Τούρκος αξιωματούχος: Έκοψαν κομματάκια τον Κασόγκι αφού τον δολοφόνησαν

Κοινοποίηση:
jammal

Σε κομμάτια έκοψαν το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι οι εκτελεστές του, όπως επιβεβαίωσε στο CNN, Τούρκος αξιωματούχος.

Ο ισχυρισμός αυτός, μία εκδοχή που είχαν παρουσιάσει πριν από τις έρευνες στο προξενείο οι New York Times, διατυπώνεται μετά την μαραθώνια έρευνα της επίλεκτης ομάδας της τουρκικής αστυνομίας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Την δήλωση του αξιωματούχου αναπαράγουν όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, τούρκος αξιωματούχος, με γνώση των ερευνών, είχε κάνει λόγο για «αδιάσειστες ενδείξεις», ωστόσο δεν είχε δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποια ακριβώς ήταν αυτά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας των εννέα ωρών στο διπλωματικό κτήριο, η οποία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε επισημάνει ότι «ορισμένα υλικά στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης έχουν βαφτεί με χρώμα».

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την έρευνα που διενήργησαν εμπειρογνώμονες στο κτίριο όπου εξαφανίστηκε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι.

«Ευελπιστώ ότι θα μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που θα μας δώσουν μια λογική εξήγηση το συντομότερο δυνατό, διότι η έρευνα εξετάζει πολλά πράγματα όπως τα τοξικά υλικά και τα υλικά που αφαιρέθηκαν για να περαστεί η βαφή», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Την ίδια στιγμή έφυγε από την Τουρκία και επέστρεψε στην πατρίδα του ο σαουδαραβας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να αρχίσει έρευνα και στο σπίτι του σχετικά με την εξαφάνιση του δημοσιογράφου .

Ο Μοχάμεντ Αλ Οτάιμπι επιβιβάστηκε σε μια πτήση του εθνικού αερομεταφορέα της Σαουδικής Αραβίας που απογειώθηκε στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) με προορισμό το Ριάντ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας αναμένεται να ανακρίνουν και αξιωματούχους του προξενείου, εφόσον χρειαστεί.

«Είναι ευθύνη της Εισαγγελίας να αποφασίσει ποιον θα ανακρίνει ή ποιες ερωτήσεις θα τεθούν. Οι εισαγγελείς μπορεί να ζητήσουν ανακρίσεις Σαουδαράβων αξιωματούχων, αν παραστεί ανάγκη», σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου, έπετια από τη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ομόλογό του Κουντρέτ Οζερσάι.

Ειδική ομάδα ανέλαβε την «εκτέλεση» του Κασόγκι;

Σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν στην Τουρκική εφημερίδα Sabah από την ΜΙΤ-πρόκειται για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας- την αποστολή κατά του Σαλμάν ανέλαβαν 15 άτομα, που επέβαιναν στα δύο lear jet που πέταξαν από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία με δύο εξ αυτών να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Ο ένας υπηρετεί ως λοχαγός στην Πολεμική Αεροπορία και ο δεύτερος είναι o πιο έμπειρος ιατροδικαστής στις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας του βασιλείου. Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Σαλάντ Μοχάμεντ Αλ Τουμπάϊζι, ο οποίος φρόντισε όπως και οι άλλοι να μη κοιτάει τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραφαν στο αεροδρόμιο.

Οι δεκαπέντε άνδρες περίμεναν τον δημοσιογράφο μέσα στο προξενείο της χώρας τους, το οποίο δεν είχε άλλους υπαλλήλους, αφού ο πρόξενος τους είχε διώξει όλους με την πρόφαση μιας πολύ σημαντικής συνάντησης που έπρεπε να μείνει απόρρητη.

Τα όσα ακολούθησαν το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου συνιστούν ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, που είχε την πλέον αδιανόητη κατάληξη, τον διαμελισμό του δημοσιογράφου μετά τον θάνατό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: