Το τραγικό τέλος της Αγγλίδας φιλενάδας του Χίτλερ – Η ξανθιά που έκανε την Εύα Μπράουν να ζηλεύει (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
unity708

Η Γιούνιτυ Μίτφορντ, με τα κάπως στραβά δόντια και την πλαδαρή κοιλιά, δεν έπειθε για ωραία γυναίκα. Αλλά ποτέ της δεν την είχε απασχολήσει το άχαρο παρουσιαστικό της.

Το καλοκαίρι του 1934 πήγε στο Μόναχο με την ελπίδα να γνωρίσει το ίνδαλμά της, τον Αδόλφο Χίτλερ. Αν και Φύρερ της Γερμανίας, ήταν σχετικά εύκολο να τον δει κανείς δημοσίως, καθώς περνούσε πολύ χρόνο στην πόλη και σύχναζε καθημερινά στα ίδια καφέ και εστιατόρια.

Η Γιούνιτυ και μερικές από τις αριστοκράτισες αδελφές της

Η Γιούνιτυ και μερικές από τις αριστοκράτισες αδελφές της
Οταν η Γιούνιτυ έμαθε ότι γευμάτιζε συχνά στην «Osteria Bavaria», έγινε και η ίδια τακτική θαμώνας. Εκανε ό,τι μπορούσε για να του τραβήξει την προσοχή. Θα περνούσαν όμως δέκα μήνες ώσπου ο Χίτλερ να καλέσει επιτέλους την επίμονη νεαρή Αγγλίδα στο τραπέζι του. Οι δυό τους κουβέντιασαν για μισή ώρα και γρήγορα διαπίστωσαν ότι ήταν αδελφές ψυχές.

«Ηταν η πιο υπέροχη, η πιο ωραία μέρα της ζωής μου. Είμαι τόσο ευτυχισμένη, που δεν θα μ’ένοιαζε αν πέθαινα. Είμαι η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο. Για μένα είναι ο σπουδαιότερος άνθρωπος όλων των εποχών», έγραψε η Γιούνιτυ στον πατέρα της.

Από οικογένεια αριστοκρατών η Γιούνιτυ -Ο παππούς της ήταν προσωπικός φίλος του Βάγκνερ

Από οικογένεια αριστοκρατών η Γιούνιτυ -Ο παππούς της ήταν προσωπικός φίλος του Βάγκνερ
Τα αισθήματά της βρήκαν ανταπόκριση. Ο Χίτλερ έδειξε να εντυπωσιάζεται από το μεσαίο όνομα της Γιούνιτυ, Βαλκυρία.Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση  του έκανε το γεγονός ότι ο παππούς της είχε μεταφράσει από τα γερμανικά τα αντισημιτικά έργα ενός από τους αγαπημένους του συγγραφείς, του Χ.Σ. Τσάμπερλαιν.

Ο Χίτλερ άρχισε να βλέπει όλο και συχνότερα την ξανθιά Αγγλίδα φίλη του, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα την «επίσημα» αγαπημένη του Εύα Μπράουν. «Τη φωνάζουν Βαλκυρία και μοιάζει αρκετά, ιδίως στα πόδια», έγραψε ειρωνικά στο ημερολόγιό της η Μπράουν. «Εγώ, η ερωμένη του σπουδαιότερου άντρα στη Γερμανία και σ’όλο τον κόσμο, κάθομαι εδώ και περιμένω, ενώ ο ήλιος με χλευάζει από τα παράθυρα».

Η Γιούνιτυ εισχώρησε στον στενό κύκλο του Χίτλερ. Τα πήγαινε πολύ καλά με τον αδίστακτο και νταή Γιούλιους Στράιχερ, εκδότη της βιτριολικής αντισημιτικής εφημερίδας Der Surmer.

Ο πατέρας της ήταν βαρώνος και είχε χρυσωρυχεία στον Καναδά

Ο πατέρας της ήταν βαρώνος και είχε χρυσωρυχεία στον Καναδά
Οταν η Γιούνιτυ κατέθεσε την άκρως ρατσιστική διατριβή της κατά των Εβραίων, ο Στράιχερ της ζήτησε να την δημοσιεύσει στην εφημερίδα του. «Οι Αγγλοι δεν έχουν επίγνωση του εβραϊκού κινδύνου» ξεκινούσε το κείμενο. «Οι χειρότεροι Εβραίοι εργάζονται παρασκηνιακά. Με χαρά προσμένουμε την ημέρα που θα μπορέσουμε να πούμε η Αγγλία για τους Αγγλους! Στα τσακίδια οι Εβραίοι! Χάιλ Χίτλερ!». Το άρθρο έκλεινε με τη φράση: «Παρακαλώ, δημοσιεύστε το πλήρες όνομά μου. Θέλω να μάθει όλος ο κόσμος ότι μισώ τους Εβραίους».

Ηταν τέτοια η ικανοποίηση του Χίτλερ με όσα έγραφε η Γιούνιτυ, ώστε της δώρισε μια χρυσή κονκάρδα με τη σβάστικα, καθώς και ένα προσωπικό θεωρείο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Η Γιούνιτυ και η αδελφή της Lady Diana Mosley με στρατιώτες SS

Η Γιούνιτυ και η αδελφή της Lady Diana Mosley με στρατιώτες SS

Ανήκοντας πλέον στους οικείους του Φύρερ, τον επισκεπτόταν συχνότατα και διαρκώς εξέφραζε τον ενθουσιασμό της στο πρόσωπό του. Ούτε ο ίδιος έκρυβε πως ήταν καταγοητευμένος μαζί της. Εφτασε μάλιστα το 1938 να της αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Μόναχο. Η Γιούνιτυ έτρεφε την ελπίδα ότι σύντομα θα αντικαθιστούσε την Εύα Μπράουν στην καρδιά του.

Η συμπεριφορά της άρχισε να κινεί τις υποψίες της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας. Η οικειότητά της με τον Χίτλερ θορύβησε ιδιαίτερα τον αρχηγό της MI5 Γκάυ Λίντελ, ο οποίος θεώρησε ότι η φιλία της μαζί του αποτελούσε εύλογη αιτία για την προσαγωγή της σε δίκη με την κατηγορία της προδοσίας, αν ποτέ επέστρεφε στη Βρετανία.

Η Γιούνιτυ αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία, ακόμη και όταν η Βρετανία της κήρυξε τον πόλεμο στις 3 Σεπτεμβρίου 1939. Το γεγονός αυτό της προκάλεσε βαθιά θλίψη, κυρίως για τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε στη σχέση της με τον Χίτλερ. Πήγε στον βρετανικό κήπο του Μονάχου, έβαλε στον κρόταφο το πιστόλι με την μαργαριταρένια λαβή που της είχε χαρίσει ο Χίλτερ και πάτησε τη σκανδάλη.

Τρεις από τις σνομπ και βαθύπλουτες αδελφές Μίτφορντ

Τρεις από τις σνομπ και βαθύπλουτες αδελφές Μίτφορντ
Ταυματίστηκε σοβαρά, έπεσε σε κώμα αλλά παραδόξως επέζησε. Ηταν μόνο 25 ετών. Εισήχθη σε νοσοκομείο του Μονάχου και αργότερα μεταφέρθηκε στην Ελβετία. Οταν συνήλθε κάπως, η αδελφή της Ντέμπορα πήγε αεροπορικώς στο Βερολίνο για να την συνοδεύσει πίσω στην Αγγλία.

«Ημουν απροετοίμαστη για το θέαμα που αντίκρισα: Η γυναίκα που κειτόταν στο κρεβάτι ήταν βαριά άρρωστη. Είχε χάσει περίπου δεκατρία κιλά, τα μάτια της ήταν γουρλωμένα, τα μαλλιά της μπερδεμένα, αχτένιστα, μια σφαίρα είχε σφηνωθεί στο κρανίο της».

Παραμένει μυστήριο τι απέγινε στη συνέχεια. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, μεταφέρθηκε στο πατρικό της. Κατάφερε να περπατήσει αλλά ποτέ δεν ανέρρωσε πλήρως. Η Γιούνιτυ μεταφέρθηκε στο νησί Inch Kenneth, στη Σκωτία, ώστε να αποφευχθούν οι δημοσιογράφοι που κατηγορούσαν την ίδια και την οικογένειά της ότι ήταν φιλικοί στο III Ράιχ.

Ηταν 6 οι αδελφές Μίτφορντ και ήταν διάσημες κοσμικές στην εποχή τους

Ηταν 6 οι αδελφές Μίτφορντ και ήταν διάσημες κοσμικές στην εποχή τους
Πέθανε το 1948 από μηνιγγίτιδα που προκλήθηκε από τη σφαίρα στο κρανίο της, σε ηλικία 34 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για να μισουσε τους Εβραιους, σιγουρα θα μισουσε και την Εβραικη μαιμου τον Ααρων Αβουρη κατα κοσμο Κωστα Σημιτη, ο συγχονος ολετηρας της Ελλαδας.

Comments are closed.