Τουρκία: Απελάθηκε μια γυναίκα ως ύποπτη για συμμετοχή στο ISIS

Κοινοποίηση:
tourkia-simaia-astunomia

Μια γυναίκα που είναι ύποπτη ότι ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος και τρία παιδιά απελάθηκαν χθες από την Τουρκία και αυτή τέθηκε υπό κράτηση, ενώ τα παιδιά τα ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Η 29χρονη από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτο έφτασε από την Κωνσταντινούπολη στη Γερμανία μαζί με ένα 5χρονο αγόρι και δύο κορίτσια ηλικίας 2 ετών. Η γυναίκα αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ την ευθύνη των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας του κρατιδίου στο Κόμπλεντς, ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί κατά της γυναίκας με την υποψία της συμμετοχής στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στο Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κόμπλεντς, το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με την κράτησή της.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, η 29χρονη είναι ύποπτη ότι είχε υιοθετήσει την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ότι είχε ζητήσει τον θάνατο αλλοθρήσκων και ότι καλούσε κι άλλους να ενταχθούν στο αυτοανακηρυχθέν χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα αποστείλει τέσσερις “τρομοκράτες μαχητές” με γερμανική υπηκοότητα πίσω στη χώρα τους.

Στην ανακοίνωση αυτή που έγινε στο Twitter δεν διευκρινίζεται περαιτέρω σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος αυτών που θα απελαύνονταν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: