Το «ιπτάμενο κάστρο» της Τουρκίας! Δείτε το βίντεο

Κοινοποίηση:
400Μ

Δεν καταλαβαίνουν από κρίση οι εξοπλισμοί στην Τουρκία. Η Πολεμική Αεροπορία της γείτονος παρέλαβε προ ημερών και το έβδομο A400M, το αποκαλούμενο και ιπτάμενο κάστρο.

Το 7ο αεροσκάφος Α400Μ που παρήχθη στα πλαίσια σχεδίου στο οποίο εκπονήθηκε από το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας σε συνεργασία με τα επιτελεία της Τουρκίας, για την κάλυψη των αναγκών της πολεμικής της αεροπορίας, αφού ολοκλήρωσε τις πτητικές δοκιμές του στην Σεβίλλη της Ισπανίας, μεταφέρθηκε από Τούρκους πιλότους στην πατρίδα. Το αεροσκάφος τοποθετήθηκε στην 12η Αεροπορική Βάση στην Καισάρεια.

To αεροσκάφος Α400Μ που παρήχθη στις εγκαταστάσεις της Airbus, έχει βελτιωμένη διαμόρφωση σχετικά με τα προηγούμενα 6 που εντάχθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία. Το νέο Α400Μ θα προσθέσει ισχύ στην Πολεμική Αεροπορία και θα συμβάλει σημαντικά στην άμυνα της χώρας.

Θα αγοραστούνε 10 τεμάχια

Η Τουρκία στο σχέδιο για τα Α400Μ είναι μια από τις 6 χώρες που μετέχουν σε αυτό, μαζί με Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία. Η Τουρκία το πρώτο της τέτοιο αεροσκάφος το παρέλαβε το 2013 και συνολικά μέχρι το 2022 θα εντάξει συνολικά 10.

Στην παραγωγή μετέχει και η TUSAŞ

Η Τουρκική Βιομηχανία Αεροπορίας και Διαστήματος ΑΕ (TUSAŞ), όπως και οι αεροπορικές εταιρίες των άλλων χωρών που μετέχουν στο σχέδιο, μετέχει και αυτή με το ποσοστό στην σχεδίαση και κατασκευή του αεροσκάφους.

Δομικά κομμάτια όπως το πρόσθιο μέσο μέρος της ατράκτου, το πάνω μέρος της οπίσθιας ατράκτου, οι πύλες των αλεξιπτωτιστών, η πύλη εκτάκτου ανάγκης, το καπάκι της πίσω εξόδου, ο κώνος της ουράς, αλλά και σημαντικά τμήματα του συστήματος ελέγχου πτήσης όπως τα σπόιλερ και τα πτερύγια από μηχανικούς και τεχνικούς της TUSAŞ.

Πηγή: tourkikanea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: