Τουρκία: Συνελήφθη ο πιλότος του αεροπλάνου που συνετρίβη στην Κωνσταντινούπολη

Κοινοποίηση:
aerplano-pegasus-kopike-3-tourkia

Συνελήφθη στην Τουρκία ο κυβερνήτη του αεροπλάνου της Pegasus Airlines που βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, ενός Boeing 737-86J, ανακρίθηκαν μετά τη συντριβή, που συνέβη στις 5 Φλεβάρη, με το Anadolu να μεταδίδει ότι ο ένας εξ αυτών, ο κυβερνήτης Μαχμούτ Αρσλάν, συνελήφθη, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τουρκία: Το αεροπλάνο της Pegasus κόπηκε στα τρία

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης στις 5 Φεβρουαρίου, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη.

Το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, Τουλάχιστον 157 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους 177 που επέβαιναν. Οι δύο πιλότοι φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Στο βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να επιχειρεί να προσγειωθεί σε έναν ολισθηρό διάδρομο λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης στην Κωνσταντινούπολη, αλλά για άγνωστο ακόμη λόγο, να μην τα καταφέρνει. Το αεροπλάνο σύρθηκε για αρκετά μέτρα στον διάδρομο και σταμάτησε σε ένα χαντάκι βάθους 40 περίπου μέτρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: