Τζέιν Φόντα: Η αυτοκτονία που την σημάδεψε και η μάχη με τον καρκίνο

Κοινοποίηση:
jane-fonda

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα, μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, την αυτοκτονία της μητέρας της αλλά και τη δύναμη των γυναικών μετά τα 50.

Η Τζέιν Φόντα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι κόρη του μεγάλου Αμερικανού ηθοποιού Χένρι Φόντα και της Φράνσις Φορντ Σέιμουρ. Η μητέρα της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε όταν η Τζέιν ήταν 13 ετών και ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε.

«Η μητέρα μου αυτοκτόνησε, οπότε από πολύ νωρίς έβλεπα τις γυναίκες στην πλευρά του «χαμένου». Ήμουν προγραμματισμένη να ταυτίζομαι με τους άντρες με όλους τους δυνατούς τρόπους», είπε μιλώντας στη συνέντευξή της Φόντα.

Πέρα από τη συμμετοχή της σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Τζέιν Φόντα έγινε γνωστή και για το ακτιβιστικό της έργο κατά τη διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ με το Βιετνάμ, καθώς και για το λανσάρισμα μιας σειράς από βιντεοκασέτες γυμναστικής, δικής της παραγωγής, που έκαναν μόδα την αερόβια άσκηση τη δεκαετία του ’80.

https://www.instagram.com/p/BwAAatFBoxI/?utm_source=ig_web_copy_link

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: