Τους έβαλε όλους στο τηγάνι και τους τρώει ο Ιβάν! Σκέψεις για αναστολή του καθημερινού Έθνους

Κοινοποίηση:
ethnoa

Οι χαμηλές κυκλοφορίες της ημερήσιας έκδοσης του ΕΘΝΟΥΣ προβληματίζουν την διοίκηση της εφημερίδας καθώς το καθημερινό φύλλο πουλάει κατά μέσο όρο την εβδομάδα περί τις 3.000 φύλλα πανελλαδικά. Σε αντίθεση με την κυριακάτικη έκδοση που οι πωλήσεις της είναι γύρω στις 20.000 με ανοδικές τάσεις.
Ετσι τώρα στο επιτελείο της εφημερίδας του Ιβάν Σαββίδη υπάρχουν σκέψεις για αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου με ταυτόχρονη ενίσχυση του κυριακάτικου με στόχο να εδραιωθεί στην αγορά και να αυξήσει την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με το enimerosi24 το σχέδιο των επιτελών βασίζεται και στην επαναλειτουργία του σάιτ της εφημερίδας που όπως λένε θα αντικαταστήσει το καθημερινό φύλλο. Για αυτό και θα δοθεί μεγάλο βάρος (και χρήμα) στη δημιουργία “ενός μεγάλου και σύγχρονου ενημερωτικού ιστότοπου” που ως γνωστόν έχει αναλάβει να τρέξει ο Κώστας Κυριακόπουλος.
Βέβαια οι επιτελείς του ΕΘΝΟΥΣ έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι το ημερήσιο φύλλο έστω και με χαμηλές πωλήσεις φέρνει καθημερινά ρευστό στα ταμεία, πράγμα που δεν γίνεται με το σάιτ όσες διαφημίσεις και να φέρει. Και ένα σάιτ, όσο υψηλή επισκεψιμότητα κι αν έχει, δεν μπορεί να συντηρήσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Και αν ισχύει αυτό που γράφει το enimerosi24, ότι δηλαδή “γίνονται προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες του νέου σάιτ όπου οι μισθοί θα είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικοί”, τότε δεν έχουν νόημα οι σκέψεις περί αναστολής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: