιν ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν τα σπάνια αντικείμενα, προτού οι Τσέχοι αναχωρήσουν για την πόλη της Βιέννης.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, επρόκειτο για τρία τεμάχια απολιθωμένων κορμών, 63 τμήματα που συλλέχθηκαν σε παραλία και αποτελούν λειασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών (βότσαλα), ηφαιστειακό πέτρωμα με χαλαζιακά βοτρυοειδή συσσωματώματα και 10 βότσαλα παραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απολιθωμένο Δάσος Λέσβου έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και αποτελεί το κυριότερο γεωλογικό μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: