Τρίωρη στάση εργασίας και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Κοινοποίηση:
DOE-OLME

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προχωρούν σήμερα οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ με αίτημα να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσια εκπαίδευσης, ειδικά η εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τίτλους κολλεγίων.

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια και από εκεί θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή, όπου θα ψηφίζονται οι σχετικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τους δασκάλους, η κυβέρνηση “προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων”.

Κατά τη ΔΟΕ, “είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια), την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και απ’ ό,τι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών, οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης. Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: