Το Matrix επιστρέφει με 4η ταινία και ο Κιάνου Ριβς θα είναι παρών

Κοινοποίηση:
matrix

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από το ξεκίνημα μιας τριλογίας που άφησε εποχή στο κινηματογραφικό σύμπαν. Είναι ένας αστερισμός. Περισσότερο για τα πρώτα δύο και λιγότερο για το τρίτο.

Το Matrix παραμένει μέχρι και σήμερα ένα ισχυρό στοιχείο της ποπ κουλτούρας των 00’s που εν έτει 2019 μοιάζουν μια εποχή πολύ μακρινή. Άουτς. Κι αφού ανοίξαμε αυτή την πληγή ανοίξαμε σε όλους, ας την επουλώσουμε με τα ευχάριστα νέα μπας και ξεχάσουμε ότι το 1999 απέχει 20 χρόνια και κάποιος που γεννήθηκε τότε είναι σήμερα μια χαρά ενήλικος.

Τα καλά νέα, τα πολύ καλά νέα για την ακρίβεια, είναι πως στο sequel του Matrix θα πρωταγωνιστούν ο Κιάνου Ριβς και η Κάρι-Αν Μος στους ρόλους του Νίο και της Τρίνιτι, κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε ένα κανονικό revival, αφού, υπενθυμίζεται, πως στην παραγωγή και το σενάριο βρίσκεται η Λάνα Γουασόφσκι, η μία από τις δύο δημιουργούς του σύμπαντος του Matrix, με την αδελφή της Λίλι να μην θέλει να εμπλακεί.

Ο Ριβς και η Μος θα είναι και οι μοναδικοί που θα ενώνουν το παρελθόν με το μέλλον του Matrix, αφού το πιο πιθανό είναι να μην γίνει πρόταση συμμετοχής στον Φίσμπερν για τον ρόλο του Μορφέα, αλλά να αναζητηθεί ένας νεότερος ηθοποιός που θα αποτελέσει τον διάδοχο. Το αυτό ισχύει και για τον Χιούγκο Γουίβινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά στη Warner Bros δεν ήταν αισιόδοξοι πως ο Ριβς θα αποδεχτεί να επιστρέψει σε ένα franchise μιας εποχής που για εκείνον δεν ήταν και η καλύτερη στην προσωπική του ζωή, αλλά και γιατί δεν είχε ανάγκη σε αυτό το σημείο της καριέρας του ένα τόσο ισχυρό brand για να την εκτινάξει. Τόσο ο ρόλος του στο Toy Story 4, όσο κυρίως η τριλογία του John Wick είχαν αποδείξει ότι είναι από τους ηθοποιούς που το σημερινό Χόλιγουντ θέλει στις τάξεις του.

Τελικά υπήρξε η συμφωνία και μετά από καθυστερήσεις σχετικές με τα πνευματικά δικαιώματα, η Warner Bros βάζει μπρος τη διαδικασία της παραγωγής, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. Όλα δείχνουν πως στο τέλος του 2021 θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το Matrix 4.

Η Γουασόφσκι έχει ένα σχεδόν τελειωμένο σενάριο, αλλά προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γνωστό σχετικά με την πλοκή πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί ως γενική ιδέα από εκείνη, όπως τουλάχιστον αναφέρει στο Variety, είναι πως οι τότε πρωτοποριακές και στη σφαίρα του sci-fi ιδέες του Matrix, σήμερα μπορούν να εμφανιστούν με μια πιο πλαισιωμένη μορφή που να μην ανάγεται παρά ελάχιστα στο sci-fi και περισσότερο σε μια εικόνα από τα προσεχώς.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που θα θέλουμε να δούμε πως θα τα διαχειριστεί η ταινία, αφορούν στα μέσα που μπορούν να διατεθούν σήμερα σε ένα τέτοιο είδος storytelling. Το 1999, με την ένδεια σε τεχνολογικές ικανότητες, είχε επιτευχθεί κάτι εξαιρετικό. Κι είθισται η ευκολία να τυφλώνει και να χάνεται η σύνεση στη λεπτομέρεια της απόδοσης. Αυτό ίσως να είναι μεγαλύτερο στοίχημα για το Matrix από τη γεφύρωση αυτών των 20 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: