“Το έπαιζε βεντέντα…”: Βουγιουκλάκη, Καρέζη, Βλαχοπούλου – Αυτός ήταν ο αληθινός τους χαρακτήρας

Κοινοποίηση:
cinema1-682x384

Τους λάτρεψαν γενιές και γενιές και οι ταινίες τους συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να έχουν φανατικό κοινό και υψηλή τηλεθέαση. Είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο, όταν οι προβολείς έσβηναν, η αλήθεια για τον καθέναν ίσως ήταν λίγο διαφορετική…

Ο Παύλος Τάσιος είχε μιλήσει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το βιβλίο του Ταινίες για Φίλημα, δίνοντας μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα της εποχής. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα δημοσιεύει σήμερα το Down Town, σε σχετικό αφιέρωμα που έχει επιμεληθεί ο Πάνος Ζόγκας.

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πολύ μακρινή για μας. Απλησίαστη, Κατ’ αρχάς, δεν ερχόταν ποτέ στου φουαγέ, όπου ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε μια επαφή μαζί της. Και όταν ερχόταν περνούσε σαν σφαίρα. Δεν τη θυμάμαι εκεί ποτέ. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν βεντέτα. Αυτό ίσχυε και στα γυρίσματα. Έπρεπε να προσέχεις πώς θα της μιλήσεις, πώς θα σταθείς απέναντί της. Οι σκηνοθέτες έτρεμαν. Μόνο ο Δαλιανίδης ήταν στο ίδιο επίπεδο με εκείνη και της φερόταν φυσιολογικά.

Η Τζένη Καρέζη δεν ήταν τόσο μεγάλη βεντέτα. Ήταν λίγο ψυχρή και λίγο απρόσιτη, αλλά δεν τρόμαζε τους συνεργάτες. Προσπαθούσε να είναι καλή. Μπροστά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν δεύτερη. Τρίτη ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου. Ήταν απρόσιτη. Μπορεί να έκανε και να έλεγε τα αστεία της, αλλά όταν της έλεγες κάτι χωρίς ευγένεια μπορεί να σε έστελνε στον διάολο. Η Ζωή Λάσκαρη δεν ήταν καθόλου βεντέτα. Ήταν εντελώς διαφορετική απ’ όλες τις άλλες.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν εύκολος, λαϊκό παιδί. Το ίδιο και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσουν ακόμα και στον τελευταίο τεχνικό. Το ίδιο και η Μάρθα Καραγιάννη. Ο Νίκος Κούρκουλος δεν ήταν εύκολος. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ευγενικός και φίλος με όλους. Δεν μάλωσε ποτέ με άνθρωπο. Δεν δυσαρέστησε ποτέ κανέναν.

Αντιθέτως, η Μαίρη Χρονοπούλου έκανε επεισόδια. Όταν ο Φίνος είχε πάει στο Λονδίνο για την αρρώστια του, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε διαδώσει σε όλους πως πεθαίνει. Όταν ο Φίνος σηκώθηκε από την πρώτη εγχείρηση, του τα είπε η Τζέλλα και από τότε η Μαίρη δεν ξαναέπαιξε ποτέ σε ταινίες του».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: