Τρόμο σπέρνει η έκλειψη της σελήνης: Συνωμοσιολόγοι μιλούν για την θεωρία της «τετράδας» που θα φέρει τον Αρμαγεδδώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Μπορεί να έχετε βαρεθεί να ακούτε ξανά και ξανά διάφορες δεισιδαιμονίες για το τέλος του κόσμου και αυτό να μην έρχεται ποτέ, ωστόσο με το «ματωμένο φεγγάρι» προ των πυλών οι συνωμοσιολόγοι κάνουν (ξανά) «πάρτι» στο Διαδίκτυο.

Η μεγαλύτερη έκλειψη της Σελήνης για τον 21ο αιώνα αναμένεται να διαρκέσει για σχεδόν δύο ώρες στις 27-28 Ιουλίου, ωστόσο η… συνέχεια είναι αυτή που τρομάζει!

Γιατί μπορεί το κόκκινο χρώμα στο φεγγάρι να χαρίσει για μία ακόμη φορά άκρως εντυπωσιακές εικόνες, αλλά σκεφτείτε να τις ακολουθήσουν αυτές της Αποκάλυψης;

Στο Διαδίκτυο πολλοί χρήστες υποστηρίζουν μάλιστα ότι ήδη προετοιμάζονται για τον Αρμαγεδδώνα που θα «εξαφανίσει» τη Γη, βασισμένοι στη θεωρία της «τετράδας».

Βάσει αυτής, οι τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις που άρχισαν τον Απρίλιο του 2014, με έξι πανσέληνους ενδιάμεσα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το τέλος της Γης, όπως περιγράφεται στη Βίβλο! Για να σας καθησυχάσουμε ωστόσο, η «τετράδα» έχει ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο του 2014 και είμαστε ακόμα εδώ!

Οι «ιεροκήρυκες» ωστόσο για το τέλος του κόσμου επιμένουν για κάποιον ανεξήγητο (;) λόγο ότι ένα τραγικό γεγονός θα «χτυπήσει» τον πλανήτη μας, αφανίζοντας τη ζωή.

Τρομολαγνική θεωρία που εμφανίζεται πάντα λίγο πριν από ένα «ματωμένο φεγγάρι» και ερμηνεύεται από το «Book of Joel» (απόσπασμα της εβραϊκής Βίβλου), το οποίο γράφει χαρακτηριστικά: «Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα πριν έρθει η μεγάλη και τρομερή μέρα».

Παρόμοιο απόσπασμα υπάρχει πάντως και στο βιβλίο της «Αποκάλυψης»: «Και είδα όταν Και είδα, όταν άνοιξε την έκτη σφραγίδα… έγινε ένας μεγάλος σεισμός, και ο ήλιος έγινε μαύρος και το φεγγάρι κόκκινο».

Μικρή λεπτομέρεια βέβαια παραμένει το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει ότι το κόκκινο χρώμα της Σελήνης οφείλεται στη διάθλαση του ηλιακού φωτός μέσω της ατμόσφαιρας της Γης (Rayleigh). Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο που κάνει κόκκινο τον ήλιο κατά το ηλιοβασίλεμα…

Παρά το γεγονός όμως ότι ο μύθος έχει καταρριφθεί εκατοντάδες φορές, οι συνωμοσιολόγοι δεν το βάζουν (ποτέ) κάτω.

Μία ακόμη απόρριψη ή επιτέλους το… τέλος;

Η απάντηση στις 27-28 Ιουλίου, μετά από 1 ώρα και 43 λεπτά που θα διαρκέσει η μεγαλύτερη έκλειψη της Σελήνης (θα είναι ορατή σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Ασίας, στα νότια μέρη της Βόρειας Αμερικής και στη Νότια Αμερική) εδώ και έναν αιώνα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: