Τι ισχύει σε περίπτωση «μερικής» ή «γενικής» ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ – Ποιες ηλικίες καλούνται

Κοινοποίηση:
epistrateysi

Η επιστράτευση μπορεί να είναι «γενική» ή «μερική» όπου η δεύτερη αφορά συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας καθώς και ειδικές κατηγορίες ή ειδικότητες εφέδρων, (αξιωματικών, στρατιωτών).

Με δεδομένη την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και το ενδεχόμενο οι τουρκικές προκλήσεις να οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια πολεμική σύγκρουση, καλό θα είναι οι επιστρατεύσιμοι να “επικαιροποιήσουν” τις γνώσεις τους όσον αφορά τις διαδικασίες επιστράτευσης και μετακίνησης τους…

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ

Ο γενικός κανόνας είναι ότι στην κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (όχι πολέμου), επιστρατεύονται όλες οι σειρές (ΕΣΣΟ) που έλαβαν απολυτήρια τα τελευταία δύο έτη, καθώς επίσης και τα μέλη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ναρκαλιευτές, χειριστές ραντάρ κλπ) και φυσικά οι ειδικοδυναμίτες (ΟΥΚ, πεζοναύτες, ΛΟΚ κλπ).

Αναλυτικά :
α) Κατάσταση ειδικής (συγκεκριμένες ειδικότητες) ή μερικής (συγκεκριμένες περιοχές) επιστράτευσης (πορτοκαλί συναγερμός):
Καλούνται με Φύλλα Ατομικής Προσκλήσεως (τα οποία επιδίδονται από την αστυνομία όλο το 24ώρο) οι υπόχρεοι να παρουσιαστούν στις μονάδες που αναγράφουν πάνω τα ΦΑΠ μέσα στο χρονικό διάστημα που αναγράφεται. Στις περιοχές πρώτης γραμμής το χρονικό αυτό διάστημα ορίζεται ως ΑΜΕΣΑ και όχι πέραν των 2-4 ωρών (τελευταία μερική επιστράτευση έγινε στο ανατολικό αιγαίο τον Γενάρη του 1996 και όριζε χρονικό διάστημα 2 ωρών).

Στις υπόλοιπες περιοχές το χρονικό περιθώριο αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση. Οι μετακινήσεις προς τη μονάδα και πίσω (μετά τη λήξη) είναι δωρεάν και γίνονται με ειδικά κουπόνια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ΦΑΠ.

Εφόσον υπάρχει αντικειμενική αδυναμία μετάβαση στο χρονικό περιθώριο που τίθεται (γιατί πχ βρίσκεσαι σε ταξίδι ή δεν υπάρχουν συγκοινωνιακά μέσα κλπ) τότε ΑΜΕΣΑ μεταβαίνεις στο Στρατόπεδο Προώθησης Εφέδρων (υπάρχουν πολλά σε κάθε νομό), το οποίο αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την υποχρέωση είτε να σε προωθήσει στη μονάδα σου ή να σε εντάξει σε άλλη μονάδα σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχουν δύο φάσεις επιστράτευσης. Στην πρώτη φάση καλούνται όσοι είναι κάτω των 41 ετών και στην δεύτερη οι μεταξύ 41 και 45 ετών. Οι μεγαλύτεροι των 45 ετών απαλλάσσονται προσωρινά της ειδικής και μερικής επιστράτευσης.

Πρακτικά όμως όσοι έχουν πράσινα φύλλα πορεία είναι αυτοί που θα κληθούν πρώτοι. Όσοι έχουν λευκά ανήκουν στη Β΄ Φάση!
Υπάρχουν άτομα που έχουν λευκά φύλλα πορεία σε ηλικία μικρότερη των 41 ετών, αυτοί δεν έχουν κρίσιμη ειδικότητα γι΄αυτό και δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Έστω υπόψη ότι συγκεκριμένες ειδικότητες έχουν και άλλα χρώματα φύλλων πορείας. Στην περίπτωση αυτή ήδη γνωρίζουν τι να πράξουν και αν το έχουν ξεχάσει πρέπει να απευθυνθούν στις στρατολογικές υπηρεσίες, γιατί συνήθως αυτοί έχουν απόρρητες οδηγίες.

Όλοι οι έφεδροι (όσοι δλδ έχουν ολοκληρώσει τη θητεία μας) έχουμε λάβει Ειδικό Φύλλο Πορείας. Πάνω στο ΕΦΠ αναγράφονται ειδικοί κωδικοί, για τους οποίους έχετε ενημερωθεί από την μονάδα σας και δεν γράφω περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί έχουν υπαχθεί σε καθεστώς απορρήτων. Όσοι δεν θυμάστε που αντιστοιχούν οι κωδικοί μπορείτε να μεταβείτε στην στρατολογική υπηρεσία της περιοχής σας.

Οι κάτοχοι λευκών ΕΦΠ μεταβαίνουν ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ, αλλά όπως είπαμε εντάσσονται στη β΄φάση, οπότε θεωρητικά θα τους έρθει στο σπίτι ειδοποίηση. Καλόν είναι να έχετε δηλώσει την στρατολογική σας υπηρεσία για τις μεταβολές των διευθύνσεων κατοικίας, γιατί την κρίσιμη ώρα θα σπαταλώνται κρίσιμες δυνάμεις για να σας ψάχνουν ενώ εσείς ίσως ήδη έχετε μεταβεί στις μονάδες σας.

β) Κατάσταση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΠΟΛΕΜΟΣ
Στην κατάσταση αυτή όσον αφορά τις ηλικίες ισχύουν ότι και παραπάνω. Φυσικά μέσα στον κανονισμό ορίζεται ότι τα όρια ηλικίας μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να ορίζεται η μικρότερη ή η μεγαλύτερη ηλικία. Πρακτικά στην εμπόλεμη κατάσταση, καλούνται να πολεμήσουν ΟΛΟΙ οι ικανοί να κρατάνε όπλο.

γ)Τι έγγραφα φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:
Το ΦΑΠ που του έστειλε η Επιστρατεύουσα Αρχή.
Το Ειδικό Φύλλο Πορείας.
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Ως έφεδρος θα κληθείς στα όπλα, σε περίπτωση Επιστράτευσης, με κάποιο από τους εξής τρόπους:
Με προκηρύξεις που τοιχοκολλούνται σε πολυσύχναστα, μέρη πόλεων ή χωριών, ή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κοινού (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδες), με βάση τα συνθηματικά που είναι γραμμένα πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας που θα σου δοθεί κατά την απόλυσή σου και θα αντικαταστάται από καιρό σε καιρό

Με ΦΑΠ που θα σου επιδοθεί από Αστυνομικό Όργανο και ενδεχόμενα από Στρατιωτική Αρχή
Ο έφεδρος θα πρέπει να αναχωρήσει για την Μονάδα που γράφεται στο Ειδικό Φύλλο Πορείας ή ΦΑΠ αμέσως, για να παρουσιασθεί έγκαιρα. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο σε συνδυασμό με τα αποκόμματα εισιτηρίων που είναι στο Ειδικό Φύλλο Πορείας του. Οδηγίες για την συμπλήρωση και χρησιμοποίηση των εισιτηρίων του ΕΦΠ υπάρχουν στο πίσω μέρος των εισιτηρίων.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεται να μετακινηθεί προς τη Μονάδα του γρήγορα, θα πρέπει να παρουσιασθεί στο ΣΠΕ που αναγράφεται στις “οδηγίες για την κίνησή σου” που βρίσκονται στο εμπρός μέρος του ΕΦΠ ή του ΦΑΠ, προκειμένου από εκεί να προωθηθεί στη Μονάδα του. Εάν βρίσκεται μακριά από το ΣΠΕ θα πρέπει να παρουσιασθεί στο πλησιέστερο Φρουραρχείο ή Αστυνομική αρχή προκειμένου να διευκολυνθεί κατά την κίνησή του.

Κατά την αναχώρησή για τη Μονάδα θα πρέπει να πάρεις μαζί σου:
Την Αστυνομική ταυτότητα
Το Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης
Το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ)
Το ΦΑΠ (εφόσον κλήθηκες μ’ αυτό)
Το δίπλωμα οδηγού αυτ/του ή μηχανήματος (εφόσον έχεις)
Ένα μικρό σακίδιο με τα ατομικά είδη
Ξηρή τροφή, για δυο (2) μέρες

Βασικές Οδηγίες
Να τηρείς σε καλή κατάσταση το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ) μέσα σε ζελατίνα και να το έχεις οάντετε μαζί σου, γιατί είναι δυνατόν να κηρυχθεί Επιστράτευση αιφνιδιαστικά. Όταν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να έχεις μαζί σου το Ειδικό Φύλλο Πορείας. Όταν κληθείς για κατάταξη:

Να μελετήσεις προσεκτικά τις οδηγίες για τον Έφεδρο που βρίσκονται γραμμένες στο πίσω μέρος του Ειδικού Φύλλου Πορείας και να συμμορφωθείς προς αυτές
Να κινηθείς αμέσως και με τον ταχύτερο τρόπο προς τη Μονάδα σου, χρησιμοποιώντας αντί εισιτήριο τα αποκόμματα τοι Ειδικού Φύλλου Πορείας. Αν πρόκειται για άσκηση ή μετεκπαίδευση να πάρεις κατάσταση επιβίβασης από το Φρουραρχείο του τόπου σου και να μη χρησιμοποιήσεις τα αποκόμματα

Αν υπάρχει έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων ή είσαι μακριά από τη Μονάδα που θα παρουσιαστείς, να πας στο Φρουραρχειο ή στην Αστυνομική Αρχή του τόπου για να σε διευκολύνουν. Σε περίπτωση που πάνω στο Ειδικό Φύλλο Πορείας έχουν γραφεί οδηγίες να παρουσιαστείς σε Στρατόπεδο πρoώθησης Εφέδρων ή σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης Εφέδρων, να κατευθυνθείς προς αυτά που θα αναλάβουν την προώθησή σου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

71 Σχόλια

  1. Σκατα στους ζεους. Ολοι στα οπλα. Και οταν τελειώσουμε με τους σκατομεταναστες,, σειρά θα εχουν οι αλεξιδες

  2. Πλακα,πλακα,ο Καμμενος δεν μασαγε τα λογια του!

  3. Κοιτάξτε που φτάσαμε να μιλάμε για επιστράτευση , εγώ προσωπικά και επιστράτευση να γίνει σιγά μην παρουσιαστώ , να πολεμήσω και στο πλάι μου να έχω τον κάθε μπουχέσα που την έβγαλε με μέσο και γενικά μέχρι χθες ζούσε στον κόσμο του μην υπολογίζοντας ποτέ κάτι τέτοιο ή να πάω να πολεμήσω για να έχουν πάλι την χώρα οι πολιτικοί και να τα οικονομάν εις βάρος μου (μας) ή να πολεμάω και να έχω τον Τάσο που είναι πλέον Τασία ; άν πολεμά αυτή η κατηγορία ανθρώπων και δεν υπολογίζονται ως γυναικόπαιδα . Ή με βάρκα ή με κολύμπι στην Ιταλία , σιγά μην κάτσω να πεθάνω για μια χώρα που δίνει προτεραιότητα στους αλλοδαπούς (μετανάστες , λαθρομετανάστες και ότι άλλο είναι να έχουν πιο πολλά δικαιώματα στην χώρα μου απ’ ότι εγώ ) ε λοιπόν ας την σώσουν αυτοί την χώρα η οποία τους προστατεύει τους ταίζει τους ποτίζει τους ξεσκατίζει τα ξέρετε καλύτερα από εμένα ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΏΦΡΟΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  4. oles OI NEOLERES ΠΑΣΟΚ – ΤΣΥΡΙΖΑ -ΚΚΕ – ΚΕΕΡΦΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?

  5. Εγω ειμαι έτοιμος και πάνοπλος μολις με καλέσουν!!! Τα παλούκια τα εχω ακονισμένα!!! Τα έλεγα στα άρθρα τι θα συμβεί αλλα κανεις δεν με άκουγε….μονο τρολαρανε…τωρα τρεχάτε ποδαράκια μου νεοέλληνες ραγιάδες και ησυχαμό να μην βρίσκεται !!!!!

    1. Μας ελειψες ρε φιλαράκι που είσαι χαμένος τόσο καιρό ;;;

  6. Θα μπορούσε να είναι βρεθεί κάποιος σε περίπτωση επιστράτευσης από την Αθήνα στους κήπους του Έβρου σε 3 ώρες και κάτι εάν υπήρχαν οι υπερταχιες που μας είχε τάξει η κυβέρνηση Σαμαρά και εγκαινίασε ο Τσίπρας στην γραμμή Θεσσαλονίκη Αθήνα αλλά επέστρεψαν στην Ιταλία…. Όπως και εάν κάποιος Αυτοκινητόδρομος που κόστισε η κατασκευή του όσο ένας Γερμανικός Autobahn ,είχε και τις προδιαγραφές του ….

  7. Τωρα που ειναι ολοι μαζεμενοι στον Εβρο και…..αναμενοι δεν πας να γνωρισεις απο κοντα την πολυπολιτισμικοτητα τους, θα χαρουν πολυ και θα σε…..περιποιηθουν καταλληλως!!!!!!!!! Αντε ξευτιλες με την πολυπολιτισμικοτητα σας, εμεις θελουμε την πατριδα μας, χωρις εισαγομενους εγκληματιες!!!!!!!

  8. Για να είμαι σε περίπτωση επιστράτευσης μέσα σε 2 ώρες στην μονάδα που πρέπει να παρουσιαστώ ο μοναδικός τρόπος είναι να χάσω το δίπλωμα μου και να πάρω παραμαζομα όσες μπάρες διοδίων θα βρω μπροστά μου αφού θα πρέπει να έχω μέση ταχύτητα μεγαλύτερη από τα 200kmh για να φτάσω πριν το τις 2 ώρες εκεί. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχω αυτοκίνητο αφού είμαι τους τελευταίους 46 μήνες Άνεργος και δεν ξέρω πότε θα ξανά βρω δουλειά. Εάν γίνει επιστράτευση θα παρουσιαστώ σε καμία 8-9 ώρες στην καλύτερη περίπτωση με το ΚΤΕΛ. Φυσικά και θα πολεμήσουμε για τους γονείς και τους παππούδες μας ,αλλά μετά τον πόλεμο εάν είναι νικηφόρος θα έχουμε και την απαίτηση για τα κεφάλια επί πίνακι όσων μας έχουν οδηγήσει ενώ έχουμε πτυχία και μεταπτυχιακά να είμαστε στο περιθώριο!

    1. Νικηφόρος πόλεμος εναντίον των Τούρκων δεν υπάρχει. Εκτός αυτού, αν περιμένεις μετά από πόλεμο να ζητήσεις ευθύνες, είσαι χαμένος από χέρι. Για το τέλος να σου πω ότι, αφού είχες πτυχία και μεταπτυχιακά και είσαι 46 μήνες άνεργος, έπρεπε να έχεις φύγει μακριά από τη χώρα εδώ και πάμπολλα χρόνια, να ρίξεις μαύρο μαντήλι πίσω σου και να μην ξαναγυρίσεις ποτέ.

      1. Καταλάβαμε τι είσαι ! Την ημέρα της επιστράτευσης θα πάρεις το αεροπλάνο και θα γίνεις αυτοεξόριστος στο Παρίσι ή την Νέα Υόρκη…… Και ας πολεμήσουν οι Μ@Λ@Κ€ς …

  9. Α ρε κακομοιρήδη ………. εσένα και τους εχοντας τα ιδια σκατομυαλά με σενα θα τους ρίξουμε για αντιπερισπασμό πίσω απο τις τούρκικες γραμμές ………. σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε ……. και θα έχουμε την ευκαιρεία για εφνιδιασμό

    Plytraios

  10. Στρατιωτικά πρέπει να γνωρίζετε ότι αν δεν φύγουν όλοι οι λαθραίοι η Ελλάδα ΟΧΙ απλά θα χάσει τον πόλεμο αλλά θα την κάψουν ολόκληρη και θα βρουν την ευκαιρία φεύγοντας εμείς σε γενική επιστράτευση να μπουκάρουν μέσα στα σπίτια σας να κλέψουν να σκοτώσουν να βιάσουν και να δημιουργήσουν όλεθρο.Πριν γίνει επιστράτευση πρέπει άμεσα σε χρόνο ρεκόρ όλοι οι λαθρομετανάστες να μαζευτούν και να πάνε τουλάχιστον σε κανένα ακατοίκητο νησί για να μην έχουν καμία απολύτως ενεργή δράση στην μάχη.Είναι ο εχθρός εκ των έσω η 5η φάλαγγα του Σουλτάνου.Χρειάζεται στρατηγική για να νικήσει η Ελλάδα σε στρατιωτική σύγκρουση.Οπως και να το κάνουμε η Τουρκία είναι μια δύναμη.Δεν είναι Αλβανία.Με στρατηγική έξυπνες κινήσεις θάρρος και τόλμη θα νικήσουμε.

  11. Ευχαρίστως να πήγαινα να πολεμήσω αλλά πρόλαβε το κράτος και με σακάτεψε την μέση για 460 ευρώ επίσης πρόλαβε και με σακάτεψε το πόδι λόγο των νευρώνων της μέσης από την βαριά εργασία για ψυχούλα και φυσικά με 460 ευρώ τον μήνα έχοντας ηλεκτρικό νερό θέρμανση κοινόχρηστα ενοίκιο τηλέφωνο κτλ πρόλαβε να μου έρθουν διαταραχές πανικου.Έτσι λοιπόν μας κατάντησε άχρηστους ανίκανους και ανάπηρους που και να θέλουμε να πολεμήσουμε δεν μπορούμε.

    1. Ο Σουλτάνος παίζει να σου έδινε και περισσότερα από 460! Χωρίς πλάκα.

  12. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ,ΘΑ ΠΗΓΕΝΑ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ,,,,,ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΣ,ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!

    1. Jimmy,
      Όταν σου στείλουν ειδοποίηση να πας για να υπερασπιστείς αυτούς τους κολοελληνες προδότες ενημέρωσε με να πάω εγώ στην θέση σου (λόγο ηλικίας δεν με καλούν αλλά εγώ θα κάνω ότι είμαι εσύ)
      Α. Καλλιγερης
      συνταξιούχος
      (42,5 χρόνια προϋπηρεσία)
      και 2 επιστρατεύσεις

  13. Ωραία τα λέτε ορισμένοι… δεν πάω να πολεμήσω, γιατί πληρώνω ΕΝΦΙΑ και λοιπούς φόρους… λες και εμείς δεν πληρώνουμε… ζούμε σε άλλη Χώρα! Δηλαδή, την οικογένειά σας δε θα την υπερασπιστείτε? Ούτε συγγενείς και φίλους? Τόσο εγωιστές και παρτάκηδες γίνατε? …και ποιός σας είπε, ότι θα πληρώνετε φόρους αν κηρυχθεί πόλεμος? Να σας δω τότε αν θα πιάσετε τα όπλα για να σώσετε πρώτα απ΄όλα το τομάρι σας… ή νομίζετε ότι θα προλάβετε να την κοπανήσετε και εσείς σαν τα παιδιά των πλουσίων και των βουλευτών? Κοιμάστε βαθύτατα… καληνύχτα σας!

  14. Τουλαχιστον τον Καμμενο τον φοβοντουσαν οι τουρκοι ,
    ενω τον μητσοτακη οχι.

  15. Οι πρωτοι που θα την κοπανησουν θα ειναι οι καραβαναδες. Περιμενουν να πανε τα θυματα.

  16. οι καναπεδακιδες και οι φιλοσοφοι να κατσουν κανουν τα γιουσουφακια!

  17. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ! ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ (ΑΝ!) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ!!!

  18. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΟΛΟΓΥΦΤΟΙ, ΟΙ ΠΛΟΘΣΙΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΗΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΞΙΑ ή ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!

  19. .Εδώ ρε μαλ@κισμένα γεννηθήκαμε…Τι κι αν πληρωνουμε φόρους και είμαστε φτωχοί…Εμείς θα πάμε ρε..ποιοί θα πάνε ρε οι κουληδες η παολα και ο Τσίπρας;Η θα πάμε στα μαγικά κράτη της βόρειας Ευρώπης να ζήσουμε;; Εκεί δεν έχει λαμόγια;δεν έχει φόρους;Εδώ θα αγωνιστουμε..Οι υπόλοιποι που δε νιώθουν βαλίτσες και βζιιιιιν..Πούλο.και μη ξεχασετε το Μάικ απ.

    1. Από το λεξιλόγιο σου φαίνεσαι ότι είσαι ήδη ασεβής, απευθύνεσαι με λέξεις φανατισμού και απρεπείς. Κουράσανε οι θεωρητικοί, αγράμματοι, ασεβείς, προσβλητικοί στους Έλληνες, επιθετικοί, βλοσυροί, και ψευτόμαγκες της καρπαζιάς που απλά γράφουν θεωρίες. Με τέτοια συμπεριφορά και ύφος τόνου γραφής, πάνε στα Εξάρχεια για να νιώσεις επειδή λες ότι εσύ νιώθεις και πες αυτά που λες εδώ δημόσια με μεγάφωνο χειρός μπαταρίας να δείξεις το 2019 -τόσο αργά- ότι είσαι παλικάρι. Πάνε να βρίσεις αλλού, ασεβείς δεν θέλει η κοινωνία και ο τύπος, εδώ ανώνυμα πίσω από μια οθόνη βολεύεσαι κρίνοντας και άλλους. Νισάφι με τους αργόσχολους και τους τυχάρπαστους.

      1. Εγώ σε κοβω πάντως λουγκριτσα αριστερή που της ανοίγουν τα μάτια και βλέπει τελικά τη πραγματικότητα με τους λαθρογυφτους προσφυγουλιδες.

  20. Τι ισχύει σε ένα έθνος που κατέχει το μεγαλύτερο στόλο στο κόσμο; έστω εάν τα περισσότερα πλοία του είναι παλαιάς κατασκευής. Αυτό ισχύει ; Άμα υπερέχεις ως έθνος κυβερνάς την υφήλιο, άμα όμως το κράτος του έθνους αυτού κατοικείται και διοικείται από προδότες, ανθέλληνες, σεσημασμένους, πάμπτωχους τεμπέληδες πεινασμένους που πουλήθηκαν για να τους δοθούν αξιώματα και θέσεις με υψηλό μισθό, τότε σκέφτεσαι ως εφοπλιστής γιατί και για ποιον να σταματήσω το στόλο μου για 1 ώρα ώστε να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία;

    Για ποιους; για αυτούς; για να έρπονται και να επαυξήσουν έως και καπηλευτούν αυτό οικειοποιόντας το; στο τέλος όπως πάρα πολλές φορές έχει συμβεί, θα σε χρεώσει η παρέα αυτή το τίτλο “προδότη” “ανθέλληνα” και ότι άλλο εφεύρει. Και εάν έχει συμβεί αυτό. Καλύτερα λοιπόν να έχεις αξιοπρέπεια παρά να είσαι και βοηθός αυτών των οντοτήτων βοηθώντας τους να παρασιτούν και να λάβουν και άλλα αξιώματα.

    Στη ίδια σύσταση είναι και η δήθεν “εκπρόσωποι εκκλησίας Ελλάδος” που όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το διεφθαρμένο Δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης 2014-15 χρονιάς και ο μητροπολίτης Πιερίας Γεώργιος Χρυσοστόμου με την παρέα του τον κληρικό διευθυντή (δήθεν) Αθανάσιο Τσαρουχά που μαζί πήγαν να σκοτώσουν πάνω από 50 μαθητές ΙΕΚ Κατερίνης τμήμα μαγειρικής στο εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης που φιλοξενούσε μαθήματα ΙΕΚ. Αντί αυτού, το διεφθαρμένο κράτος μετά από αυτό έδωσε στο Γεώργιο 5ψηφια και 6ψηφια χρηματικά ποσά για να κάνει λέει το ναό Άγιο Φώτιο κέντρο ψυχαγωγίας και να κάνει στη περιοχή Σβορώνου θέατρο. Απόλυτα καμίας σημασίας, καμίας αξίας, καμίας προτεραιότητας, καμίας σχέσης με ευαγή λειτούργημα. Όπως και του είχε χαρίσει χορηγία χρήματα για εξωραϊσμό του εκκλησιαστικού γηροκομείου Κατερίνης και τα έφαγε και σπατάλησε σε άχρηστες αγορές και χρήσεις, καλώντας και κόσμο επίσημους για δήθεν εγκαίνια διεξάγοντας και χωρίς λόγο πολυέξοδο δείπνο. Απαιτώντας όμως το κρύψιμο των 20 και παραπάνω ηλικιωμένων για να μην συμπεριληφθούν στις φωτογραφίες από τους φωτογράφους που κάλεσε (πότε σε μια ανακαίνιση γίνονται και εγκαίνια και που σε πια χώρα;). Τα τιμώμενα πρόσωπα οι ηλικιωμένοι τους φυγάδευσε και έκρυψε, αν είναι δυνατόν, το γελοίο είναι ότι κανείς καλεσμένος του και ο ανύπαρκτος δήμαρχος Κατερίνης τότε Σάββας Χιονίδης δεν αναρωτήθηκε τη 1-12-2014 που έκανε αυτό το “δείπνο σπατάλη φωτογράφιση” που είναι οι ηλικιωμένοι και γιατί δεν παρευρίσκονται; Κάποιος δημοσιογράφος της Κατερίνης να το ρωτήσει αυτό; κανείς δεν το ρώτησε και δεν το έθιξε. Γιατί; Έχουν κάποια τιμή όπως φαίνεται οι “δημοσιογράφοι στο τίτλο” της Κατερίνης.
    Ενώ δεν έκανε παράθυρα για να αναπνεύσουν οι μαθητές που στοιβαζόντουσαν στη αίθουσα εκδηλώσεων που δεν είχε ούτε ένα, και πάθαινες ασφυξία από την βρώμα και μπόχα λόγω υγρασίας της αίθουσας. Αναζητήστε εσείς που πήγαν τα λεφτά αυτά και τι έγιναν.

    1. Συγγνώμη, έχεις πάει Δημοτικό; Ακόμα και ένας μαθητής Δημοτικού μπορεί να γράψει πιο κατανοητά από εσένα.

  21. Τι ακριβώς ισχύει; όχι αυτά πάντως που καταγράφονται και περιγράφονται. Αυτά δεν ισχύουν για εύπορους, δήθεν ασθενείς και κωλυόμενους εκείνες της ημέρες, κάτοικους δήθεν εξωτερικού, και υιοί και θυγατέρες εφοπλιστών και άλλων δήθεν πολιτικών και ξιπασμένων δηλωμένων “Ελλήνων”. Δυστυχώς οι άνθρωποι που θα υποχρεωθούν να πάνε θα είναι οι πάμπτωχοι, ανήμποροι, αδύναμοι, ενώ οι προδότες, βολεμένοι, κατέχοντες δημόσιες θέσεις, πουλημένοι και ανθέλληνες θα υποδυθούν διάφορα και θα πράξουν όπως έπραξαν διάφορα σε ολόκληρη την ζωή τους, κάνοντας και τους ηθικολόγους, σχολιαστές και έως και επίσημους σε παρελάσεις.

    Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η γενιά ανθρώπων. Η τωρινή δεν είναι η σκληραγωγημένη, αγροτική, ολιγαρκής, και προσαρμοσμένη σε κακουχίες. Το αποτέλεσμα θα είναι οικτρό, όπως αυτό της Κύπρου,
    αφού μισθώνεται να διοικούν ξέρετε καλά ποιοι και τι.

  22. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ????? ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΚΑΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΗ???? ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΖΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΩΛΟΣ ΒΡΑΚΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΟΥΣΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!

  23. Αμα παω να πολεμησω για τη πατριδα θα κονομησει ο Μπιλντεμπεργκ Κουλης.Αμα δεν παω να πολεμησω ο Κουλης θα αποδεχθει το win-win δλδ παλι θα κονομησει!

    1. Εγώ βλέπω το Κούλη σε κελί σε υπόγειο μόλις ξεκινήσουν τα καλά. Οπότε πηγενε

      1. Ο Κούλης που βρίζετε μέχρι τώρα ακαματες αριστεροί…είναι ο μόνος που έχει προσφέρει ως πρωθυπουργος της μπουρδελεμενης όπως την κατάντησε ο Τσιμπλας Ελλαδα. Πάρτε χαμπάρι αριστερές κηφινες κ κατσαρίδες πως θα πάτε από κει που ήρθαν κ οι ΜΚΟ σας και τα λιγδιαρικα αλλοδαπα σας

        1. χαχαχαχα φιλε ολοι αυτοι ειναι ΜΑΣΟΝΑΡΑΔΕςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

      2. ΕΣΕΝΑ ΑΛΙ & ΤΡΙΣΑΛΙ , ΘΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ , ΟΡΚ

  24. οι εχοντες και κατεχοντες δεν πρεπει να πανε για να παραμεινουν ζωντανοι και να διαχειριστουν τις περιουσιες τους. Θα πατε ολοι εσεις που δεν εχετε βρακι στο κ..ο σας.

  25. Ναι θα πολεμησω για τους κομουνιστές, τους βολεμενους τους πολιτικούς τους λαθρομετανάστες τους γύφτους τους αλλοδαπούς τις πολυεθνικές γιατί είμαι “Έλληνας” Το τρενάκι ξεκινάει στην Τουρκία για να πάει και οποιος δεν ακολουθαει μαύρο φίδι θα τον φαει

  26. Νηστικο αρκουδι δεν χορευει. Ηρθε η ωρα να στειλω πισω στο κρατος τα αρχιδια που μου εδινε τοσα χρονια. Μεγαλο ΟΧΙ απο μενα…

    1. Τα αρχίδια δεν σου τα έστειλε η σημαία ούτε οι μάνες / αδερφές / κόρες που θα πεθάνουν σε περίπτωση πολέμου, Σου τα έστελναν αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια.

      1. να πας εσυ φιλτατε. Και δεν εχεις ιδεα τι ψηφιζα. Και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, αντε και καλο βολι. Τα παπαρια της μου εδωσε η σημαια και της τα επιστρεφω. Ουτε για σενα θελω να παω γιατι δειχνεις τι μουλος εισαι

        1. Τώρα είναι που πρέπει να πας κοπριτη!!! Τώρα πρέπει να υπερασπιστεις τη χώρα σου που εξαιτίας εσένα και της ως τώρα νοοτροπιας σου κοπριτη φραπεδακια έφτασε εδώ η χώρα αυτή

  27. ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ,ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ,ΒΛΑΧΟΥΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΚΑΤΩ ΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!!

    1. Πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ προδόταρος του κερατά είσαι.. ουστ λαμόγιο μασώνε..

  28. Να πανε οι γύφτοι οι Αλβανοί και οι λάθρο να κάτσουν στα τέσσερα στους τουρκογυφτους(μιας και είναι της ίδιας πάστας) που τους αρέσει κι έτσι θα κάνουν μια φορά το χρέος τους προς εμας.

    1. Όπως κ να χει έρχεται η στιγμή που θα τους διώξουμε κ αυτούς ολους

  29. Όποιος έχει γη και ακίνητα ας τα υπερασπιστεί. Εγώ γιατί; Δεν έχω. Στο ενοίκιο είμαι, με κλέβουν οι βολεμένοι με τις κληρονομιές, τις αντιπαροχές και τις χρησηκτησίες.
    Ας τρέξουν επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με τις διπλές-τριπλές συντάξεις. Ας τρέξουν οι μεγαλοκαταθέτες των τραπεζών. Ας τρέξουν οι καραβανάδες που πληρώνονται γι’ αυτή την δουλειά, γιατί βάζουν άλλους μπροστά;
    Αν η χώρα μείνει ελεύθερη, εγώ θα συνεχίσω να ζω στην μιζέρια, αν έρθει άλλος (ερντογάν π.χ.) μπορεί να σκοτωθώ, μπορεί να συνεχίσω την μιζέρια μου, μπορεί όμως να έχω μία καλύτερη τύχη. Ας δοκιμάσω, δεν χάνω κάτι. Παγκοσμιοποίηση κι’ όποιος αντέξει, μόνο το χρήμα μετράει κι’ όσοι κάνουν λόγο για πατρίδα, είναι οι πρώτοι που είναι φτιαγμένοι… οικονομικά.

    1. Δεν μεταναστεύσεις καλυτερα….
      Γιατί εδώ που είσαι, είσαι άχρηστος και επικίνδυνος.

      1. Πως κρίνεις ότι είμαι άχρηστος; Εργάζομαι πρωί και απόγευμα. Δεν κλέβω, δουλεύω. Δεν ζω με τα έτοιμα του μπαμπά και του παππού. Έχω οικογένεια και παλεύω κάθε μέρα. Επίσης, επικίνδυνος γιατί είμαι; Επειδή γράφω αλήθειες; Τι είπα; Οι βολεμένοι ας τρέξουν να υπερασπιστούν όσα -κακώς- έχουν. Αυτό είπα. Εγώ δεν έχω κίνητρο, τουλάχιστον τόσο ισχυρό όσο αυτοί. Όσο για την μετανάστευση που μου είπες, στο όριο είμαι, θα σας λείψω (σαν γαϊδούρι που τρέχω για να σας πληρώνω μέσω του επαγγέλματός μου στον ιδιωτικό τομέα), δεν θα μου λείψετε.

        1. Ετοιμάζομαι και εγώ για μετανάστευση φίλε μου, για τους λόγους που αναφέρεις και πολύ περισσότερους.

  30. το φύλλο σε ρομά μετανάστες γκέυ λεσβίες φεμινίστριες φιλελεδες ευρωπαϊστές κοινοβουλευτικούς δημοκράτες αντιρατσιστές να πάνε αυτοί στην θέση μου να προστατέψουν την πατρίδα. Έχω θα μείνω πίσω υποστηρικτικά με τις μανάδες τους τις γυναίκες τους και τις κόρες τους.

  31. οσο πλερωνω ενφια και λοιπους φορους,δεν πολεμαω.να πανε αυτοι που τρωνε αυτα που πληρωνω…….και συνταξιουχοι μεσα.

  32. εγω ειμαι σειρα με το Λαζοπουλο, Ρουβά,τον Μακη τον ζουγκλα ….

  33. Κάθε μονάδα εχει και τον αντίστοιχο ρουχισμό, οπλισμο για τον επιστρατο που θα πάει.Τώρα αν πήρες κιλά….. διαιτα

  34. Παρακαλώ ενημερώστε εμείς που έχουμε ι5 θα τη γλιτώσουμε;;

    1. Εσας τους ι5 θα σας βάλουμε μπροστά για να ανακαλύπτετε τις νάρκες !!

  35. ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΜΑΖΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΩ Κ ΕΓΩ ….

  36. οι γκομενες τι θα κανουν?

    αραχτες να πινουν φραπεδες?

    οι απεναντι 85 εκατομμυρια εφτασαν..

    1. Μήπως θες να πολεσμισουν και οι γυναίκες για εσένα ρε μπινε;; Κόψτε εδώ ρε κάτι φάτσες που περιμένει η Ελλάδα να σωθεί… εξαιτίας σας κοπριτες τέτοιου είδους Έλληναρες έφτασε εδώ η Ελλάδα που φτάσε. Α να χαθητε κοπριες

  37. Τον Ιούνιο φίλε Χίο έστειλαν νέα φύλλα επιστράτευσης στα τμήματα όπου πήγα κ το πήρα όλα είναι πλέον πράσινου χρώματος κ Ας είμαι 41 οποίος κατάλαβε κατάλαβε…

    1. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείτε τόσο το καλύτερο……Το Ιανουάριο έρχεται και το Brexit…ο νοών νοείτο

  38. να πάνε στον πόλεμο …τα μπάσταρδα τής ντόρας …
    τα παιδιά ολων τών πρωθυπουργών – υπουργών – βουλευτών – δημοσίων υπαλλήλων – υπαλλήλων ΔΕΚΟ – εφοριών – υπαλλήλων τής βουλής – αξιωματικών μπάτσων κλπ,
    δηλαδή ΟΛΑ τα βολεμένα ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ …ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ – ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ …
    στα μέζεά μου γράφω την χώρα ,να και αν ερθει ο ερντογάν στην ακρόπολη η ο γερμανός η ο πακιστανός κλπ,
    επειδή ΔΕΝ ειχα μέσον πολιτικό ενας απλά εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ειμαι με 500 ευρώ τον μήνα …οπότε στα αυτά μέζεά μου για την δήθεν …πατρίδα κ μαλα@ίες

  39. Να ρωτησω κατι.. Με τι ρουχα θα παρουσιαστουν; Με τι παπουτσια; Εχει νουμερα για ολους ή θα τους δωσει να φορεσουν 5νουμερα μεγαλυτερο παντελονι γιατι δεν εχουν το σωστο; Καλυτερα να τους πει πηγαινετε να αγορασετε στο νουμερο σας σε συγκεκριμενα μαγαζια που θα εχει ελεγξει ο στρατος την ποιοτητα και τις τιμες και ελατε ετοιμοι! Γιατι ξέρει ο στρατος πόσα κιλά πηραν μετά απο 10 χρόνια; ή θα φορανε ζωνες για να την τους πεσουν; ή θα βαλουν πατους στα παπουτσια(!!)

      1. Ναι, φορεστε ζαρντιερες καλτσοδέτες και κορσε και θα εισαστε ετοιμοι να σας γλεντησει ο Μεχμέτ και ο Μουσταφά!

        1. Να υποθέσω ότι εσύ είσαι ήδη έτοιμος…Μη ξεχάσεις την βαζελίνη,οι τούρκοι δεν διαθέτουν τέτοια πράγματα…Εκτός και αν δεν την χρειάζεσαι!!!Ρε ουστ αχρείε εθελόδουλε χέστη με τις χοντρομαλακίες σου…

Comments are closed.