Το λάβαρο της Επανάστασης του ’21 σηκώθηκε στην θρυλική Αγία Λαύρα (BINTEO)

Κοινοποίηση:
3307613

Υπό την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του ’21, στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα.

Πρόκειται για την θρυλική μονή από την οποία σύμφωνα με την παράδοση ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε για πρώτη φορά το λάβαρο της Επανάστασης, ευλογώντας τους Αγωνιστές, κάνοντας την αρχή για να ξεκινήσει ο αγώνας των σκλαβωμένων Ελλήνων κατά των Τούρκων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας γίνεται κάθε χρόνο αυτό το μοναδικό δρώμενο της αναπαράστασης συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες. Η αναπαράσταση αυτή είναι ένα από τα σημαντικότερα σκηνικά που αφορούσαν τον αγώνα των Ελλήνων και υμνήθηκε μέσα από διάφορες μορφής τέχνης, κυρίως από τη ζωγραφική, εμπνέοντας ταυτόχρονα και το φιλελληνικό κίνημα που αναπτύχθηκε εκείνα τα χρόνια σε όλη την Ευρώπη.

Φέτος στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, βρέθηκε περισσότερος κόσμος από ποτέ για να παρακολουθήσει αυτό το δρώμενο. Η αναπαράσταση ξεκίνησε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας που έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου.

Έφιπποι αγωνιστές πρωταγωνίστησαν στο δρώμενο, μπαίνοντας με τα άλογα τους στο προαύλιο χώρο της μονής και δεκάδες επισκέπτες να παρακολουθούν και να βιντεοσκοπούν. Ο Όρκος των Αγωνιστών στο τέλος ακούστηκε στα γύρω τα βουνά, φωνάζοντας “Ελευθερία ή Θάνατος” ενώ το λάβαρο της Επανάστασης έσκισε τον αέρα.

3307609

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: