“Το Τσακαλώτο”, η “Φραγκόκοτα” και τα πλεονάσματα

Κοινοποίηση:
tsakalotos-lagarde-ena-again

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε  στο κανάλι OPEN TV και στο Hellas Journal ότι συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδος, αλλά και για πιο «ελαφρά» ζητήματα, όπως το ελληνικό σινεμά.

Η αποκάλυψη έγινε στη  συνέντευξη Τύπου στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Η κυρία Λαγκάρντ ρωτήθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου για τη συνάντηση της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και την καλή ατμόσφαιρα που επικράτησε, και απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Έχουμε πολύ καλή και οικεία σχέση εγώ και ο Ευκλείδης» τόνισε η γενική διευθύντρια του Ταμείου και σημείωσε ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στα τρέχουσα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως στα δημοσιονομικά.

«Τον ρώτησα για το πώς πάει η ελληνική οικονομία, πώς πάνε οι δημοσιονομικές πολιτικές και τα πρωτογενή πλεονάσματα» ανέφερε.

Κλείνοντας, είπε ότι στη συζήτησή της με τον κ. Τσακαλώτο εστίασαν και σε ζητήματα σχετικά με την ελληνική βιομηχανία σινεμά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί για την ταινία που γυρίζει ο Κώστας Γαβράς για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015, η οποία θα βασιστεί στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: