Τρόμος στην Ισπανία: Eκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών – Τουλάχιστον 1 νεκρός (BINTEO)

Κοινοποίηση:
1579025167_91478

Τουλάχιστον 6 οι τραυματίες σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλονίας – Ένα παρακείμενο σπίτι καταστράφηκε από τις εκρήξεις – Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος

Δυο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 18:30 απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ισπανίας) σε εργοστάσιο χημικών, έξω από την Ταραγόνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλονίας, Μικέλ Μπουχ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κι άλλοι έξι υπάλληλοι του εργοστασίου τραυματίστηκαν. Οι δυο εξ αυτών είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι δυο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχει κι ένας αγνοούμενος.

Από τις εκρήξεις, καταστράφηκε κι ένα παρακείμενο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας της Καταλονίας έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνει σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγει την κίνηση σε γύρω δρόμους. Η συγκεκριμένη προειδοποιήση έχει απευθυνθεί στους πολίτες της Ταραγόνα και των γειτονικών πόλεων Σαλού, Βιλασέκα, Ρέις, Κονστανί, Ελ Μορέλ και Λα Κανόνια (συνολικά, 300.000 κόσμος).

Οι πυροσβέστες εργάζονται στην υπόθεση πως πρόκειται για εκρήξεις προπυλενίου, ενώ σημειώνουν πως έχουν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά σε «ελεγχόμενη κατάσταση».

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κίνηση τρένων στις γραμμές Ταραγόνα – Ρέις και Ταραγόνα – Πορτ Αβεντούρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.