Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Η ανάρτηση του μακελάρη στα social media λίγο πριν αυτοκτονήσει: «Δεν είμαι τρελός απλά βαριέμαι!»

Κοινοποίηση:
VARIU

Ο πρώην πεζοναύτης που σκόρπισε τον θάνατο πριν απο λίγα 24ωρα σε μπαρ εστιατόριο, στην πόλη Θάουζαντ Όοουκς της Καλιφόρνια, ανοίγοντας πυρ κατά θαμώνων και σκοτώνοντας 12 άτομα προτού τελικά αυτοκτονήσει, έγραψε σε social media κατά τη διάρκεια της επίθεσης ότι έκανε ό,τι έκανε επειδή… «βαριόταν».

 

Μεταξύ των θυμάτων του διαταραγμένου άνδρα ήταν και ένας 27χρονος ομογενής, ο Τηλέμαχος «Τελ» Ορφανός, που σκοτώθηκε ακαριαία από τις σφαίρες του ημιαυτόματου όπλου.

Όπως είπαν σε δημοσιογράφους εκπρόσωποι των αστυνομικών Αρχών της πολιτείας την Παρασκευή, ο 28χρονος Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, λίγες στιγμές αφότου άνοιξε πυρ μέσα στο μπαρ εστιατόριο «Borderline», έγραψε σε πλατφόρμα social media όπου διατηρούσε λογαριασμό, ότι δεν ήταν τρελός.

«Απλά βαριέμαι» έγραψε στο ποστ του για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο μακελάρης του Θάουζαντ Όουκς.

Σύμφωνα με το NBC News, ο πρώην πεζοναύτης έγραψε στην ίδια ανάρτηση ότι ήξερε πως η διανοητική του κατάσταση «θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης για πολλές δεκαετίες» και αναρωτήθηκε εάν ο κόσμος θα τον θεωρούσε τρελό.

Πάντως, οι ερευνητές που εξετάζουν τα κίνητρα του δράστη πιστεύουν ότι ο Λονγκ επέλεξε το συγκεκριμένο μπαρ για λόγους εκδίκησης, αφού μάλλον πίστευε ότι σε αυτό διασκέδαζε τη μοιραία βραδιά η πρώην φίλη του.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο χρήστης του Instagram Dallas Knapp (αυτόπτη μάρτυρα στην επίθεση) ακούγονται ξεκάθαρα οι πυροβολισμοί από το όπλο του Long, ο οποίος σε κάποιο σημείο εμφανίζεται στιγμιαία στο βάθος να επιθεωρεί το αιματηρό «έργο» του μέσα στο μπαρ.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Knapp να βγαίνει από το μαγαζί και έντρομος να προσπαθεί να βρει καταφύγιο.

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκεται και ο ομογενής Τηλέμαχος «Τελ» Ορφανός, ο οποίος κατά τραγική ειρωνεία είχε επιζήσει από το μακελείο στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017 με τους πάνω από 58 νεκρούς.

Ο Ορφανός είχε υπηρετήσει για 2,5 χρόνια στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον πατέρα του ο Ορφανός είχε τραυματιστεί στην επίθεση στο Λας Βέγκας αλλά είχε βοηθήσει πολλούς να σωθούν.

Η μητέρα του έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινώντας με τη φράση «ο γιος μου ήταν στο Λας Βέγκας και γύρισε σπίτι. Χθες δεν γύρισε. Δεν θέλω προσευχές, δεν θέλω καλές σκέψεις. Θέλω έλεγχο στην χρήση των όπλων. Και ελπίζω κανείς να μην μου στείλει άλλες προσευχές. Θέλω έλεγχο στην χρήση των όπλων. Όχι άλλα όπλα».

O 27χρονος Ορφανός, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στο μπαρ εστιατόριο ρέστοραν, τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση. Έκανε όμως και δεύτερη δουλειά, αφού ήταν υπάλληλος της τοπικής εμπορικής επιχείρησης Infiniti of Thousand Oaks.

Στο προφίλ του στο Facebook αναφέρεται η θητεία του στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Από μικρός έδειχνε ενδιαφέρον για τα κοινά, και ως έφηβος είχε ανακηρυχθεί «eagle scout», ο υψηλότερος βαθμός διάκρισης στους Αμερικανούς Προσκόπους.

Μόλις διαδόθηκαν τα νέα του θανάτου του, συγκλονισμένοι οι φίλοι του «Τελ» δημοσίευσαν στα social media μηνύματα θλίψης για τον χαμό του γελαστού και καλόκαρδου παιδιού που γνώριζαν. «Δεν πιστεύω ότι έχεις φύγει, Τελ. Θα μου λείψουν τα αιώνια πειράγματά σου και οι προσπάθειές σου να με κάνεις να γελάσω όταν ήμουν πεσμένη», έγραφε η Ζόι Ρόμνεϊ κάτω από μια φωτογραφία όπου ποζάρει με τον αδικοχαμένο νεαρό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: