Τρελάθηκε ο καιρός! Χιόνισε στην Αυστραλία αρχές καλοκαιριού -Στη μισή χώρα ψύχος, στην υπόλοιπη 30 βαθμοί

Κοινοποίηση:
1

Κατακαλόκαιρο στην Αυστραλία και κάποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά.

Ο καιρός τρελάθηκε, στα ορεινά της Βικτώριας αλλά και σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας χιόνισε ενώ στην Τασμάνια επικρατεί πολικό ψύχος.
Οπως αναφέρει ο neoskosmos.com στη Νέα Νότια Ουαλία από την Κυριακή πέφτει  πυκνό χιόνι, δημιουργώντας ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για τα αυστραλιανά Χριστούγεννα, που συνήθως γιορτάζονται στις παραλίες.

Πολικές θερμοκρασίες στην Αυστραλία μέσα στο καλοκαίρι
«Το τρίτο κρύο μέτωπο αυτές τις μέρες φέρνει μια έκρηξη πολικού αέρα στα νοτιοανατολικά», δήλωσε η Μετεωρολόγος του Sky News Weather Channel, Αλισον Οσμπορν. «Θα δούμε μια πτώση των θερμοκρασιών και αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές θα χιονίζει. Στην περιοχή Γουάγκα Γουάγκα η θερμοκρασία έπεσε στους 17C και ήταν  η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου τα τελευταία 59 χρόνια».
Τα υψηλότερα υψόμετρα της Τασμανίας βιώνουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο όρος Ουέλινγκτον η θερμοκρασία ενδέχεται να κατρακυλήσει αυτή την εβδομάδα μέχρι και στο -4C.

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία
Στο μεταξύ, οι δασικές πυρκαγιές, που κατακαίνε εδώ και καιρό 150 χλμ αυστραλιανής γης, μαίνονται στο Κάροουαν της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Παράλληλα με το χιόνι σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες της Αυστραλίας υδράργυρος παραμένει στους 30 βαθμούς αυτή την εβδομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: