Τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου θα χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ στις πορείες αντί για δακρυγόνα

Κοινοποίηση:
1

Τραγούδια της Μποφίλιου θα χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ στις πορείες αντί για διακρυγόνα

Την πρόθεση του να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση των συμβατικών δακρυγόνων και την αντικατάσταση τους με τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας σταδιακά θα εξοπλιστούν με τραγούδια της δημοφιλούς τραγουδίστριας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση χημικών στις διαδηλώσεις αλλά ταυτόχρονα να μη μειωθεί η αποτρεπτική τους ικανότητα στα περιστατικά αυτά.

«Η απόφαση αυτή λαμβάνεται στο πλαίσιο εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το οποίο μετά από πολύμηνες έρευνες κατέληξε ότι η χρήση τραγουδιών της συγκεκριμένης τραγουδίστριας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα συμβατικά δακρυγόνα» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι τα τραγούδια θα παίζονται από ειδικά τροποποιημένα οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα, ενώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα φέρουν ωτοασπίδες ώστε να μην καταλήγουν να κλαίνε αγκαλιά με τους διαδηλωτές.

Τα τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου θεωρούνται έως και 500% πιο αποτελεσματικά

Αντιδράσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις

Η απόφαση, πάντως, έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία μίλησε για «ιδιαίτερα σκληρό μέτρο».

Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, η παρατεταμένη έκθεση στα τραγούδια αυτά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κατάθλιψη και έντονη επιθυμία του θύματος να κάθεται συνέχεια δίπλα σε βροχερά παράθυρα.

πηγή: tovatraxi.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: