Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού του αφορολόγητου

Κοινοποίηση:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ-15-696x392

η διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί ανακοίνωσε χθες από την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται το αφορολόγητο. Δηλαδή:

– Θα χτίζεται με βάση τα εξαρτώμενα μέλη και εν συνεχεία το ποσό που θα υπολείπεται μέχρι τα 10.000 ευρώ θα φορολογείται με 9% και από εκεί και πάνω και μέχρι τις 20.000 ευρώ με 22%.

– Το αφορολόγητο για αυτόν που έχει ένα παιδί θα ανέρχεται σε 9.636 ευρώ, έναντι 8.864 ευρώ σήμερα, και θα φτάνει τα 12.636 ευρώ για όποιον έχει 4 παιδιά έναντι 9.545 ευρώ που ισχύει σήμερα.

– Βέβαια θα μπορεί να φτάσει και ψηλότερα για όποιον έχει περισσότερα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα ο υπολογισμός του αφορολόγητου γίνεται έμμεσα, δηλαδή με την αφαίρεση 1.900 ευρώ από τον φόρο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΨΟΓΑ….. ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..ΜΑΖΙ ΤΟΥ..
    ..ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΓΚΑΖΙ ΜΕ ΕΚΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ,,,ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,,,,ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ..ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ…ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ …. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ…..ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ..

Comments are closed.