Τι έχουν οι έρμοι οι παπάδες μας στο Σικάγο και πεθαίνουν νέοι;

Κοινοποίηση:
This Friday, Dec. 14, 2018 photo, shows the interior of Holy Trinity Greek Orthodox Church in Chicago. The 120-year-old Chicago church was saved from auction after a midnight call from a group of donors, which one church official said was "a Christmas miracle." (E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP)

Του Νίκου Σταματάκη

Οπως ίσως είδατε στο αγγλικό μας κείμενο «ξαφνικό θανατικό» έπεσε στους κληρικούς μας στο Σικάγο.  Στις 20 Νοεμβρίου έφυγε ξαφνικά ο αιδεσιμώτατος Τζορτζ Π.Πάπας, ετών 54, ιερέας της εκκλησίας των Αγιών Κωνσταντίνου και Ελένης στην πολυπληθή ελληνοαμερικανική κοινότητα του Μέριλβιλ της Ιντιάνα.  Και πριν λίγες μέρες, στις 17 Ιανουαρίου μας έφυγε ο Rev. Father Michael Richard Vanderhoef ιερέας στην κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Madison του Γουισκόνσιν…

Τουλάχιστον ο πρώτος από τους δύο ιερείς είχε στενές σχέσεις με ιστοσελίδα (www.protectingorthodoxchurch.com), που αποκάλυπτε σκάνδαλα της μητρόπολης Σικάγου και της Αρχιεπισκοπής γενικότερα και ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί στο τέλος Νοεμβρίου.  Μια νέα ιστοσελίδα, www.concernedorthodoxchristians.wordpress.com ανέφερε πριν λίγες μέρες ότι ο πρωτεργάτης της πρώτης, ένας ιδελαιστής κληρικός, επίσης πέθανε ξαφνικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο προαναφερθέντες θάνατοι δεν αναφέρθηκαν στον Εθνικό Κήρυκα, που συνήθως δεν χάνει ευκαιρία για τέτοια μνημόσυνα…. Ακόμα χειρότερα, δεν τους αναφέρει κάν η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής!! Αγαπητοί ομογενείς, τόσο το Μέριλβιλ όσο και το Μάντισον είναι πολυπληθείς κοινότητες και δεν εξηγείται η αποσιώπηση του θανάτου τους!…Και οι δύο θάνατοι αναφέρεται επίσημα ότι προήλθαν από «φυσικά αίτια» ενώ πρόκειται για άτομα μέσης ηλικίας σε καλή υγεία!…  Στο μεταξύ κάποιες πληροφορίες μιλούν και για ένα ακόμα νεκρό ιερέα στην περιοχή του Σικάγου, που εάν είναι αληθινές θα ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών ιερέων στους τέσσερις!!

Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Σικάγου κ.Ναθαναήλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Αυστραλία παρέα με τον φίλο του τον νέο Αρχ.Αυστραλίας Μακάριο… Το ίδιο και ο κ.Ελπιδοφόρος που περνά μια εβδομάδα στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη παρέα με τον κ.Γεράσιμο του Σαν Φρανσίσκο….  Ολοι τους μας θυμίζουν τις τελευταίες μέρες του Τιτανικού…

πηγή:helleniscope.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτοκάθαρση λέγεται αυτό Γέροντες… κάτι σαν τον “αναμενόμενο” θάνατο του μακαρίτη Γλυφάδας που τους έπιασε με τη γίδα στην πλάτη κι απ τον τάφο ακόμα κάνει την Τουρκαλβανίδα να χλωμιάζει.

  2. …..δεν ξαναγινε…τοιουτοτροπως…αιωνες τωρα…

Comments are closed.