Τρομοκράτες σκότωσαν Ορθόδοξους Πατριάρχες που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν στο Ισλάμ

Κοινοποίηση:
1

Στις 22 Απριλίου 2013, δύο Ορθόδοξοι ιερείς από την πόλη του μαρτυρικού Χαλεπίου της Συρίας, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος Γιαζίντζι και ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ταξίδευαν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα με στόχο τη διάσωση δύο άλλων ιερέων από αιχμαλωσία.

Δυστυχώς, είχαν παγιδευτεί. Στην περιοχή του Kfar Dael αντάρτες σταμάτησαν το αυτοκίνητο των ιερέων. Ο οδηγός πυροβολήθηκε αμέσως και οι επίσκοποι αιχμαλωτίστηκαν.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το κίνητρο για την απαγωγή ήταν να χρησιμοποιήσουν τους ιεράρχες για «ιδεολογικούς σκοπούς» και να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν βίαια από την ορθόδοξη πίστη τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα εξωθούσε πολλούς Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη Συρία.

Όμως, οι απαγωγείς δεν μπορούσαν να αναγκάσουν τους ιερείς να αλλαξοπιστήσουν στο Ισλάμ, ούτε έπειτα από βασανιστήρια. Ο ένας βασανίστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου, οπότε οι απαγωγείς τον μετέφεραν προσωρινά στο τουρκικό έδαφος για αποκατάσταση.

Τελικά, ένα στέλεχος της ριζοσπαστικής ισλαμικής ομάδας Nour al-Din al-Zenki, ο Abu Hassan, έλαβε την απόφαση να πυροβολήσουν τους ιερείς.

Οι ιερείς Παύλος Γιαζίντζι και Ιωάννης Αβραάμ πέθαναν για τη χριστιανική πίστη από τα χέρια των ανταρτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Πρόκειται για την ένοπλη ομάδα που σε όλη τη συριακή διαμάχη χρηματοδοτούταν και υποστηριζόταν από τη Δύση.

Οι δύο ιερείς δεν πρόδωσαν την πίστη τους ούτε την ύστατη στιγμή, όπως και πολλοί άλλοι μάρτυρες,  που θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα τους

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Σοφίας Πετρέσκα εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. θα παρουμε εκδικηση
    ζητω η ελλαδα
    ζητω η ορθοδοξια
    ζητω η πατριδα
    μονο στους νεκρους μας προσκυναμε..

Comments are closed.